Hjem DestinasjonerAmerika Merenguefestival i Den dominikanske republikk

Merenguefestival i Den dominikanske republikk

av Per Henriksen
Dominikanske Republikk Merenguefestival 20011

For 44. gang på rad vil Den dominikanske republikks hovedstad Santo Domingo være fylt med farger, dans og musikk når den årlige merenguefestivalen inntar gatene, barene og strendene.

Merenguefestivalen i år går fra 29. til 31. juli.Festivalen tiltrekker seg de største merenguetalentene fra hele verden og hauger med turister som kaster seg på bølgen av energi fra danserne.

Merengue er en relativt enkel dans med kun ett trinn, men med mange variasjoner og vrikkebevegelser som gjør den annerledes og morsom.

Det hele startet på takterrassen til hotell Jaragua i 1963 under navnet “Friendship Week Dominican-Puerto Rican” – en festival beregnet på turister fra Puerto Rico, som hadde begynt å besøke landet.

Hoftevrikking fra mørkets frembrudd til daggryBegivenheten, som arrangeres av turistdepartementet i Den dominikanske republikk, åpner med en malerisk parade på El Malecón. Etter paraden følger forskjellige aktiviteter. I tillegg til hovedattraksjonen, som er forestillinger med berømte merengueorkestre, arrangeres det kunst- og håndverksutstillinger, matmesser og diverse konkurranser.

I alle kvartaler finner du dessuten amatør-DJ-er, og ølselskapene setter opp egne lydanlegg med levende orkestre som tiltrekker seg enormt med folk.

Alt er en del av den tradisjonelle merenguefestivalen, som er viet den Dominikanske Republikks nasjonaldans merengue og som i år finner sted fra 29. til 31. juli.

Blant de første merenguesangene fra 1855 var “Ay Coco”, “Los Pastelitos”, “El Morrocoy” og “La Juana”.

Christopher Columbus var den første turisten som la veien til Den dominikanske republikk helt tilbake i 1492. Siden har mange flere turister feriert her – blant dem de fire millionene som besøkte landet i 2010.

Den dominikanske republikk har mer enn 25 spesialutformede golfbaner, og er utnevnt til den beste golfdestinasjonen i Karibia og Latin-Amerika av den internasjonale sammenslutningen av golfoperatører.

I tillegg kan landet tilby feriesteder i luksusklassen, en fantastisk vakker natur samt storslåtte byer og sjarmerende landsbyer fylt med varme og vennlige dominikanere.

Lær å danse merengu på

YouTube

Les mer om

Den dominikanske republikk

Du vil sikkert like disse artiklene også