Hjem DestinasjonerAfrika Tanzania: Mangfoldet i landets dyreliv øker

Tanzania: Mangfoldet i landets dyreliv øker

av Reiseliv
2012-01-11 Hoved Tanzania Ny slangeart RL

Tanzania: En ny slangeart med horn er funnet i Tanzania. Funnstedet må holdes hemmelig, av frykt for krypskyttere. Men safarigjester vil neppe møte den. Allikevel øker funnet mangfoldet i Tanzanias dyreliv.

Den fargerike slangen ble nemlig nylig oppdaget i sørlige Tanzania i Øst-Afrika.

Tim Davenport, direktør i Wildlife Conservation Society i Tanzania, teamet hans og ansatte fra Museo delle Scienze i Italia står for oppdagelsen.

Slangen har fått navnet Matilda’s horned viper, etter Davenports 7 år gamle datter.

Det eksakte stedet slangen er funnet blir foreløpig holdt hemmelig. Teamet bak oppdagelsen er nemlig bekymret for at den nye arten kan fange interessen til ulovlige dyresamlere.

Oppdagerne har imidlertid avslørt at området er noen få kvadratkilometer langt og dominert av skogsarbeid og produksjon av trekull.

Teamet bak oppdagelsen regner med at slangen blir klassifisert som kritisk utrydningstruet. Det er allerede blitt opprettet en forplantningskoloni for den.

Disse slangene tilhører hoggormfamilien. Det gjør også den nyoppdagete slangen i Tanzania, men den ser ut til å være trelevende, sier han.

Det er svært sjelden at noen får se slanger under en safari, men mange synes allikevel det er spennende å føle det store mangfold av dyr ute i naturen på sin reise til Tanzania.

Tanzania har et enestående dyreliv og rike naturressurser, og er trolig den mest biodiverse nasjon på fastlandet Afrika. Med spektakulære landskaper, omfatter Tanzania kontinentets høyeste punkt-Mt. Kilimanjaro-og sitt dypeste innsjø, Lake Tanganyika.

Tanzania gir levevilkår for store konsentrasjoner av planteetere, ulike rovdyr, sjeldne fugler og amfibier, og unike ville orkideer. Landet er også hjem til Afrikas mest nylig oppdaget ape (2005) – den kipunji, og er dermed den første nye afrikanske primatart siden 1984.

Slik tar du gode foto på safari

Lær reisefotografi – Kurs for deg som liker foto og å reise

Du vil sikkert like disse artiklene også