Hjem DestinasjonerAmerika Familieferie til USA

Familieferie til USA

av Reiseliv

USA er drømmemålet for de fleste nordmenn. Over 260 000 reiser til USA i løpet av et år, langt de fleste på ferie. Familieferie i Florida er spesielt populært.

De siste fire årene (frem til og med 2012) har antallet besøkende fra Norge til USA steget fra 213 983 besøkende (2009) til 262 000 (2012). Det forventes å øke betydelig når Norwegian nå til tillegg til New York og Florida-ruten sin ruster opp for flyvninger på den amerikanske Vestkysten.

Dermed vil USA oppleve en solid oppsving i det norske reisemarkedet. Escape Travel vil ta del i veksten. Det gjør de ved å sette Amerika-eksperten Jaye Smith på jobben.

Over 260 000 nordmenn besøker nå USA årlig. Veksten har vært formidabel, og ser ikke ut til å stanse opp med det første, snarere tvert imot. Norwegian lanserer stadig nye ruter den veien, og Icelandair ruster også opp sin satsing på det voksende Amerikamarkedet. Det inkluderer blant annet Canada, som gjør kanadiskfødte Jaye ekstra tent på oppgaven.

– At Escape Travel ønsker å øke sitt USA-engasjement passer min bakgrunn og erfaring perfekt. Dette blir veldig bra, sier den joviale Jaye entusiastisk.

– Som kanadier er det jo særlig hyggelig at markedet i Canada vokser, fortsetter Jaye, som har mer enn 20 år i reisebransjen.

Nå er det ikke slik at Escape er noviser i det amerikanske markedet. I flere år har de arrangert elvecruise i USA, men noen koordinert satsing ut over det har de ikke gjort. Inntil nå.

– Jeg legger ikke skjul på at Escape vil ha en del av den veksten vi ser øker i det amerikanske markedet, sier Tove Voss, administrerende direktør i Escape Travel. Hun er svært fornøyd med å få den canadiske USA-eksperten med på laget.

– Jaye har jo en kunnskap om Nord-Amerika som vil gi vår satsing det ekstra løftet.

– Det er plass for alle, tror Jaye, selv om han innrømmer at det blir tøff konkurranse om de tradisjonelle reisemålene, med produkter som familieferie i Florida med temaparkene og strandliv i fokus, fly-drive i California og New York.

Golf er også noe Jaye tror vil bli en viktig del av Escapes USA-porteføljer, i tillegg til steder litt utenom allfarvei – som Hawaii, Las Vegas og Key West. I tillegg utvider Escape Travel gruppereiseproduktet med norsk reiseleder til å inkludere USA.

– Mulighetene er ubegrensede, og med flyselskapenes sterke satsing tror jeg Escape, med sin solide pondus i markedet, vil finne sin plass, sier Jaye.


Les mer om Escape Travels USA-produkter

Du vil sikkert like disse artiklene også