Hjem DestinasjonerAmerikaAntarktis Cruise i Sør-Amerika og Antarktis

Cruise i Sør-Amerika og Antarktis

av Reiseliv
2012-05-03 Cruise Antarktis.jpg

Cruiselysten? Eventyrlysten på Sør-Amerika og Antarktis? I løpet av høsten og vinteren 2013 kan velge blant tre skip med 13 seilinger, 20 avganger og 54 havner.

De tre skipene ms Veendam, ms Maasdam og ms Prinsendam setter kurs for Sør-Amerika med flotte naturopplevelser som en del av cruiset.

Gjester som ønsker travle havner, historiske eventyr og et variabelt klima kan gå om bord og sette kurs for Sør-Amerika.

De populære rutene strekker seg fra 13 til 68 dager, og omfatter også en ny 49-dagers havneintensiv ”Amazon and Carnival Voyage” ombord i Maasdam tidlig i 2013. Et 23-dagers ”Amazon Explorer Cruise” i november 2012 og en 68-dagers ”Grand South America and Antartica Voyage” i januar 2013 ombord på Prinsendam er et annet høydepunkt for sesongen 2012-2013.

– Sør-Amerika tilbyr alt fra eksotiske havner og berømte byer til varmen i Amazonas og snødekte isbreer i Antarktis. Holland America Line tilbyr reisende muligheten til å oppleve Sør-Amerikas kultur- og naturarv gjennom ekstraordinære cruise av svært god kvalitet til en fordelaktig pris, sier Richard Meadows, konserndirektør og leder for salg, markedsføring og gjesteforelesninger.

Fra november 2012 til mars 2013 vil Veendam, som tar 1350 gjester, ta fatt på seks 13-dagers og et 17-dagers cruise fra Valparaiso (Santiago) i Chile, Buenos Aires i Argentina, og Rio de Janeiro i Brasil. Seilingene inkluderer flere dager i Chiles fantastiske fjorder, havneanløp på eksotiske steder som Ushuaia (verdens sørligste by), Kapp Horn og et besøk til Magellanstredet, sundet som skiller Tierra del Fuego (Ildlandet) fra fastlandet i Sør-Amerika. Prisene starter på € 1199 per person i dobbeltrom for 13-dager og € 1399 i 17 dager.

I tillegg til Veendams seriecruise, finnes også to engangsseilinger i løpet av sesongen. Et 14 og et 18-dagers cruise i Sør-Amerika fra Boston (Massachusetts) eller Fort Lauderdale (Florida) til Vaparaiso med avgang henholdsvis 20. og 24. oktober 2012. Og et 18 – eller 21-dagers cruise i Sør-Amerika fra Valparaiso til Fort Lauderdale eller Boston i april 2013. Disse seilingene inkluderer Panamakanalen og utvidet landligge i Fuerte Amador (Panama City), Panama og Callao (Lima), Peru.

Veendam har også et 21-dagers ”South America and Antartica Explorer Holiday cruise” med avreise fra Rio de Janeiro til Valparaiso 20 desember 2012, og et 20-dagers ”South America and Antartica Explorer Holiday cruise” fra Valparaiso til Buenos Aires 10. januar 2013. Skipet returnerer fra Buenos Aires til Valparaiso på et 21-dagers cruise den 30 januar 2013. Alle turer inkluderer naturskjønne opplevelser i det spektakulære landskapet på den antarktiske halvøya, samt en overnatting i Rio de Janeiro eller Buenos Aires. Prisene starter på € 1549 per person i dobbeltrom for 14 – og 18-dagers cruise og € 2.949 for et 20-dagers Antarktis cruise.

Oppdag Amazonas og opplev karneval

Ombord i Maasdam får gjestene oppleve det unike 49-dagers cruiset ”Amazon and Carnival Explorer Voyage”, en komfortabel rundtur fra Fort Lauderdale med avreise 18. januar 2013.

