Home Aktuelt Bilferie til Spania når det er sommer

Bilferie til Spania når det er sommer

by Content Marketing
2013-04-10-Honda hoved.jpg

Bilferie til Spania når det er sommer? God ide, men det kan bli mye kjøring, så velg en komfortabel bil. Reiseliv har forslag til både tur og bil.

Spania har lenge vært et yndet feriemål for sol-hungrige nordmenn på jakt etter den perfekte ferien. I tillegg har flyselskaper bidratt til store økninger i antall norske ferierende, mye på grunn av lave priser på charter-ferier direkte til den spanske kysten.

Mange av vår generasjon sine foreldre forteller om lykkelige dager på sommerferie i Spania og rundt omkring i Europa, hvor de har kjørt hele den lange veien fra Norge til destinasjonene. I stedet for å ta den typiske charter-ferien, hvorfor ikke gjøre som våre foreldre gjorde, og ta med hele familien på bilferie?

En av de mest populære rutene er å kjøre gjennom Danmark, Tyskland, Luxembourg og Frankrike, til en til slutt når grensen til Spania. Dersom en har tid, vil også barna sette pris på flere stoppesteder på ruten, slik som Legoland i sør-Danmark og andre severdigheter langs veien.

Når en først kommer til Spania, er sør-kysten spesielt tiltrekkende, og ikke bare på grunn av sine lange strender og spanske kultur. Her på Costa Del Sol finnes det mange fantastiske destinasjoner som er lett tilgjengelig med bil for hele familien. Dersom en bestemmer seg for å ha Malaga som utgangspunkt, er det ikke lange avstander til mange av de fine byene som bare ligger omtrent to timer unna. Mange turist-destinasjoner som blant annet Sevilla, Cádiz og Tarifa er kun en liten biltur unna Malaga, og utflukter til disse byene kan gjøre ferien til den beste på lenge.

Fra Malaga kan en kjøre til Sevilla på to timer, hvor flere utrolige byggverk som blant annet Alcazar, er med på å tiltrekke besøkende fra hele verden.

Dersom det er kultur og tradisjon en er ute etter, er et besøk til “Casa de la Memoria de Al-Andalus” å anbefale, hvor en kan oppleve et utrolig flamenco-show.

Fra Sevilla tar det kun 1 time og 20 minutter før en ankommer Cadiz, hvor det også er mange flotte byggverk, men også flere flotte parker som blant annet parken “Genoves”. I parken kan omgivelsene bli tatt inn i ro og mak, hvor all bylarm og hektiske tilværelser kan bli gjemt og glemt i den varme solen.

Man sparer alltid det beste til slutt, så fra Cádiz kan en kjøre til Tarifa som tar litt over en time. I Tarifa er det absolutt mer å gjøre enn å bare fokusere på kultur og historie. Her kan barna endelig få tid til å leke på stranden, og å utfolde seg i flere vann-aktiviteter. En av de mest kjente strendene er “Playa de Bolonia”, hvor en kan forsøke seg på kite-surfing dersom en tør, i tillegg til vindsurfing og skimboarding ved de lange flotte strendene. Dette er kanskje noe som passer best for eldre barn og foreldre, eller en kan sitte å nyte fred og ro samtidig som en beundrer de modige surferne på bølgene. Alt dette mens en drømmer seg bort til neste ferie i det vakre landet.

En bilferie til Spania krever mye planlegging. Selv om de aller beste feriene for mange er spontane avgjørelser og å utforske reisetips fra andre reisende underveis, må det likevel være noen sentrale faktorer i planleggingen for å gjøre ferien så smidig som mulig. En god planlegging inkluderer budsjett, reiseruter og reisemål, pakking og ikke minst transport.

En komfortabel bil som en kan kjøre lange strekninger med, i tillegg til å fungere bra i hverdagen, er å anbefale. For eksempel er Honda sin nye Civic svært sikker og komfortabel til lange bilferier og det daglie. Du finner mer informasjon om Civic her.

En annen mulig modell som er perfekt for hele familien på bilferie er Honda Accord, som en kan lese mer om på Honda sine nettsider. Den nye Accord sedan-modellen har en ny teknologi som kommer godt med mens en kjører på lange ferier. Modellen er nemlig utstyrt med aktive kurvelys (Active Cornering Lights, ACL). ACL justerer lyset i den retningen du styrer, og gir deg dermed bedre oversikt på veiene i Europa. Det er også rommelig og god plass i bilen, for både unger i baksetet og bagasje i bagasjerommet.

I tillegg har en mulighet til å velge mellom diesel og bensin-motor, hvor motorene har blitt oppgraderte til å være både konkurransedyktige og å ha et effektivt drivstofforbruk. Det kan ikke bli mer perfekt for å holde kostnadene nede når en planlegger budsjettet for sommerens bilferie.

Liker du artikkelen Bilferie til Spania når det er sommer?

Liker du artikkelen Bilferie til Spania når det er sommer, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.