Home DestinasjonerAfrikaBotswana Autentisk Edens Have i Botswanas Villmark

Autentisk Edens Have i Botswanas Villmark

by Reiseliv
autentisk

Autentisk: Forvill deg inn i Edens Hage, en oase i et ellers så tørt landskap – Velkommen til Okavango Delt i Botswana.


Dette er et blogginnlegg av vår leser Lisa Marie Winther. Du kan selv legge inn din reiseartikkel med bilder her


Det sies det er noe eget med Afrika, noe magisk. Og etter flere turer kan jeg bekrefte nettopp dette. Egentlig kunne jeg bekreftet det allerede etter min første tur til Zimbabwe for snart 5 år siden. Denne gangen vil jeg fortelle om Botswana. Nærmere bestemt Okavango Delta, som faktisk er verdens største innlandsdelta!

Botswana og Okavango utmerker seg! Mange av de mest eventyrlige og spektakulær øyeblikkene, bildene og scenene du ser på dyreprogrammer og i dyrefoto utspiller seg nettopp her.

Urørt, frodig, ekte, vilt og vakkert! Du finner både typiske og forholdsvis tørre afrikanske savanner her, men på grunn av mye våtmark er det derfor også så frodig og grønt!

Et grønt lerret

autentisk

Klassisk savannemotiv; en flokk elefanter på vandring. Alle foto: Lisa Marie Winther

Eventyret starter på ordentlig når du lander i Gaborone etter en lang flytur (med en mellomlanding eller to), og et lite propellfly skal ta deg videre med inn i den dypeste jungel, i den virkelige afrikanske villmarken.

Flyet føles trygt, pilotene er svært erfarne så ikke bekymre deg! Etter noen minutter har du uansett glemt både hvor sliten du er etter en lang reise og potensielle bekymringer rundt det lille flyet du nettopp har satt deg i.

Under deg er det nesten som å se ned på et grønt lerret, et vakkert maleri! Våtmark, elver i forskjellige størrelser på kryss og tvers, blått, grønt, gult og så plutselig; en flokk med elefanter! Noen flodhester, eller to vandrende elegante sjiraffer, kanskje også en flokk med løver!

I Okavango Delta finnes virkelig store populasjoner med pattedyr, og i tillegg spesielle fuglearter! Du forsvinner plutselig litt fra den virkelige verden og forstår hvor langt unna du er. Fra alt.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Autentisk: I økovennlige camper og luksustelt tråkker ville dyr

autentisk

Portrett av en gjespende leopard.

Resortene/campene er mange, luksus og rimeligere alternativer. Autentisk blir uansett stikkordet. Og det kan ikke slå feil. Selv bodde jeg i økovennlige Little Vumbura drevet av Wilderness Safaris.

Her bor du midt ute i ødemarken i luksustelt, hvor den ene «veggen» på teltet er av netting, og følelsen du sitter med når mørket senker seg kan ikke sammenlignes med så mye annet.

Det føles nok litt nervepirrende første natten når du skal prøve å sove, men blir liggende å lytte til lyden av alle de ville dyrene i stedet. De ville dyrene er nemlig rett på utsiden av teltet ditt. Men, vær ikke redd. Du forstår raskt at du er trygg likevel, og den unike følelsen av å være i ett med naturen sitter i deg for alltid.

Dette er vel noe vi mennesker trenger mer enn noe annet?

Bucket list

Okavango Delta er flatt, men det motsatte av kjedelig. Som aspirerende wildlife og naturfotograf er Okavango et mekka.

Mulighetene til gode shots er mange på grunn av det varierende landskapet og de ulike mulighetene man har til å se de ville dyrene i ulike sammenhenger.

Også følelsen av å være på er ikke overturistifisert sted bemerker seg i Okavango. Uansett om du reiser til Okavango for første gang, andre gang, som vanlig turist eller fotograf – naturen og de ville dyrene leverer, så til de grader!

Dette bør være på din bucket list.

Okavango Delta er et forbløffende syn: Den store Okavango-elven, i stedet for å strømme mot havet, flyter den inn i landet, inn i Kalahari-sanden.

Liker du artikkelen om Autentisk Edens Have i Botswanas Villmark, så gi oss like på Facebook

autentisk

Leoparder er flinke klaterere og lever mye av dagen høy oppe i trekronene.

 


Sjekk og bestill hotell i Botswana her

Et forslag fra Reiseliv er Aha Masa Square Hotel Gaborone i Gaborone, de byr på 4-stjerners overnatting, i tillegg til en nattklubb og en skjønnhetssalong. Sir Seretse Khama flyplass er en 25-minutters kjøtetur unna Aha Masa Square Hotel Gaborone. Hotellets flerspråklige personell kommer gjerne med forslag til hva som er verdt å få med seg i Gaborone.

Autentisk

Aha Masa Square Hotel Gaborone.

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Rovos Rail – med Terje på skinner i sørlige Afrika

rovos rail

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her
Du kan selv legge inn din reiseartikkel med bilder her

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.