Hjem Destinasjoner Europa

Tyrkia: Bodrum er mer enn sol, bad og partyliv

0 1403
bodrum, vindmøller, vakre

Bodrum beskrives som Tyrkias svar på St.Tropez. Men byen har mye mer å by på enn sol, bad og partyliv.

Bodrum i Tyrkia har et supert klima, vakker natur med en spennende kultur og historie. Havnebyen Bodrum har en lang historie som strekker seg mer enn et par tusen år tilbake, og var tidligere kjent under navnet Halikarnassos. Gjør som mange andre historieinteresserte, oppdag Bodrum på en ny måte.

Fantastisk utsikt og akustikk fra Amfiteateret 

Amfiteateret er et av de store arkitektoniske mesterverkene i den gamle greske byen Halikarnassos, som Bodrum i Tyrkia het før. Stedet har fantastisk utsikt over Bodrum by, kysten og marinaen. På klare dager kan du se helt til den greske øya Kos. I gamle dager ble teateret brukt til gladiatorkamper og teaterforestillinger, mens i dag brukes stedet til både konserter og forestillinger. Legg merke til utskjæringene på steinsetene, som man tror er navnene på folk som finansierte byggingen av arenaen.

Museum for undervannsarkeologi St. Petersborgen

Middelalderslottet St. Peter er helt klart et must når du er i Bodrum. Slottet er et av verdens best bevarte monumenter fra middelalderen der du også finner Bodrum museum for undervannsarkeologi. Stedet har flere avdelinger som det er verd å spandere noen timer på. Museet for undervannsarkeologi rommer en fascinerende samling maritime gjenstander fra farvannene utenfor Tyrkias kyst. Utforsk kopier i full størrelse av århundregamle skip. Se utstillinger av gamle smykker, kart og veggmalerier. Museet ligger i Bodrum festning. Her kan du blant mye annet oppleve et gammelt skipsvrak fra 1400 f.kr., noe som er unikt i verden.

 

Bodrums Maritime Museum

For de som elsker miniatyrmodeller og båter bør ta turen innom dette museumet. Stedet har også en formidabel samling av skjell og konkylier, hele 5000 sorter som er nøye navngitt med både sted og artsnavn.

Bodrum slott i Tyrkia fra 1500-tallet huser også museum for undervannsarkeologi. Foto: Cristina Maria Solem

Kle deg ut som Romali Devlet Adami i Bodrum slik Cristina fra Reiseliv gjør! Foto: Linda Berggren

Vakker samling av konkylier hos Bodrum Maritime Museum. Foto: Cristina Maria Solem

bodrum, arkeologiske, vakre

Selve inngangen til Bodrums Arkeologiske Undervannsmuseum byr på vakre omgivelser. Foto: Cristina Maria Solem

Amfiteateret i Bodrum byr på panoramautsikt. Foto: Cristina Maria Solem

Overnatting hos Kefaluka Resort Hotel i Bodrum er den perfekte basen for å utforske omgivelsene. Foto: Cristina Marie Solem

Bodrum reise og overnatting

Vi reiste med Turkish Airlines der vi mellomlandet i Istanbul, og videre til Bodrum. Som base for våre opplevelser bodde vi på Kefaluka Resort Hotel.

Les også:

USA: Sex og singelliv i New York

Dubai: Den perfekte storbyferie for barnefamilier