Hopp til innholdet

For deg som liker å reise verden rundt

Turku europeisk kulturhovedstad:

En av Finlands største kultursatsinger

Fra forestillingen Cirque Dracula. Foto: Timo Jakonen.

Finlands eldste by, Turku, (Åbo på svensk) er europeisk kulturhovedstad i år og viser verden hva god kultur kan skape

Av: Pelle Nilssen

30. april 2011

Tips en venn

Link til denne artikkelen

For å linke til denne siden slik det er vist under, merk og kopier koden til din side.

<a href="http://www.reiseliv.no/destinasjoner/norden/finland/finlands-stoerste-kultursatsinger"> <img src="http://www.reiseliv.no/design/reiseliv2/images/button.gif" width="88" height="30" alt="Reiseliv.no - En av Finlands største kultursatsinger" title="Reiseliv.no - En av Finlands største kultursatsinger" border="0" /> </a>

Turkus lange historie danner de beste forutsetninger for at det mangfoldige programmet skal gi gjenklang utover i Europa og sette denne historiske byen på kartet på en ny måte.

Kulturbysatsingen er en av de mest betydningsfulle investeringene Finland har gjort innen kultur på flere ti-år. 150 prosjekter med flere tusen arrangementer i løpet av hele 2011 skal gjennomføres. De vil inkludere et stort mangfold av finske og utenlandske artister og skal være lett tilgjengelige for alle varianter av publikumsinteresser.

Turku tar mål av seg til å glede og underholde hele familien med konserter og mangeartede evenementer i åpningsdagene, og det ventes flere titusener av besøkende.

- Vi ønsker å sende et signal utover Europa om den positive betydningen kultur kan og bør ha for menneskers mentale og fysiske velvære,- og for miljøet, sier Cay Sevón, adm. direktør for Turku 2011 Foundation.

Svært mange programposter bringer nettopp dette budskapet; adressert til eldre, skoler og barnehager. Dessuten vil leger ved Turkus helsesentra dele ut 5 500 "kultur-resepter" i form av fribilletter løpet av året.

Hovedattraksjonen under åpningsseremonien på lørdagen heter "This Side, The Other Side" og blir kulturbyårets største enkeltprogram. Oppsetningen gjøres av det kjente og velrennomerte britiske The Walk the Plank group i samarbeid med lokale artister, bl.a. 500 korsangere, og frivilligee. Omkring 2 000 av byens innbyggere skal delta i det spektakulære programmet. Det skal foregå i helt spesielle og naturlige kulisser utendørs; ved bredden av elven Aurajoki, foran sjøfartsmuseet.

Det nye kultursenteret Logomo vil også bli åpnet i starthelgen med LogoMotion Turku 2011, et heidundrende show med mange musikkarter, presentert av finske og utenlandske toppartister. Logomo får nå nytt liv, fra gammel verkstedhall til byens storstue og hovedarena for kulturåret.

Event kalender og bakgrunnsinformasjon:
Turku 2011

Kommentarer (0)

Bli bidragsyter på Reiseliv.no!

Har du mer kunnskap rundt temaet ovenfor enn det som kommer frem i artikkelen? Har du egne erfaringer eller tips du ønsker å dele? Bli aktiv bidragsyter på Reiseliv.no, legg igjen din kommentar nå!

Logg inn for å gi din kommentar

© 2000-2006 Reiseliv.no AS

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet

Link til denne siden

For å linke til denne siden slik det er vist under, merk og kopier koden til din side.

<a href="http://www.reiseliv.no/destinasjoner/norden/finland/finlands-stoerste-kultursatsinger"> <img src="http://www.reiseliv.no/design/reiseliv2/images/button.gif" width="88" height="30" alt="Reiseliv.no" title="Reiseliv.no" border="0" /> </a>
Ansvarlig redaktør:
Per Henriksen
Daglig leder:
Teodor Bjerrang
Design/utvikling:
.IXD
Besøksadresse:
Arbinsgate 4, Oslo [Kart]
Postadresse:
Postboks 2050 Vika - 0125 Oslo
Tlf, redaksjonen:
+47 23 38 82 50
Mobil, redaktør:
+47 90 72 45 22
E-post:
redaksjon@reiseliv.no

«Å reise er å leve»

H. C. Andersen