I løpet av de 49 dagene kommer gjestene til å utforske 25 ulike havner på alle de tre «ABC øyene» – Aruba, Bonaire og Curacao, i tillegg til Barbados, Brasil, Cayman Islands, Dominica, Fransk Guyana, Trinidad og Tobago. Ekvator krysses for øvrig to ganger i løpet av turen. Et høydepunkt er karnevalet som i 2013 foregår mellom 9 – 12 februar. På dette cruiset blir det også utvidet landligge i de sju havnene; Oranjestad i Aruba, Curaçao, Buenos Aires, Callao (Lima) i Chile, Fuerte Amador (Panama City), Manaus og Rio de Janeiro i Brasil, noe som gir ekstra tid til å nyte historiske og lokale severdigheter.

Kortere deler av Maasdams ”Amazon and Carnival Explorer Voyage” er også tilgjengelig for gjester med litt mindre tid. Man kan velge en 23-dagers seiling med avgang fra Fort Lauderdale til Rio de Janeiro 18. januar 2013 eller en 26-dagers seiling med avgang fra Rio de Janeiro til Fort Lauderdale 10. februar 2013. Begge seilingene inkluderer turer på Amazonas og kryssing av ekvator. 26-dagers cruiset inneholder også to netters opphold i Rio de Janeiro hvor gjestene kan oppleve det fargerike karnevalet. Prisene starter på € 5799 per person i dobbeltrom for hele 49-dagers Amazon Cruise and Carnival Explorer Voyage, € 2399 pr person i dobbeltrom for det kortere 23-dagers cruiset og € 4099 for 26-dagers cruiset.

5. januar seiler Prinsendam igjen sørover på et 68-dagers ”Grand South America and Antartica Voyage cruise” fra Fort Lauderdale. I løpet av turen kommer Prinsendam til å seile rundt hele kontinentet samt tilbringe sju dager på Amazonaselven og fire dager i naturskjønne omgivelser rundt Antarktis. Landligge med overnatting blir i byene Callao, Buenos Aires, Rio de Janeiro og Manaus. Kortere versjoner av cruiset er også tilgjengelig. Prisene starter på € 10 549 per person i dobbeltrom for 68-dagers seilingen Grand South America and Antartica Voyage.

Utflukter og ekskursjoner i Sør-Amerika

Holland America Lines gjester kan oppleve noen av Sør-Amerikas mest kjente attraksjoner og destinasjoner (flere på Unescos verdensarvliste) ved å delta på utflukter.

• Iguazúfallene: På denne uforglemmelige turen vil gjestene besøke Iguazúfallene som ligger på grensen til Brasil, Argentina og Paraguay. Gjestene kan reise med tog til Devils Throat og få en guidet tur. Den spektakulære fossen består av 250 store fall som er dobbelt så høye som Niagara Falls.

• Cuzco og Machu Picchu Overland Adventure: Denne fascinerende utflukten inkluderer sightseeing gjennom det koloniale Cusco for å se det store torget og katedralen. Deretter kjører man med Vistadometog langs Urubambaelven før buss til Machu Picchu – en tur med stigning på 2400 meter.

• Patagonian Experience: Otway Sounds and Penguin Reserve – På denne utflukten kjører gjestene grusveier langs Otway Bay og får en fantastisk utsikt over Pinto Range. Turen gir også gjestene mulighet til å komme tett på tusenvis av Magellan pingviner som holder til i grotter i området.

• Ekskursjon til Tierra del Fuego National Park: – Tierra del Fuego omfatter Ushuaia, Kapp Horn og Magellanstredet, og er inngangsporten til Antarktis. Nasjonalparken ble opprettet for å beskytte den sørlige delen av den subantarktiske skogen. I dag gir den besøkende mulighet for å oppleve Andesfjellene, skoger, innsjøer og elver, og er hjem til et stort utvalg fugler. En kort stopp ved Lapataia Bay, det sørligste stedet man kan nå med bil, er også inkludert i turen.

Les mer på www.hollandamerica.com

Om Holland America Line

Holland America Line er et cruiserederi med en flåte på 15 fartøy. Rederiet tilbyr mer enn 500 cruisereiser til 354 havner i 98 land. Cruisereisene varierer mellom to til 110 dager og besøker alle syv kontinenter, med høydepunkter som Antarktis, Sør-Amerika, Australia, New Zealand og Asia. De har også populære seilinger til havner i Karibia, Bermuda, Alaska, Mexico, Canada, Europa og Panamakanalen.

Du vil sikkert like disse artiklene også