Hjem Amerika Brasil

Brasil

Brasil: Verdensmesterskapet blir blåst i gang i dag -  12. juni - med åpningskampen mellom vertsnasjonen, Brasil, og Kroatia. Hotellsøkesiden trivago.no blåser i fløyta ved...

Backpacking i Sør-Amerika, gjennom Brasil, Chile, Peru, Argentina med smarttelefon i hånda. Sør-Amerika er i backpacker-drømmene til mange yngre spirer som fremdeles mener gnagsår og...
Papegøye ser mot venstre 0203

For noen minutter er det nødvendig å krype inn i en liten og lukket verden av en slurk vann, under skyggen av løvtunge trær og myggolje. Når jeg åpner for omgivelsene igjen, høres ropene fra indianerne nede ved elven sterkere, og latteren fra kvinnene rundt bålene gladere. Flodfisken er fanget!

Lek i vann 0203

Å fiske i Amazonas er en unik opplevelse for enhver som elsker god matfisk, og som elsker å dra skikkelige sluggere på land. Den berømte og beryktede piraja - som blir påstått å være verdens farligste - er en av mange delikatesser i Brasils enorme vannflod. Hvert år foregår det en stor fiskekonkurranse i staten Para, nord i Brasil. Og all fisken, hvor enn store de er, slippes ut i elva igjen.

Indianer i hengekøye 0203

Amazonas begynner i Andes-fjellene og tusenvis av elver strømmer mot sør, øst og nord, samler seg opp til å bli Amazonas-floden, med utløp nord i Brasil, ikke langt fra grensen til Fransk Guyana. Dette enorme bekkenet er nærmest ubegripelig stort i sitt omfang, huser verdens største regnskog, med et mangfold av dyrearter og vekster. Turister har nå begynt å kaste sine øyne på disse dype skoger.

Ipanema strand 0704

Rio de Janeiro i Brasil er en av verdens vakreste byer, og langt fra så farlig som mange tror. Smilet er alltid bredt, du kan bo billig, nyte badelivet på blant annet stranden på Cocacabana og Ipanema, og glede deg over naturen i området. Rios mest kjente "varemerker" er karnevalet og den 38 meter høye kristusstatuen på Sukkertoppen. Du får en øl til under sju norske kroner og mye mat for mellom 15 og 30 kroner.

Kvinne på strand 0205

Sør-Amerika blir stadig mer tilgjengelig som reisemål, særlig etter at charteroperatørene også har startet reiser hit. Det er med andre ord ikke fullt så langt til Brasil som det engang var. Selv store deler av befolkningen er fattig, får turistene en mottakelse de sent vil glemme. Brasil er et land uten bekymringer. Alt handler ikke om penger. Vi danset samba i Natal i Nordøst-Brasil.

Populært denne uken

Bangkok er blitt en av verdens mest populære byer, og overgår London, Paris, Roma og New York. Her samles asiatisk kultur, historie, shopping, matopplevelser, natteliv og avkobling ved bassenget på hotelltaket.

Produkter Vannrenser 0907 Hoved.jpg