Home Aktuelt Babel Guesthouse; bo der når du vil se Angkor Wat

Babel Guesthouse; bo der når du vil se Angkor Wat

by Content Marketing

Babel Guesthouse er et sjarmerende gjestehus med 24 nyoppussede rom og en avslappende tropisk hage med en koselig bambusrestaurant, med en blanding av asiatiske og vestlige retter. Gjestene våre elsker å slappe av i en av våre bungalows/lounger med en drink og god mat etter en lang dag i de historiske templene.


Skrevet av Katrine Solhaug


Babel er et gjestehus som ligger litt utenfor byen, i et stille strøk. Det er allikevel gåavstand (eller en 2 minutters Tuk Tuk-tur) til selve sentrumskjernen, hvor du kan oppleve spennende markeder og et yrende folkeliv.

Vi har egne Tuk Tuk-sjåfører her på Babel, og som er meget kunnskapsrike og flinke til å ta med gjestene våre på spennende turer og opplevelser i og utenfor Siem Reap – ikke bare til majestetiske Angkor Wat (som alle egentlig kommer hit for). Det er enormt mange spennende prosjekt å besøke her i Siem Reap, og vi har en egen turbok som ligger på alle rommene på Babel med våre anbefalinger.

Ansvarlig turisme på Babel Guesthouse

babel guesthouse

Vi har en egen turbok som ligger på alle rommene på Babel med våre anbefalinger. i har en egen turbok som ligger på alle rommene på Babel med våre anbefalinger.

Vi har fokus på Ansvarlig Turisme og ”Grønn tankegang” – noe som gjenspeiles i rommene. Vi har tropisk tema, med mye bruk av blader og planter som dekor. Vi har bambus-gardinstenger, og flettede kurver som lamper og potter til planter – kjøpt lokalt på landsbygda her.

Vi gir støtte til høyere utdanning for alle våre 12 ansatte og våre 12 Tuk Tuk-sjåfører. De får også godt med opplæring, kursing og engelskundervisning. De har gode arbeidsforhold – gode lønninger og fleksible arbeidstider i forhold til studier. De har alle helseforsikring og får alltid økonomisk hjelp for sykehusbesøk, enten det skulle være for dem selv eller deres familiemedlemmer.

Den viktigste delen av jobben for oss her er å ta vare på de ansatte og Tuk Tuk-sjåførene. Det er en vinn vinn situasjon, da de til gjengjeld gjør en fantastisk jobb med gjestene våre. Vi er meget stolt over teamet vårt på Babel.

Kambodsjas første Eco-shop og Refill Station

babel guesthouse

Kambodsjas aller første Refill Station. Det er populært kalt ”bulk store” eller ”zero waste store”.

10. november 2018 åpnet vi Kambodsjas aller første Refill Station. Det er populært kalt ”bulk store”  eller ”zero waste store”. Jeg vet ikke hva som er populært å kalle det på norsk, men vet at det finnes tre slike butikker i Oslo.

Målet med butikken er å åpne opp øyne, få folk til å tenke annerledes og gjøre om vanene sine. Vi må redusere plastbruken vår hvis fremtidige generasjoner skal leve på denne kloden, for det begynner å bli en kjent sak at vi holder på å kvele jorden med plastikk.

Konseptet er at folk skal ta med sine egne flasker, glass og beholdere og fylle opp med sjampo, balsam, kroppssåpe, kjøkkensåpe, vaskemiddel til vaskemaskin, myggspray, kokosnøttolje og div. På den måten slipper folk å kjøpe nye plastflasker hver eneste gang de trenger nytt.

De kan også fylle opp med ”charcoal” bla til tannpuss og fjes-skrubb. De kan også kjøpe sjampo og håndsåpe i fast form – noe som er meget populært. De er laget av lokale råvarer, organisk og naturlig. Det samme er all såpe og alt for refill som er nevnt over – organisk og naturlig. Og LOKALT! Vi er meget opptatt av å bruke det vi har lokalt her i Kambodsja, og det vi har i naturen her.

Vi jobber med mange ulike lokale selskap i Kambodsja. KAMBIO nature, Naga Earth, Dai Khmer, Sonas, Plasticfree Cambodia, Rehash Trash, One Planet Cambodia, Friends n stuff og Angkor Handicraft assosiation. Og vi jobber med Superbee fra nabolandet Thailand. Vi jobber også tett sammen med den eneste Refill Station som finnes i Bangkok, Bettermoon Refill station og den eneste som finnes i Chiang Mai – Freebird cafe and Refill Station. Begge er nystartet, og går så det suser.

Tekstil handlenett – There is no Planet B!

Friends n stuff har spesiallaget for oss: shopping tøyposer og to mindre størrelser tøyposer, og tøyposer til vårt meget populære reisesett med bestikk, spisepinner og bambus sugerør. Jeg har selv tegnet designet på posene, som er et monstera-blad fra hagen vår her på Babel. Og vi har den passende slogan på alle posene: ”THERE IS NO PLANET B!”

