Hjem Destinasjoner Norden Tre nye drinker for nyttårsfesten

Tre nye drinker for nyttårsfesten

2013-12-26 Nyttår.jpg

Jesper Høst, en av landets beste bartendere, har laget tre drinker for Diageo som vil sørge for at du avslutter året med noen skikkelige smaksbomber.

Jesper Høst, som i fjor vant Diageos prestisjetunge bartenderkonkurranse Diageo Reserve World Class og som for tiden er barsjef på No.19 på Youngstorget, har utviklet tre drinker som garantert faller i smak under nyttårsfeiringen.

Inverted Vesper er inspirert av James Bonds berømte Vesper Martini, Boogie Street er med sin milde røysmak en skikkelig festdrink mens Zacapa Night Cup er perfekt for å avslutte feiringen.

Inverted Vesper2 cl Tanqueray Ten1 cl Ketel One 5 cl Lillet Blanc

Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge, røres elegant i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass.

Knekk en sitronzest over og slipp den oppi drinken.

–Dette er en twist på James Bonds berømte Vesper Martini fra kapittel fem

i Ian Flemmings “Casino Royale”. Den er litt mildere på alkohol enn originalen og er den perfekte drinken å servere før middagen når gjestene dine kommer.

For å spare litt tid kan du blande ingrediensene på forhånd og røre dem sammen over is når alle er i hus, sier Jesper Høst.

Boogie Street4 cl Johnnie Walker Black Label2 cl hylleblomstcordial (fås kjøpt i helsekostforretning)2 cl sitronjuice1 cl sukkerlakechampagne

Riv litt appelsinzest i bunnen av et stort vinglass, tilsett Johnnie Walker Black Label, hylleblomst, sitron og sukkerlake, fyll opp med knust is og topp med champagne. Pynt med appelsinzest og friske mynteskudd.

–Dette er en skikkelig festdrink som bør nytes når klokka slår midnatt og rakettene lyser opp himmelen. Den milde røyksmaken i Johnnie Walker Black Label matches av friske florale toner og champagneboblene som kiler deg på tungen, sier han.

Zacapa Night Cap4 cl Ron Zacapa 232 cl Aperol2 cl søt Vermouth en liten teskje Fernet Branca

Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge, de røres godt i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass, eller over is i et rocksglass. Pynt med en stilk rosmarin.

–Når festen går mot slutten, maten er fordøyd og champagnekorkene har fløyet til værs trenger man en røff og lun drink for å sette punktum. Den deilige runde og aromatiske rommen fra Guatemala, Ron Zacapa 23 legger grunnlaget for denne bittersøte cocktailen med friske kryddertoner fra Fernet Branca, avslutter Jesper Høst.

Annonse
Denne artikkelen er bearbeidet av redaksjonen i Reiseliv, basert på innsendt underlag, forslag til artikkel, pressemelding etc. Artikkelen er gjennomgått og skrevet ut etter vanlige journalistiske kriterier.