Home Aktuelt Den lille kjøpsguiden for kofferter

Den lille kjøpsguiden for kofferter

by Content Marketing
kjøpsguiden for kofferter

Er du klar for ferie? Er alt pakket og klart til reisen?

Her får du en kjøpsguide som hjelper deg å velge blant ulike kofferter samt praktiske råd før du kjøper ryggsekk.

Liten eller stor koffert

Ved kjøp av ny koffert, tenker du sikkert mest på hvilken størrelse du trenger.

Er det en liten koffert som får plass i kabinhyllen på flyet slik at du slipper å sjekke den inn? Eller trenger du en større variant som rommer alt du trenger på lengre ferier?

Trenger du kofferter til ulik type bruk, finnes det også bagasjesett med reisekofferter i forskjellige størrelser.

Klarer du deg med to hjul, eller er fire hjul på kofferten mer praktisk for deg? Kan håndtaket dras opp og skyves ned ved pakking?

I tillegg bør du vurdere om du skal ha lås og hva slags materiale kofferten bør ha. Skal den være vanntett i hardplast, eller i mer fleksibel tekstil?

Praktiske håndtak og hjul

Husker du de gamle koffertene du måtte bære i en hånd, uansett hvor tunge de var? I dag kommer de fleste kofferter med to- eller fire hjul som gjør reisen så mye lettere på alle måter. Med fire hjul er det enkelt å både trekke kofferten etter deg og trille den ved siden av deg. Husk bare på å vaske av skitt så ikke hjulene blir ødelagte.

Med et teleskophåndtak er det enkelt å dra trillekofferten med seg, og du kan plassere en eventuell reiseveske på det uttrukne håndtaket.

Hardplast eller tekstil

En koffert laget i hardplast er slitesterk og tåler hard behandling. De tre plastmaterialene som oftest brukes, er polypropylen, ABS-plast eller polykarbonat. Kofferter i hardplast beskytter bagasjen ekstra godt mot både støt og fuktighet.

En koffert i tekstil, ofte nylon, veier minst av alle og er mer fleksibel når du skal trykke mest mulig bagasje på plass, men samtidig holde deg under vektgrensen. Tekstilkofferter har god holdbarhet, men er naturligvis ikke like sliktesterke som plastkofferter.

Det finnes også kofferter med skall av aluminium. Disse ser lekre ut og beskytter bagasjen svært godt. Aluminium sprekker heller ikke så lett som plast i sterk kulde. Ulempen er at aluminium lett får bulker og veier mer enn eksempelvis kofferter i plast og tekstil.

TSA-sikkerhetslås på kofferten

Mange foretrekker å låse kofferten, spesielt dersom den skal sjekkes inn, eller stå uten oppsyn på oppbevaringsrom på for eksempel hotell. Samtidig skal det være enkelt for sikkerhetspersonell å utføre en inspeksjon uten at hverken lås eller koffert blir ødelagt. Dette er løst ved at mange kofferter i dag har en såkalt TSA-kombinasjonslås.

Denne har en kodelås du bruker på vanlig måte. Det lille nøkkelhullet på TSA-låsen har kun sikkerhetspersonell nøkkel til.

Tips! Unngå å legge verdigjenstander som kamera, iPad, smykker osv. i kofferten, men ha det heller med som håndbagasje på flyet, bussen eller toget. Og på hotellet bør verdisaker puttes i safen.

Ryggsekker til reiser

Kofferter er lettvint og praktisk til reiser og ferieturer hvor du fraktes fra dør til dør og slipper å bære eller løfte baggasjen. Skal du på backpacking i Asia, øyhopping i Hellas, på interrail gjennom Europa eller rett og slett på fjelltur i Norge, er ryggsekken det beste.  et mer naturlig valg.

Ryggsekker kommer i mange ulike størrelser og utgaver. Det viktigste er at den sitter godt og kan reguleres slik at den passer din kropp. På en større tursekk er et hoftebelte ekstra viktig ettersom sekken skal romme mye og dermed tyngre bagasje. En bryststropp holder sekken på plass. Det er fint med stropper og lommer du kan bruke til vannflaske, lommelykt, kart eller andre ting som du ønsker å ha lett tilgjengelig.

Ryggsekker, enten de er til turbruk, loffing, dagsturer, skole eller jobb, kan med fordel være laget i et vannavstøtende eller vanntett stoff.

Trillebag og duffelbag

Til noen reiser kan det være kjekt med en trillebag. Den har to hjul og håndtak som gjør den enkel å dra med seg på flyplasser. Trillebagen har også håndtak som gjør at den enklere kan bæres for hånd om det trengs.

En duffelbag kan være kjekt dersom du ønsker en hybrid av sekk og bag. Duffelbagen gir deg bedre og raskere oversikt over hva du har oppi enn hva ryggsekker kan. Samtidig er den enkel å slenge på ryggen dersom du må gå i terreng.

Duffelbagen er også populær som treningsbag.

Reiseutstyr på nett

Hos vidaXL finner du alt du trenger av utstyr til både korte og lange reiser, enten det er på ferie, helgeturer, fritid, jobb eller skole.

I tillegg til et stort utvalg av kofferter og ryggsekker, har vi blant annet utstyr til camping og fotturer året rundt.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.