Hjem Destinasjoner Asia

Hit-destinasjon: Sri Lanka, Asias grønne øy

0 1474

For mange reisende er Sri Lanka fortsatt en uoppdaget perle – men noe tyder på at den grønne øya er Asias nye hit-destinasjon: Det anerkjente reisemagasinet Conde Nast Traveler har Sri Lanka på andreplass blant de 16 beste reisemål i 2016.

Hit-destinasjon: Også Lonely Planets «Dream Trips»-magasin har utnevnt Sri Lanka som et av årets hotteste reisemål.

Sri Lanka er utvilsomt et reisemål for familier, aktive reisende og naturelskere. Her kan du kombinere safari blant ville dyr, adrenalinpumpende utendørsopplevelser, avslappende strandferie og noen av verdens eldste, historiske byer – på én og samme ferie.

Besøkende kan blant annet glede seg til gylne sandstrender, hemmelige korallrev og svaiende palmer.

Naturen er like storartet, som curryen er sterk, og i de tettgrodde regnskogene venter ruiner fra tidligere sivilisasjoner på å bli oppdaget.

Landet byr også på fantastiske safariopplevelser blant ville dyr, og hvis man er heldig, får man oppleve både elefanter, leoparder, bøfler og mange andre dyr på samme safaritur.

 

Det siste året har et økende antall norske turister åpnet øynene for Sri Lanka som reisemål. Antallet norske turister, som drar til den vakre øyen sydøst for India, steg fra 2014 til 2015 med 30 % – og trenden ser ut til å fortsette i 2016.

Wikipedia skriver dette om temperatur og vær på hit-destinasjon Sri Lanka: Landet har et tropisk regnklima. Nærheten til ekvator og havet gjør at temperaturen varierer lite gjennom året.

Normal middeltemperatur i Colombo varierer fra 28,3 °C i mai, før sommermonsunen kommer for fullt – til 26,6 °C i desember og januar. Fjelltoppen Nuwara Eilya på midten av øya fører til at øya får store nedbørsmengder året rundt, selv om nedbørmengdene ikke kommer i nærheten av det som faller på de våteste stedene på fastlandet.

Høsten er den våteste perioden av året, men det kommer også en del nedbør i april-mai, når sommermonsunen er på vei nordover.

Midt på vinteren kommer det regn rundt hver tredje dag i Colombo, som har en årlig nedbørsnormal på 2345 mm. De lavtliggende områdene i nord er mindre våte, og får lite nedbør om sommeren. Alle områdene av øya får likevel minst 1000 mm hvert år.

Nedbøren kommer normalt som regn, ofte ved kraftige tordenbølger. Disse kan av og til gi nedbør i form av hagl. Ved Nuwara Eliya forekommer frost og snø om vinteren, selv om normal middeltemperatur i desember og januar på ca. 2000 moh. er ca. 15 °C.

Reiseliv gir deg her et lite innblikk gjennom flotte foto fra årets hit-destinasjon.

Redaksjonelt innhold på Reiseliv leveres av Reisejournalist
En tur med veterantog gjennom vakkert landskap rundt på Sri Lanka.

En tur med veterantog gjennom vakkert landskap rundt på Sri Lanka.

Asias grønne øy, blir Sri Lanka ofte kalt.

Asias grønne øy, blir Sri Lanka ofte kalt.

Sri Lanka har en fargerik og spennende kultur på mange plan.

Sri Lanka har en fargerik og spennende kultur på mange plan.

Landet byr også på fantastiske safariopplevelser.

Landet byr også på fantastiske safariopplevelser.

Solen er den samme,
men timeprisen forskjellig

Untitled-1

Per Henriksen, redaktør av Reiseliv.no. Han har bred erfaring som journalist og redaktør fra aviser, ukepresse, fagpresse, bedriftsaviser, bedriftsintern informasjon og radio. Han har også mange års virksomhet som frilansjournalist og fotograf for utallige medier. Utvikler og kursleder av kursene Reiselivsjournalist og Reisefotograf.