Hjem Destinasjoner Amerika

Skal vi danse-reiser

Skal vi danse: Mens vi venter i spenning på sesongpremieren i det populære «Skal vi danse»programmet førstkommende lørdag, guider vi deg til noen spennende dansedestinasjoner. For mange har dansen blitt en måte å endre livsstilen på – med sterkere kropp og grasiøse bevegelser.

 

Tangoferie i Buenos Aires, Argentina

Du finner tangoelskere i hele Buenos Aires. Buenos Aires er en av de mest sofistikerte byene i Latin-Amerika, og kalles ofte for Sør-Amerikas Paris. I denne byen er det helt vanlig å oppleve spontan tangodans på gaten. Tangodansen ble fort populær der det hele startet på barene i Buenos Aires i 1880-årene, som er tangoens fødeby. Dansen tango er intens, og ofte med en melankolsk stemning. Tangodansen er både sensuell og intim, og ble derfor fort populær da den ble introdusert. Finnes det egentlig et bedre sted å lære seg den dramatiske tangoen enn i dansens fødeby?

Salsaferie i Havanna, Cuba

Hvor ofte kan du danse salsa ut i de små timer under åpen himmel med en mojito i hånden – og i et ektefødt salsamiljø?

 

Det skal godt gjøres å holde beina i ro i Havannas mange salsa-klubber. Salsa er mer en festdans enn den alvorlige tangoen. Salsaen dukket opp i Cuba på 1920-tallet, og er en miks av afrikansk og karibisk dans. Salsaen er preget av sensuelle bevegelser, og sies å være en av de mest romantiske dansene som finnes.

Valsweekend i Wien, Østerrike

Wien i Østerrike er nyttårsballenes hovedstad, og valsens fødeby. Vals er en rolig dans med flytende bevegelser man ofte bruker i bryllup, der brudeparet svinger seg med brudevalsen etter middagen

Valsen utviklet seg fra folkedanser i Østerrike og Tyskland fra midten av 1800-tallet, og regnes som den første ballsal-dansen.

Hver natt i januar og februar danser tusenvis av østerrikere seg gjennom vinternatten, når ballene tradisjonelt slutter. Wien gjennomfører hele 450 ball i valsens hjemby i løpet av denne sesongen. Ballene er populære, så kjøp billetter i god tid før avreise.

Slå ut håret, og kast deg ut i dansen!

 

Les også:

Beograd: Serbias livlige hovedstad

Yvette-Marie Solem har journalistutdanning fra Norges Kreative Høyskole, og har tidligere erfaring som frilansjournalist.