Home Aktuelt Spania kåret til det sunneste landet i verden

Spania kåret til det sunneste landet i verden

by Content Marketing
spania kåret

Spania kåret til det sunneste landet i verden på ny indeks. Det er kombinasjonen av Middelhavsdietten, høy kvalitet på det offentlige helsetilbudet og kampen mot tobakk, som er årsaken til at Spania topper listen på Bloomberg-indeksen.

Det er ikke nødvendig å lete etter eliksiren for evig ungdom i fjerne paradis. Den er i Spania og heter gazpacho,  skriver ABC News. Denne retten summerer på mange måter opp alle fordelene med Middelhavsdietten.

Forskjellige faktorer som påvirker livskvaliteten til borgerne i 169 land er undersøkt, og Spania kommer på førsteplass, med 92,8 poeng av 100 mulige. Det er seks plasser opp fra 2017 og Spania passerer Italia, som tidligere har innehatt førsteplassen og nå er på sølvplass.

På topp ti listen finner vi videre Island, Japan, Sveits, Sverige, Australia, Singapore, Norge og Israel.

Spania kåret også med primærhelsetjenesten

Spania kåret

Spania topper listen på Bloomberg-indeksen.

Bloomberg fremhever primærhelsetjenesten i Spania. «Den leveres i utgangspunktet av det offentlige, spesialiserte familieleger og sykepleiere, som tilbyr forebyggende tjenester til barn, kvinner og eldre og tar godt vare på akutte og kronisk syke».

I studien legges det også vekt på livsstilen med spesiell oppmerksomhet på dietten i Middelhavslandene Spania og Italia, som viktige faktorer for den gode helsen.

Middelhavsdietten er ingen myte, slås det fast.

På en overbevisende måte er det vist en reduksjon på 30 prosent av de sykdommene som dreper flest, nemlig hjerte- og karsykdommer, sier Miguel Ángel Martínez, lege og professor ved universitetet i Navarra. Han advarer om at matvanene er i ferd med å endre seg, særlig blant ungdom.

Også tiltakene for å redusere tobakksforbruket og arbeidet med å redusere skader og dødsfall i trafikken nevnes som medvirkende årsaker til at forventet levealder i Spania nå er på 83 år, kun slått av Japan og Sveits.

Kilde: vikingposten.no/
spaniaavisen.no

Spania kåret

Bolig Invest Spania med kontor i Torrevieja

Spania kåret

Kontakt Charlotte, telefon 0034 679 580 166.

Du finner oss i Calle Concordia nr 14 – 16, 03181 Torrevieja.

Kom gjerne innom for en hyggelig og uforpliktende boligprat.

Bolig Invest Spania S.L har formidlet boliger til skandinaver i Spania siden 1999.

Våre visningsturer er kjent for å være avslappende og rolige, uten noe press av noe slag. Dere får rikelig med egentid, og i motsetning til mange andre er vi ikke redd for at dere skal se hva andre tilbyr. Her spiller vi med åpne kort, og har ingenting å skjule. Ved brukt kjøp får du gjerne møte den gamle eieren, og ved nytt kjøp får du møte utbyggeren.

Bolig Invest Spania skal være med på EXPO messen i Torrevieja den 9 – 10 mars dersom du vil stikke innom og møte oss. Vi er også stolte sponsorer av Rock Against Canser.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om Spania kåret, så gi oss like på Facebook


.. ... .

Fridager, ferie og fest for nordmenn i Spania

Fridager

Spisegilde i Spania: Det er alltid nok å velge mellom av delikatesser. Foto: Pixabay

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.