Hjem DestinasjonerAmerika Rekord-interesse for utvekslingsår

Rekord-interesse for utvekslingsår

av Reiseliv
USA ST S High School 0905 Hoved

Oppmerksomheten rundt USA, som steg raskt i forbindelse med fjorårets valgkampanjer, nådde sitt høydepunkt da Barack Obama ble valgt til president.

Effekten av synligheten i sosiale medier merkes nå ikke minst blant Europas yngste generasjon. Siden valget har antall søknader til et amerikanskt High School-år hatt en eksplosjonsartet økning. – Det råder ”Obama-mania”, sier Fredrik Slätis, internasjonal produktsjef på STS High School.

– I Skandinavia har allerede over 900 personer søkt på et amerikansk utvekslingsår med STS High School for kommende skoleår 2009/10. Prognosen viser en økning med 31 prosent siden i fjor. Den største økningen har vi i Danmark med 41 prosent, fulgt med Norges 33 og Sveriges 19 prosent. – Antallet påmeldinger til våre amerikanske High School-program har steget merkbart siden presidentvalget. Og trenden er den samme i hele Europa, sier Fredrik Slätis.

En hel verden fulgte de amerikanske presidentkandidatenes kamp i løpet av 2008 og under Barack Obamas innsettelse i januar 2009 var medienes dekning total. Men ikke bare via presse og TV. Store deler av Obamas fremgang er et resultat av partiets evne til å nå ut via sosiale medier som Facebook, YouTube og MySpace, hvilket førte til at kampanjen lykkes å engasjere mennesker langt utenfor landets grenser.

Europas unge viser nå en rekordstor interesse for å tilbringe et skoleår på en amerikansk High School. Totalt studerte 16 727 europeiske ungdommer i USA i 2008, derav 2 133 reiste fra Skandinavia. Størst aktivitet for et enkelt land råder i Tyskland som sendte 8 189 elever i samme periode.

Fakta:• 2008 studerte totalt 16 727 europeere på High School i USA.• Av dem var 2 133 fra Sverige, Danmark og Norge.• Skandinavisk økning i STS High School-søknader i år sammenlignet med forrige skoleår:o Danmark: + 41 prosento Norge: + 33 prosento Sverige: + 19 prosent• STS mest etterspurte destinasjoner for utvekslingselever. Rangert etter popularitet.1. USA2. Australia3. Frankrike4. Italia• Andre reisemål som øker raskt i popularitet er Argentina, Brasil, Japan og Kina.STS High School er en ledende arrangør for utvekslingsprogram på videregående skole nivå og gir elever fra hele verden muligheten til å bo i en vertsfamilie, gå på skole og oppleve kulturen i et annet land. Med over 50 års erfaring har STS i dag et globalt nettverk med egne kontorer og samarbeidspartnere. STS High School er en del av STS Student Travel Schools AB med hovedkontor i Gøteborg.

E-mail:highschool.norway@sts.se

Du vil sikkert like disse artiklene også