Hjem DestinasjonerAmerika Studier i eksotiske Argentina

Studier i eksotiske Argentina

av Reiseliv
Argentina CSR-studier Buenos Aires 0905 Hoved

Nå kan norske studenter studere Corporate Social Responsibility i Buenos Aires.

Sødertørns Høgskole i Stockholm har startet studier i Corporate Social Responsibility (bedrifters samfunnsansvar) i samarbeid med den norske organisasjonen Kulturstudier, FN og universitetet i Buenos Aires. Studiet arrangeres i Argentina og gir studentene 30 studiepoeng og full støtte fra Lånekassen. Interessen har vært enorm og første kull er nettopp ferdige med sitt semester i Buenos Aires.

Studentene har forelesninger daglig på det økonomiske fakultetet ved Argentinas største universitet, Universidad de la Buenos Aires.

Studiet tilbys i et samarbeid mellom den norske organisasjonen Kulturstudier og Sødertørns Høgskole. Med på samarbeidet er også FN-organisasjonen Global Compact, den argentinske CSR-organisasjonen Amartya og Universidad de la Buenos Aires.

– Vi er veldig glade over å kunne tilby dette kurset og studentene virker veldig fornøyde, sier Jan Eric Nilsson, adjunkt ved Sødertørns Høgskole i Stockholm.

Argentina var tidligere ett av verdens rikeste land, men tynges i dag av fattigdom, høy arbeidsløshet og korrupsjon. Samtidig er landet rikt på naturressurser noe som gjør det attraktivt for investorer. Resultatet er at en rekke internasjonale og multinasjonale selskaper selskaper har avdelinger i Argentina, noe som gjør det til et aktuelt sted å studere bedrifters samfunnsansvar.

Ole Henrik Kalione har studert CSR våren 2009 og sier at kulturtilbudet, det å studere ved Universidad de Buenos Aires og de lokale studentene har alle vært med på å bidra til en flott studietilværelse.

”Besøkene hos organisasjoner, parlamentet og bedrifter gjør at man får et innblikk i hvordan CSR er viktig på så mange forskjellige plan,” sier Kalione.

”Amartyas enorme nettverk gjør at man føler man får utnyttet kurset til det fulle.”

Studentene får i tillegg til undervisningen oppleve en kultur som skiller seg klart fra Norges, både i synet på verden, men også på måten mennesker omgås både i arbeidslivet og sosialt. Det gir både personlig og akademisk styrke i bagasjen.

”CSR er for mange et nytt begrep, men det inneholder gamle og nye metoder som alle dreier seg om å oppnå en bærekraftig utvikling for alle verdens land. Faget kan studeres i Norge, men på grunn av mange aspekter som omhandler kulturelle og utfordringer kan det være fint å oppholde seg i nye omgivelser istedenfor norske universiteter eller høyskoler,” sier Kalione.

Du vil sikkert like disse artiklene også