Home Aktuelt Helbredende spa i nyåpnet hotell i Slovakia

Helbredende spa i nyåpnet hotell i Slovakia

by Content Marketing
Helbredende

Luksushotell og spa i Slovakia bruker 800 år gamle tradisjoner med naturlig termisk mineralvann som en del av helsetilbudet. Royal Palace har åpnet dørene i ærverdige nyrestaurerte og moderniserte lokaler, midt i Europas geografiske sentrum.

Helbredende: Den første skriftlige nedtegnelsen i dette området av Europa om helbredelse med naturlig termisk mineralvann er fra 1281.

Effekten av en naturlig kilde ble utnyttet av mange av europeiske konger og adel gjennom flere hundre år, blant annet den ungarske kongen Sigismund Luxemburg på 1300-tallet og konge og keiser Maximilian av Habsburg som regjerte i 25 år ved overgangen mellom 1400 og 1500-tallet. De visste godt hva de hadde av naturmedisinsk terapi innen sitt kongerike.

I 1855 ble det bygget et stort helsesenter i byen Turčianske Teplice midt i Slovakia. Denne ligger 518 meter over havet og kun 15 km fra det som er regnet som Europas geografiske sentrum. Helsesentret fikk navnet Blue Bath-bygningen. Det er her hotellet og spa Royal Palace nå har reåpnet spasentret Veľká Fatra, i restaurerte ærverdige bygninger med historisk sus og tradisjonsrik behandling for kropp og sjel.

Turčianske Teplice er en by med ca 7 000 innbyggere og er et bevisst reisemål for mange av de rundt to millioner turister som besøker Slovakia i året, for å tilbringe noen dager på spa med helbredende termisk mineralvann.

Hvilke effekter har dette vannet på kroppen,
mineralvannet som kommer opp fra grunnen?

Mange effekter er allment akseptert og kjent, blant annet at det virker beroligende, frigjør muskelspenning, påvirker metabolisme,  øker blodsirkulasjonen og stimulerer immunforsvaret.

Videre er termisk mineralvann særlig godt egnet for hudpleie fordi det fjerner overflødig fett, strammer porene, jevner hudfargen, forebygger tørrhet og stramhet og fjerner hevelse. Også smerte blir dempet og alt i alt har vannet en stimulerende effekt på hele kroppen og positivt påvirker fysisk og psykisk helse.

Helbredelsesprosessen består av at helsetilstanden blir sjekket av lege, diagnose og laboratorieundersøkelser utført, og deretter hvilket individuelt behandlingsprogram som anbefales.

Gjennom alle dagene gjesten er til behandling foretas det medisinske kontroller som ender med en sluttkontroll og medisinsk rapport.

Royal Palace tilbyr avslappende, regenerativ og forebyggende kurativt opphold, det være seg kun en helg, en uke eller et lengre opphold, og inkluderer råd fra legene. Disse har mange år med praktisk erfaring innen rehabilitering, balneologi, fysioterapi, kardiologi og ortopedi og garanterer et individuelt behandlingsprogram for hver klient.

Helbredende termisk bad

Royal Palace har helbredende termisk bad som heter Royal Bath – tidligere kjent som Blue Pool. Det er absolutt en sjeldenhet i den slovakiske spa-industrien med en permanent aktiv piscina. Kilden ligger ca 90 meter under badet og går gjennom et naturlig filter før det når opp til badet. Temperaturen på vannet kan være 40 grader Celsius. Hotellet har direkte forbindelse til Spa & Aquapark-senter som har urtebadstue og 8 bassenger, blant annet for svømming, for avslapning og bassenger med attraksjoner. I Aquapark-sonen brukes termisk vann. I Spa-sonen er det 3 bassenger som bruker termisk mineralhelbredende vann. Det skal ikke være noen andre aquaparker i verden som bruker termisk mineralhelbredende vann i bassenger, slik at dette er veldig spesielt.

Et opphold i Turčianske Teplice i Slovakia behøver ikke være kun spa og helsebringende aktiviteter. Hotellet arrangerer utflukter som kan inkludere slovakisk kultur, ut i naturen til fots, stavgang eller på sykkel, sommer- og vintersportsaktiviteter, teater, konserter eller turer til nærliggende byer, blant annet Wien i Østerrike, Praha i Tsjekkia, Budapest i Ungarn eller Krakow i Polen.

I Turčianske Teplice er det muligheter for tennis, bowling, dansleksjoner, aquagym, slovakiske folkekvelder, filmmiddager, kreative workshops og retrokvelder. Med andre ord; en masse aktiviteter.

Som et nyåpnet tilbud regner hotellet med en økt interesse for alle de tjenestene de kan tilby, og at gjestene også vil bli lenger ved hvert opphold, når de først får oppleve en kombinasjon av historie, luksus, eleganse og helsefremmende tjenester.

Europas historiske kulturelle sentrum

Det står 42 rom klare til gjester, fordelt på mange forskjellige romdesign, både dobbeltrom, enkeltrom og leiligheter. Tre eksklusive leiligheter har fått royale navn; Royal Zigmund (Sigismund Luxemburg), Royal Maximillian (etter keiser Maximilian av Habsburg) og Royal Elizabeth. Sistnevnte etter keiserinne Elizabeth av Østerrike og Ungarn på 1800-tallet. Hun er også kjent som «Sissi» og var gift med keiser Franz Joseph.

Royal Palace i Turčianske Teplice i Slovakia ligger i en sentral del av Europas historiske kulturelle sentrum. Alt i alt snakker vi om et opphold med atmosfære fra keisertid blandet med topp moderne hotellinteriør, spafasiliteter og behandling.

Les mer og se bilder av det nyåpnet hotellet Royal Palace, spasentret Veľká Fatra, utendørs og innedørs restauranter og barer, priser og kontakt.

nyåpnet

Spisesalen, nyrestaurert men med sin fasjonale eleganse.

Nyåpnet

Restaurantene ved Royal Palace har retter på menyene som frister enhver gane.

Nyåpnet

Elegant arkitektur både inne og ute, men fullrestaurert for å møte krav fra gjester som setter pris på moderne lokaler og service.

Nyåpnet

Litt fordums eleganse parkert ved hovedinngangen til Royal Palace.

Liker du denne artikkelen, gi oss like på Reiselivs Facebook


GPS er redningen under ferieturen i Europa

2013-07-27 GPS-bruk.jpg

GPS er mest brukt av både nordmenn og svensker som veiviser.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.