Home DestinasjonerAmerika USA: Storslagen feiring av nyttår i Key West

USA: Storslagen feiring av nyttår i Key West

by Yvette-Marie Solem

USA: Bytt ut kulda i Norge mot et subtropisk klima på den andre siden av Atlanteren og feir det nye året i Florida Keys.

Lengst ute på øykjeden ligger Key West, som er kjent for sine storslagne nyttårsfeiringer og kan blant annet skryte av et overdådig konsept med inspirasjon fra Times Square i New York City. Byen byr på alt fra tradisjonelle feiringer til litt mer annerledes og spektakulære festligheter.

Key West – storbyfeiring med småbyfølelse

For den som fortsatt vurderer et passende reisemål for nyttårshelgen, er Key West det ultimate valget. Den velkjente nyttårsfeiringen byr på en herlig blanding av storbyfeiring kombinert med småbyfølelse. Ulike festlige tilstelninger i en herlig symbiose med lokale tradisjoner, råder det definitivt ingen mangel på. Blant annet kan man være med på folkets jubel når en enorm bit av den  ikoniske frukten key lime slippes ned i et gigantisk margaritaglass ved byens havn.

Sushi fires ned til folkehavet

Ytterligere et eksempel på disse litt spesielle, men svært populære tradisjonene, er den berømte transvestitten Sushi, som henger i en gigantisk rød høyhelt sko utenfor puben Bourbon St. Pub i Duval Street. Bare sekunder før klokken slår tolv, fires skoen ned i folkehavet til publikums store glede.

Om ikke dette er tiltrekkende nok, vil man kanskje heller beskue en pirat som heises ned fra masten på et fantastisk fartøy som ligger i Key Wests historiske havneområde. Eller du kan feire nyttår mens en gigantisk kunstferdig snekke fires ned på taket til den ikoniske baren Sloppy Joe’s, samtidig som livemusikken strømmer ut fra baren og fyller byens gater og torg.

 

For mer informasjon om Florida Keys og Key West:

USA: Glam og glitter under nyttårsfeiringen i Key West. Foto: Rob O'Neal

USA: Glam og glitter under nyttårsfeiringen i Key West. Foto: Rob O’Neal

Les også:

USA: Sex og Singelliv i New York

USA: Kasinoer i Las Vegas – der drømmen leves ut

 

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.