Hjem DestinasjonerAmerika Cruise over fem kontinenter

Cruise over fem kontinenter

av Reiseliv
2013-05-19 Cruise MS Amsterdam.jpg

Opplev den sørlige halvkule og Afrikas vestkyst til sjøs. Holland America Lines 2014-verdensseilas med MS Amsterdam tilbyr 113 dager – 38 havner – Cruise over fem kontinenter.

 

4. januar 2014 legger Holland America Lines MS Amsterdam ut fra Fort Lauderdale i Florida på en 113-dagers jordomseiling til 38 havner på fem kontinenter. I løpet av seilaset, som er konsentrert om den sørlige halvkule, krysser Amsterdam ekvator hele fire ganger. Det er også mulig å velge åtte kortere etapper på mellom 20 og 86 dager, med avganger fra forskjellige havner langs ruten.

– Verdensseilaset er spesielt på grunn av varigheten, antallet havner og de eksotiske destinasjonene vi reiser til. Syv overnattinger i havn, temaball, lokal underholdning om bord og en rekke andre høydepunkter sikrer en minneverdig tur uansett når og hvor du går om bord, sier Richard Meadows, ansvarlig for markedsføring, salg og gjesteprogrammer for Holland America Line.

Destinasjoner og reiserute:

Påskeøya og Stillehavet

Etter avgang fra Fort Lauderdale, setter Amsterdam en vestlig kurs fra Atlanterhavet til Stillehavet, via Panamakanalen, til Peru. Fra den viktigste havnebyen Callao i Peru, kan gjestene besøke Machu Picchu. På veien videre besøker Amsterdam Påskeøya og Pitcairnøyene, før en overnatting i Papeete, hovedstaden i Fransk Polynesia. Amsterdam legger til i hele seks havner til i det sørlige Stillehavet, før skipet reiser til Australia.

Sydney, Brisbane og Cairns

Første havn i Australia er Sydney, en av de mest populære havnene på ruten. I Sydney kan gjestene tilbringe en kveld på den berømte operaen, vandre på Sydney Harbour Bridge eller ta en utflukt til fjellformasjonen Iluru. Etter et stopp i Sydney, seiler Amsterdam videre til Brisbane og Cairns.

Yapøyene, Filippinene og Hong Kong

Etter besøk i to havner på Papua Ny-Guinea, settes kursen videre til Yapøyene i Mikronesia. Her kan man oppleve fascinerende natur, fantastiske strender og store djevelskater. Skipet seiler deretter til Cebu og Manila på Filippinene, før det ankommer Hong Kong.

Singapore. Phuket, Sri Lanka og Victoria

Neste stopp på ruten er Singapore, hvor gjestene får oppleve kombinasjonen av asiatiske tradisjoner og et vestlig bybilde. Herfra er det også mulig å reise landeveis til Kambodsja og Angkor Vat, et av de viktigste arkeologiske stedene i Sørøst-Asia. Skipet fortsetter ferden vestover til Phuket i Thailand og Colombo på Sri Lanka, før turen går sørover til den fantastiske havnen i Victoria, som er hovedstaden på Seychellene.

Mauritius, Réunion, Cape Town

Amsterdams Afrika-rute fortsetter med besøk i Port Louis, hovedstaden på Mauritius, og La Possession på Réunion, som ligger øst for Madagaskar. Skipet seiler videre innom to sørafrikanske havner før det ankommer Durban, den største byen i Sør-Afrika, før det legger til i Cape Town.

St. Helena, Georgetown, Banjul og Dakar

Skipet seiler opp vestkysten av Afrika med stopp i Walvis Bay i Namibia og Jamestown på øya St. Helena, der Napoleon Bonaparte tilbrakte sine siste dager. Deretter går ferden nordvest over til Georgetown på øya Ascension, videre til hovedstaden Banjul i Gambia, hvor gjestene kan oppleve kamelsafari, kanoeventyr og Abuko-naturreservat, og til slutt til Dakar i Senegal, en av Vest-Afrikas største byer.

Karibia

Etter et besøk i Mindelo, den nest største byen på Kapp Verde, setter Amsterdam kurs for Karibia. De tropiske øyene Barbados, Dominica og St. Maarten er destinasjonene på den siste etappen av verdensseilaset, før reisen avsluttes ved Fort Lauderdale.

Du vil sikkert like disse artiklene også