Hjem Aktuelt Nordmenns ferieplaner i 2022 er noe uforutsigbart

Nordmenns ferieplaner i 2022 er noe uforutsigbart

av Reiseliv
Nordmenns ferieplaner i 2022

Nordmenns ferieplaner i 2022: Høsten 2021 bar preg av en svak optimisme angående feriereiser til utlandet viser nye tall fra Virke. Men nye restriksjoner legger kjepper i hjulene for nordmenns ferieplanlegging. Virke Reisepuls har undersøkt nordmenns planer for utenlandsreiser og ferie i 2022.

Optimismen har snudd igjen 

Høstens gryende optimisme for et bedre reiselivsår 2022 fikk en brå nedgang i desember da det ble innført nye restriksjoner. Før dette var det en svak økning i antall utenlandsreiser.

Nå er situasjonen en helt annen. I følge kommunikasjonssjef i hovedorganisasjonen Virke, Maria Østerhus Lobo merket reiselivsbransjen konsekvensene av restriksjoner raskt etter tilstrammingen i desember.

Dette påvirker nordmenns ferieplaner i 2022 mest:

  • Smittesituasjon på destinasjonen 
  • Karantene i destinasjonslandet

Tall fra Virke viser at gjennomsnittshusstanden  planlegger å bruke 40 150 kroner på reiser og ferie i 2022.

Med tanke på uforutsigbarheten i reiselivsbransjen nå kan det være smart å bruke kredittkort for å betale ferien med. Sørg for å velge et kort med avbestillingsforsikring og vær sikker på at den er gyldig.

Noen banker krever at du har en helårs reiseforsikring for å dekke kanselleringer grunnet covid-19.

Gode avbestillingsmuligheter viktigere enn noensinne

På grunn av de usikre omstendighetene med faren for hurtige endringer i restriksjoner er det viktig  å kunne avbestille reisen om det blir nødvendig.

Avbestillingsforsikring og mulighet til å endre reisedato er viktige kriterier for nordmenn når de skal bestille ferie for 2022. 

Det finnes flere reiseforsikringer som dekker sykdom som følge av coronaviruset  på samme måte som ved annen akutt sykdom.

Vilkårene kan variere fra ett forsikringsselskap til et annet så det er viktig å sjekke vilkårene nøye før man bestiller en reise.

Hold deg oppdatert på UDs hjemmeside og sørg for at du har gyldig avbestillingsforsikring inkludert i reiseforsikringen. 

Fullvaksinerte mer optimistiske 

Vaksinerte er mer positive til utenlandsreise og dess mindre smittegrad destinasjonslandet har jo mer positive er vi til å reise.

Hele 8 av 10 svarer at smittetrykk på destinasjon er avgjørende for ferien. Må man i karantene når man kommer tilbake til Norge virker avskrekkende og påvirker også når vi skal velge destinasjon.

Karantene i destinasjonslandet og i Norge ved hjemkomst er det flest mener vil redusere sannsynligheten for å bestille utenlandsreiser.

Her finner du informasjon om hva som gjelder ved innreise til Norge.

Virke Reisepuls svarer 8 av 10 at smitte situasjonen på destinasjonen er viktig for om de reiser. 7 av 10 melder at smittesituasjonen i Norge er avgjørende for hvor de legger norgesferien.

Liker du artikkelen Nordmenns ferieplaner i 2022?

Liker du artikkelen Nordmenns ferieplaner i 2022, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du vil sikkert like disse artiklene også