Home Aktuelt Flytte til varmere strøk? Slik forbereder du deg

Flytte til varmere strøk? Slik forbereder du deg

by Content Marketing

Norge har vært svært sparsomt på finværet i det siste. Dette har kanskje vekt tanker hos mange om å flytte til varmere strøk i fremtiden. I denne artikkelen finner du noen tips for hvordan du forbereder deg.

Bestem deg for hvor du vil bo

Det er viktig å ta hensyn til vurderingen av leiligheten du leter etter. Dette er fordi den vil påvirke din livsstil, ditt arbeid og ditt personlige liv.

Spania og Hellas er begge vakre land med mye kultur og historie, og er populære reisemål blant nordmenn, så du vil alltids ha ting å gjøre der, og det sosiale livet ditt vil være rikt.

En fin måte å finne ut hvor du vil bo er å reise til forskjellige varme strøk før du bestemmer deg.

Middelhavsområdet har mye sol, så det er perfekt hvis du vil på ferie eller om du liker å tilbringe tid utendørs. Spania har mange strender og et mildere klima enn de fleste andre europeiske land, noe som gjør det perfekt for deg som liker å bade eller slappe av ved bassenget.

Hellas med sine mange forskjellige øyer gir muligheter året rundt til å «øy-hoppe,” nyte de vakreste reisemålene. Tyrkia er ofte en oversett perle: det er nært Europa, men billigere enn de fleste andre.

Ting du må ta hensyn til:

  • Budsjett (hus- og matkostnader er de første tingene du bør tenke på, men den mindre åpenbare du bør være oppmerksom på er strømregningen)
  • Økonomisk situasjon, for eksempel mange land ha sterk inflasjon, og blant annet kan matvareprisene bli skyhøye.
  • Nærhet til nødvendige tjenester (å være nær sykehuset hvis du har store helseproblemer er nøkkelen)
  • Hvor vil trives du best?

Skaff nødvendige forsikringer

Noe av det viktigste du bør gjøre når du skal til utlandet er å skaffe deg de nødvendige forsikringene.

Denne delen vil gå i detalj om de ulike typene forsikringer du bør ha når du flytter til utlandet og hvorfor de er nødvendige.

Den første typen forsikring er helseforsikring. Den dekker medisinske utgifter hvis du er syk eller skadet, og den dekker også medisinske nødsituasjoner som kan skje mens du er i et fremmed land. EU har en generell sykeforsikring som også dekker norske statsborgere, og fungerer også for pensjonister som flytter.

I utgangspunktet gir det deg rett til å dekke nødvendig medisinsk behandling ved et sykehus i det landet du oppholder deg. Du har krav på dekning på samme vilkår som landets innbyggere, og du må betale samme egenandeler som dem.

Du kan konsultere Helsenorge for mer info.

For det andre vil livsforsikring dekke familiens levekostnader hvis noe skjer med deg mens du bor i utlandet. Mange overser denne forsikringstypen fordi vi har en tendens til ikke å tenke på de verste scenariene, men det er best å tenke på dine kjære på forhånd i tilfelle noe skulle skje med deg.

For det tredje vil eiendoms- og havariforsikring dekke skade på eiendommen din eller tap av personlige eiendeler.

Til slutt, skaff reiseforsikring. Bagasje blir borte og fly blir forsinket eller til og med kansellert. Hvis du ønsker å bli kompensert for slike ekle overraskelser, er reiseforsikring din venn.

Finn ut hva du skal gjøre med alle tingene dine

  1. Lag en liste over alle varene dine og ta bilder av dem slik at du ikke glemmer noe.
  2. Bli kvitt alle gjenstander du ikke trenger på det nye stedet og ikke har plass til. Bruktbutikker er et perfekt sted for dette: la tingene dine få et nytt liv i en familie som kanskje trenger det!
  3. Når du flytter til utlandet, kan det hende du ikke får til å ta med deg alt med en gang; dette kan du plassere i et lager, som er billigere enn å fortsette å betale for huset eller leiligheten.

Gjør venner og familie bevisst på at du flytter

En siste ting som vil bidra til vellykket flytting er å melde fra i god tid. Dette gir folk mulighet til å komme på besøk, hjelpe deg med flyttingen om nødvendig.

Dine venner og familiemedlemmer vil også sette pris på at du sier ifra til dem om denne store livsforandringen du kommer til å gjøre.

flytte utenlands

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.