Home DestinasjonerAmerikaArgentina Argentina på fire hjul, virkelig noe å skrive hjem om

Argentina på fire hjul, virkelig noe å skrive hjem om

by Reiseliv
unsplash.com

Drømmer du om uendelige veier, spektakulære landskap og eventyr rundt hver sving? Velkommen til Argentina! Et land hvor bilturen forvandles til en reise gjennom tid og rom. Fra tangoens puls i Buenos Aires til de majestetiske Andesfjellene og de rå, ville vidder i Patagonia. Å kjøre gjennom Argentina er en opplevelse som brenner seg fast i sjelen. Buckle up, eventyret venter!

Foto: Unsplash

Drømmer du om uendelige veier, blendende landskap og eventyr bak hvert hjørne? Sett deg bak rattet og oppdag Argentina, et land hvor bilturen blir til en episk reise gjennom pulserende byer, majestetiske fjell og endeløse sletter. Fra tangoens rytmer i Buenos Aires til Patagonias ville natur – Argentina venter på å bli utforsket, én mil av gangen. Klar for å begi deg ut på ditt livs eventyr? 

Gjennom Argentina med bil, er friheten til å følge landeveier som strekker seg uendelig gjennom landskap av svimlende skjønnhet, er en drøm mange har. Det er en reise som lover opplevelser av naturens mangfold, kulturell rikdom og øyeblikk som brenner seg fast i sjelen. 

Vi bruker Buenos Aires som startpunkt, selve hjertet av Argentina. Byen pulserer med en energi som er umulig å ignorere. Tangoens rytmer, de historiske kafeene og den europeiske arkitekturen gir en forsmak på landets kulturelle kompleksitet. Men det er på tide å forlate storbyen, for veien venter. Byen fortjener sin egen artikkel!

Først drar vi sørover

Kjøreturen begynner med å sette kursen sørover, mot pampasen. Dette endeløse slettelandskapet er hjem til gauchoene, Argentinas cowboyer. Her er horisonten bred og åpen, og du kan kjøre i timer uten å møte en annen bil. Dette er et sted for refleksjon, for å lytte til naturens stille symfoni og la tankene vandre fritt.

Du bør gi deg tid til å stoppe ved en estancia, en tradisjonell argentinsk ranch, for å smake på det berømte argentinske kjøttet tilberedt på asado, en grillfest som er mer en seremoni enn en måltid. 

Videre kjører vi mot de majestetiske Andesfjellene. Veiene slynger seg oppover i høyden, gjennom daler og over fjellpass som tar pusten fra deg. Hver sving avslører nye panoramabilder, hver stigning gir en følelse av erobring.

Stopp i Mendoza for å smake på verdensberømt vin, dyrket i skyggen av fjellene. Vingårdene her er perfekte steder for å skrive de første reisebrevene. La leserne dine kjenne på den kjølige luften, se for seg vinrankene og smakene som danser på tungen. 

Nordover mot Salta endrer landskapet seg igjen. De fargerike fjellene, Quebrada de Humahuaca, er som naturens eget kunstverk. De små landsbyene her bærer preg av en rik urfolkskultur. Her finner du et roligere tempo, en følelse av å være koblet til noe eldgammelt. Det er umulig å ikke la seg inspirere av menneskene, deres historier og deres sterke bånd til jorden. 

Ååå, vidunderlige Patagonia!

Helt sør, i Patagonia, møter du et landskap som føles nesten uberørt av tiden. De vidstrakte steppene, de dype innsjøene og de snødekte fjellene gir en følelse av endeløshet.

Besøk Perito Moreno-breen (video), hvor isens blå nyanser og den tordnende lyden av kalvende is gir et bilde på naturens rå kraft. Dette er stedet for å skrive om naturens storslagenhet, om menneskets småhet i møte med jordens vidunder. 

Argentina er en fantastisk for bilferie. Men som alle reisemål krever det litt ekstra planlegging og forsiktighet, særlig hvis du er jente og reiser alene.

Argentina er generelt sett trygt for turister, men det finnes områder med høyere kriminalitetsrate, spesielt i større byer som Buenos Aires, Rosario og Córdoba. Du må være oppmerksom på lommetyver og unngå å vise verdisaker åpenlyst. Når du parkerer bilen, sørg for at den er låst og at verdisaker er ute av syne. 

Veiene i Argentina varierer i kvalitet. De store hovedveiene (ruta nacionales) er stort sett i god stand, men mindre veier kan være dårlig vedlikeholdt, spesielt i mer avsidesliggende områder. Kjør defensivt, ikke minst i byområder hvor trafikkreglene noen ganger kan virke som forslag mer enn regler. 

Lei en pålitelig bil fra et anerkjent selskap, og sørg for at du har full forsikring som dekker både skade på bilen og tredjepart. Det kan også være lurt å ha veihjelp inkludert i leien. 

Ha alltid mobiltelefonen fulladet

Ha alltid en ladet mobiltelefon med deg, og kjenn til nødnumrene i Argentina: 911 for politi, brannvesen og ambulanse. Ha også med deg en papirkopi av nødtelefonnummer til leiebilfirmaet og forsikringsselskapet ditt. 

Planlegg overnattingene dine på forhånd. Bruk anerkjente hotell og gjestehus, og unngå å kjøre om natten, spesielt på avsidesliggende steder. Det kan også være en god idé å informere noen om reiseruten din og holde regelmessig kontakt. 

Argentina er et relativt liberalt land, men det er fortsatt viktig å være oppmerksom på lokal kultur og skikker. Kle deg konservativt, spesielt når du besøker mindre byer og landsbyer, og vis respekt for lokale skikker og tradisjoner. 

Selv om mange argentinere i turistområdene snakker engelsk, er det nyttig å kunne litt spansk for å gjøre kommunikasjonen lettere og vise respekt for lokalbefolkningen. 

Bli kjent med andre reisende, spesielt hvis du bor på hosteller eller deltar i gruppeturer. Det er en fin måte å få tips og råd på, og det kan føles tryggere å ha noen å dele opplevelser med. 

Sørg for at du har en god reiseforsikring som dekker medisinske utgifter, tyveri og eventuelle avbrudd i reiseplanene dine. 

Argentina har mye å tilby, fra vakre landskap til rik kultur og historie. Med litt ekstra planlegging og forsiktighet kan du få en trygg og minneverdig biltur gjennom dette fantastiske landet. 


Kaféliv i Argentina; by opp til en eggende tango

Hamburgere verden rundt – 10 mest burgerspisende land

Hamburgere verden rundt

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.