Home DestinasjonerAmerikaKaribien Matfestival på St. Martin i Karibia, et kulinarisk eventyr

Matfestival på St. Martin i Karibia, et kulinarisk eventyr

by Trond Thorud
St. Martin i Karibia

Matfestival på St. Martin i Karibia, er et kulinarisk eventyr, høyt elsket av en hver som liker mat av høy kvalitet og mangfoldige smaker. Fra hele verden kommer turister hit for å nyte de 1000 smaker og naturlige skjønnheten.Og St. Martin kalles «øya med 37 strender».

I 2021 startet St. Martin med Festival de Gastronomie, som en hyllest til reisemålets kulinariske arv. Den første utgaven av arrangementet var en stor suksess med 14 700 000 besøkende på nettsiden deres hver måned.

Leserne utropte St.Martin til «Culinary Capital of the Caribbean». På sosiale medier kunne mer enn en million følgere la seg imponere av øya.

11. til 22. november 2022 vil en rekke kjente kulinariske profiler fra hele verden delta på denne andre utgaven av festivalen. I tillegg selvfølgelig mange fans av smakfulle og fargerike retter som bare St. Martin kan diske opp med.

Det kommer fra solid forankret Karibisk kulinarisk kultur og et imponerende antall kreative kokker fra mange forskjellige land vil samles her i disse dagene, og alle vil føle en unik inspirasjon på denne øya.

Et tettpakket program med gourmetbegivenheter venter deg.  Her vil du få mange skikkelig godbiter for smaksløkene.

Matlagingsverksteder med internasjonale kokker

Kokker fra hele verden, mange kjente, samles på St. Martin for å lage en skikkelig matfestival i november 2022.

Det vil være matlagingsverksteder for besøkende i alle aldre. Disse blir ledet av lokale og internasjonale kokker. Smaksmenyer vil være tilgjengelig på de mange restaurantene i St. Martin som deltar i konkurransen.

Menyene vil alle ha blikk på 2022, og hvilke utvalgte ingredienser som nå gjelder, slik som plantains, matlagingsbananer som er en nøkkelingrediens i det karibiske kjøkken.

Den spesialarrangerte Gourmet Village-paviljongen vil være åpen fra 18. til 20. november, for besøkende som ønsker å oppdage lokale produkter.

Et par andre høydepunkter som du heller ikke bør gå glipp av. For det første den lokale kokkekulturen skal feires med grilldemonstrasjon 15. November. Den 21. november er det  drikkemiksekonkurranse.

Disse arrangementene er to av festivalens hovedarrangementer, takket være besøk av profesjonelle kokker, som også er medlemmer av juryen.

Barer og restauranter vil bli invitert til å gjøre sitt beste for å tilby besøkende det aller beste innen karibiske cocktailer og de uimotståelige smakene av den lokale grillmaten som vi alle elsker.

Garantert en smakrik opplevelse!

Noen store navn

Turistkontoret har invitert en rekke dyktige kokker for å virkelig heve nivået på denne kulinariske festivalen: Nicolas Sale (Frankrike), kokk med 2 Michelin-stjerner, sponsor for 2022-utgaven; Laurent Huguet (Frankrike), Michelin-stjernekokk; Ilham Moudnib (Frankrike), konditor og finalist i konditor-VM 2015; Ninon Fauvarque (Frankrike), mestermiksolog, vinner av Havana Club Cocktail Prize 2018; Lionel Lévy (Frankrike), Michelin-kokk;

Vladimir François-Maïkoouva (Martinique), privat kokk, trener og konsulent; Rafael Pires (Brasil), kokk fra Institut Paul Bocuse School of Culinary Arts; Daniel Vézina (Canada), ambassadør for ansvarlig mat uten avfall; og Maame Boakye (Ghana), vinner av «Best at the Fare Savory» på den berømte The World Fare Festival, i New York; Kevin Bludso (USA), grillekspert og to ganger vinner av Steve Harvey Hoodie Award; Mia Mastroianni (USA), drinkmixolog og konsulent.

St. Martin vil også kunne stole på tilstedeværelsen av Alain Warth, leder for gastronomiavdelingen for fastlands-Frankrike og oversjøiske territorier for SCR Prod. Group, grunnlegger av Gault & Millau, kulinarisk guide for Franske Karibia og Guyana, og koordinator for kokkene som deltar i denne andre utgaven av festivalen. Ekspertkonsulent innen restaurantbransjen og drikkeblandingsteknologi, Arthur Sutley, vil også være blant de spesielt inviterte gjestene.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.