Hjem DestinasjonerAmerika Motorsykkeltur: Dit få drar på to hjul

Motorsykkeltur: Dit få drar på to hjul

av Per Henriksen

Motorsykkeltur: Escape Travel opprettet et nytt reisetilbud, nemlig motorsykkelturer. Selskapet skreddersyr reisene etter ønsker – både kjørerute og innhold, forteller Line Taraldsen, motorsykkelentusiast og webansvarlig i Escape Travel. Dropp tradisjonelle Route 66, nå er det støvete landeveier i Argentina, India og Sri Lanka som gjelder.

Norge er offisielt over på vintertid, og godt over 140.000 norske motorsykler gjøres klar for overvintring. Motorsykkelsesongen behøver imidlertid ikke å være over med frosten her hjemme. Denne vinteren skreddersyr nisjespesialisten Escape Travel turer for nordmenn som ikke kan få nok av reiseopplevelser på to hjul.

For mange motorsykkelentusiaster er sesongen i Norge deprimerende kort. Escape Travel skreddersyr reiseopplevelser på to hjul som både forlenger sesongen og gir nytt perspektiv på allerede etablerte reisedestinasjoner. For de som har sett seg trøtt på de klassiske rutene finnes det mange alternativer for nye, eksotiske opplevelser.

Ta en rundtur i Che Guevaras hjulspor, test sykkelen opp en av verdens mest majestetiske fjellkjeder og sus forbi elefanter på Sri Lankas landeveier.

– Flere tusen nordmenn reiser ut av landet på motorsykkelferie hvert år. USA og Route 66 har lenge vært et attraktiv reisemål, men vi opplever nå en stadig økende etterspørsel etter nye destinasjoner hvor man unngår å kjøre i store flokker. På bakgrunn av dette har vi i Escape Travel opprettet et nytt reisetilbud, hvor vi skreddersyr reisene etter ønsker – både kjørerute og innhold, forteller Line Taraldsen, motorsykkelentusiast og webansvarlig i Escape Travel.

Escape Travel er en nisjespesialist med lang erfaring i å skreddersy reiseopplevelser for større og mindre grupper, både på tema og destinasjon. Motorsykkelreisene ble utviklet etter innspill fra Line Taraldsen, som selv er motorsykkelentusiast og har lett etter alternative kjøreruter utover de mest tradisjonelle. Antall deltakere på Escape Travel sine turer varerier fra 2 til 15, og alle turene ledes av erfarne guider. God sikkerhet, høy kvalitet på syklene og følgebil er en del av reisemenyen. Interessen for å reise på to hjul er økende, og Escape Travel forventer vekst i dette tilbudet, både i antall reisende og destinasjoner, i tiden som kommer.

Nedenfor presenterer Line Taraldsen noen av sine reisetips for motorsykkelturistene.

I Che Guevaras hjulspor

I samarbeid med Che Adventures, og med inspirasjon hentet fra Che Guevaras egne nedtegnelser fra motorsykkelturen gjennom Sør-Amerika, arrangerer Escape Travel som eneste skandinaviske aktør denne historiske reiseopplevelsen.

En reise som begynner i Argentina og fortsetter gjennom Chile byr på eventyr og motorsykkeltur av de sjeldne. Overnatt i Guevaras fødeby Rosario, prøvesmak vin i Mendoza, kryss Andesfjellene til Chile og hopp av motorsykkelen for et forfriskende bad langs Chiles kritthvite kyst.

Om mulig vil turen også inneholde både tangoshow og fotballkamp i en av verdens største fotballnasjoner. Escape Travel skreddersyr reiser for både store og små grupper gjennom denne spennende delen av Latin-Amerika.

For mer informasjon, klikk her.

En himmelsk motorsykkeltur
India er et eksotisk land langt fra vår vestlige kultur, også når det kommer til trafikkbildet. Hver oktober, når motorsykkelsesongen nærmer seg slutten her til lands, setter Escape Travel, i samarbeid med Indian Adventures, kursen mot sydligere strøk. I den vakre delstaten Uttarakhand, høyt oppe mot Nepal og Tibet starter denne reisen på to hjul, en himmelsk motorsykkeltur.

Reisen skreddersys etter to nivåer. En for de mer erfarne motorsyklistene, og en reiseopplevelse tilpasset alle ferdighetsnivåer – hvor man også kan velge å ha med passasjer. En norsktalende guide med ekspertise på områdets natur og kulturarv er med på alle reisene, og sørger for at man kommer tett på mennesker og kultur.

Veien går gjennom tørre ørkener, frodig jungel, milelange strender og opp til verdens høyeste fjellkjede, Himalaya. For den ekstra erfarne motorsyklisten kan turen friste med en topptur helt opp til det Tibetanske platå. Det de fleste sitter igjen med etter en reise i India, enten de ferdes på to eller fire hjul, er menneskene, smilene og gjestfriheten.

PS. Denne turen lar seg lett kombinere med en sol- og badeferie i Kerala eller på eksotiske Sri Lanka.

For mer informasjon, klikk her og her.

Det beste av Sri Lanka
Sri Lanka er et unikt land, perfekt for motorsykkeltur året rundt. Gamle byer, ville elefanter og vakre strender samt høye fjelltopper og spektakulær natur oppleves like eksotisk, om ikke mer, på to hjul og motorsykkeltur.

Reisefølget starter turen i Colombo og fortsetter gjennom store deler av det varierte Sri Lanka. Store deler av reisen tilbringes på motorsykkelsetet, med hyppige innslag av både kulturelle og avslappende begivenheter. Det vil heller ikke skorte på visuelle minneverdige øyeblikk, slik som møtet med den fantastiske utsikten på toppen av Knucklesfjellene, eller den vakre buddhastatuen Gal Vihara.

For mer informasjon, klikk her.

Les også: Route 66: Voksen gjeng på Harley
Les også: Lær å ta de gode bildene på dine reiser

Motorsykkeltur gjør det enkelt å komme i nærkontakt med alle slags opplevelser - Artig hilsen på Sri Lanka.

Motorsykkeltur gjør det enkelt å komme i nærkontakt med alle slags opplevelser – Artig hilsen på Sri Lanka.

Motorsykkeltur i Himalaya! Vi har alle forstått at det er høyt der, men å oppleve det i virkeligheten overgår den forståelsen!

Motorsykkeltur i Himalaya! Vi har alle forstått at det er høyt der, men å oppleve det i virkeligheten overgår den forståelsen!

When going gets Tough the Tough gets going - God tur i Himalaya!

When going gets Tough the Tough gets going – God tur i Himalaya!

Argentinsk landskap - ideelt for spennende motorsykkeltur!

Argentinsk landskap – ideelt for spennende motorsykkeltur!

Du vil sikkert like disse artiklene også