Home DestinasjonerAmerika Dominikansk bikinivær hele året

Dominikansk bikinivær hele året

by Yvette-Marie Solem
2014-01-20 Dominikanske Republikk.jpg

Dominikansk bikinivær hele året: Karibisk ferie der du får mye for pengene? Det går virkelig an når man reiser til Den Dominikanske Republikk, som flere ganger har blitt kåret som et av de billigste stedene å feriere i Karibien.

Prisene i Den Dominikanske Republikk er lave, nesten halvparten av hva du må ut med på de andre karibiske øyene. Dessuten er Dominikanerne varme og gjestevennlige folk, og mange berømte baseballspillere som spiller i USA har vokst opp her.

Det Dominikanske Republikk er kjent for sine luksuriøse resorts, og her lever man etter manaña-prinsippet med rolige dager uten stress. Soltørste amerikanere som vil vekk fra vinterkulda reiser hit i den største turistsesongen fra desember til april. De karibiske solstrålene er såpass sterke at brunfargen kommer raskt på plass. I sommermåneden fra juni til september kommer det flest turister fra Europa for lengre opphold i fellesferien.

Karibiens beste golf
Casa de Campo er kåret som Karibiens beste golfdestinasjon av bladet Golf Magazines, og er på topp 100-listen over de beste golfbanene i verden.

– Vi har lekre designergolfbaner i verdensklasse flere steder rundt i landet, ifølge Patricia Polanco de Olmos, nordisk direktør for Den dominikanske republikk som vi var så heldige å få møte på Reiselivsmessen på Telenor Arena.

Etter en dag på golfbanen kan mingling blant lokalbefolkningen på utestedene være en oppkvikkende start på kvelden. Merengue spilles fra de fleste steder, og er en livlig musikkstil som opprinnelig kommer fra Den dominikanske republikk.

Lurer du på hvordan musikken og dansen merengue er, gå inn på Youtube.com/Merengue. Har du musikktjenesten Spotify på mobil eller på internett, skriv inn Ricky Martin Maria og vips – du er på god vei til å komme i den karibiske dansemodusen.

Å høre på dominikansk musikk er dessuten en genial måte å lære seg spansk på, for det er mange faste uttrykk som går igjen. Du høster også mer respekt blant spansktalende folk fordi du viser at du anstrenger deg for å lære språket.

Romfabrikken – husk ørepropper
På romfabrikken produseres den dominikanske rommerket Brugal. Vil du være med å se hele prosessen fra tomme flasker til ferdig produkt, husk å ta med ørepropper for støynivået er høyt.

Du får en rask omvisning på fabrikken, og prosessen med hvordan de lager rom er både morsom og informativ.

Sigarkrølling på tobakksfabrikken
Den Dominikanske republikk er også blitt den ultimate paradis for sigarelskere. De eksporterer sigarer til USA, og konkurrerer på samme nivå som cubanske sigarer i det europeiske markedet. Du kan besøke en historisk tobakksfabrikk på Leon Cultural Center i Santiago de los Caballeros (byen kalles bare for Santiago). Her kan du se engasjerte arbeidere i full jobb som krøller sigarer for hånd.

Santo Domingo
Hovedstaden Santo Domingo har mange shoppinggater, til og med IKEA ligger her i Avenida John F.Kennedy. På restauranten El Mesón De La Cava spiser man i en spennende grotte som indianerne tidligere brukte. Det er billig å leie taxi for en hel dag, da får du sett deg omkring gjennom en som kjenner øya fra innsiden.

God reise!

Liker du Dominikansk bikinivær hele året?

Liker du artikkelen om Dominikansk bikinivær hele året, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.