 Kniv, gaffel og skje i tre er spesiallaget til oss av Angkor Handicraft assosiation, og bambussugerørene er laget av en lokal familie på landsbygda her. Det er meget stas å gi jobber til alle disse som lager dette, og det går unna. Gjestene våre ELSKER alt dette, og vi har måttet bestille inn nytt allerede etter 2 uker åpen butikk.

Dersom folk ikke har med seg sine egne flasker, glass og beholdere, selger vi ulike glass og silikonflasker her som gjester kan fylle opp. De er små og handy for reisende. Vi har også to store kurver fulle med glass og plastbeholdere som folk har donert – som folk kan ta gratis.

Ellers har vi både vannflasker i aluminium og silikon, og kaffekrus som kan brukes på reise. Og hvem som helst kan fylle opp flaskene sine gratis med vann her på Babel. Slik er vi med på å redusere bruk av plastflasker betydelig.

Butikken går over all forventning. Ikke bare gjestene våre elsker konseptet, vi har nye mennesker her hver dag fra utenifra, både folk som bor i byen og folk som er på reise.

Vi finner det meget givende å være med på å endre folks tankegang og folks vaner. Vi får spredd ordet til veldig mange, spesielt nå i høysesongen hvor gjestehuset er fullt med over 50 gjester hver eneste dag!

Turer og opplevelser

babel guesthouse

Fra Babel Guesthouse’s vakre, tropiske have.

Gjestene våre blir alltid overrasket over at det er så utrolig mye mer å oppleve her enn ”bare” Angkor Wat. Vi har som sagt en turbok hvor vi anbefaler et hav med gode prosjekter som må besøkes. Vi får høre det hver eneste dag, mange ganger om dagen, at gjestene angrer på at de ikke la inn mer tid på reisen sin her i Siem Reap.

Vi har stadig returnerende gjester som vil oppleve mer av alt det spennende vi har å tilby her i byen.

Vi har for eksempel våre egne landsbyturer hvor du kan være med en av våre ansatte eller en av våre Tuk Tuk-sjåfører hjem og se på en personlig måte hvordan folk faktisk lever her på landsbygda. Dersom du vil, kan du spise sammen med familien og oppleve ekte kambodsjanske smaker.

Du kan også ta et kokkekurs på landsbygda og bli med det lokale markedet for å handle inn maten.

Vi anbefaler flere ulike ”grønne” prosjekt, som Rehash Trash. Dette er et prosjekt som gir jobb til gamle damer fra landsbygda, som lager nydelige ting – matter, skåler, vesker og div av resirkulerte plastikkposer. Gjestene våre kan besøke verkstedet, og lære å lage kurver selv.

Samarbeider med viktige hjelpeorganisasjoner

Jeg vil også nevne Sala Susu, et prosjekt som jobber med å redusere risiko for ”trafficking” for fattige unge kvinner på landsbygda, et lite stykke utenfor Siem Reap. De tilbyr jobb, utdanning og opplæring til unge kvinner på en ”workshop” – hvor de bla lager fantastisk nydelige vesker, sekker, pc-vesker, toalettvesker osv. Alt er naturlige materialer. Dersom du vil, kan du lære veveteknikk eller fletteteknikk for å lage små kurver selv.

Ellers er alle de overnevnte prosjektene som jeg nevnte som vi samarbeider med i økobutikken vår alle fantastiske prosjekt, som alle kan besøkes. (KAMBIO nature, Naga Earth, Dai Khmer, Sonas, Plasticfree Cambodia, Rehash Trash, One Planet Cambodia, Friends n stuff og Angkor Handicraft assosiation.)

Vil også nevne Norsk Folkehjelps prosjekt med hunder som leter fram landminer – slik at landområder ryddes for miner på en langt mer effektfull måte enn med store maskiner. Gjestene våre kan besøke Norsk Folkehjelp og lære om prosjektet og få demonstrasjon på hvordan de jobber med hundene sine.

Avslutningsvis vil jeg si at Babel Guesthouse, Siem Reap og Kambodsja må bare oppleves. Med en gang du har fått sjekket inn og falt til ro, fått lokalisert deg og snakket med de ansatte og våre Tuk Tuk-sjåfører og andre fantastiske kambodsjanere, så skjønner du alt sammen.

Da skjønner du «what the fuss is all about»!

Les mer fakta om Babel Guesthouse i Kambodsja,
og om norske Katrine som driver stedet


Sjekk og bestill Babel Guesthouse her

Babel Siem Reap Guesthouse ble nylig blitt pusset opp. Overnattingsstedets ansatte er tilgjengelige 24 timer i døgnet, og hjelper gjerne med reservasjon av billetter til arrangementer og utflukter. babel guesthouse

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.