Home DestinasjonerAmerikaUSA Camping og glamping i Nord-Dakota – 4 forslag

Camping og glamping i Nord-Dakota – 4 forslag

by Trond Thorud
Camping og glamping

Camping og glamping i Nord-Dakota: De siste årene har nordmenn utforsket naturen som aldri før, og stadig flere får øynene opp for friluftsliv og opplevelser i naturen. Når det igjen blir mulig å utforske verdens natur, kan vi anbefale en tur innom Nord-Dakota i det nordvestlige USA, hvor du finner storslått natur og unike campingopplevelser. For eksempel kan du tilbringe natten i en tipi, en tradisjonell prærievogn eller en klassisk campingvogn.

Camping og glamping
Sjarmerende og tradisjonelle Frontier Village. Foto: North Dakotas Tourism

Her Reiselivs tips til innholdsrike camping- eller glampingopplevelser.

Camping og glamping i tipi

Camping og glamping
Fort Abraham Lincoln Sate Park. Foto: North Dakota Tourism

Nomadestammene på de nordlige slettene bodde ofte i tipibyer som lett kunne flyttes til bedre jaktområder i takt med årstidene. I Fort Abraham Lincoln State Park i nærheten av byen Mandan kan du til og med overnatte i en Cheyenne-tipi på bredden av Missouri-elven.

I Fort Abraham Lincoln State Park er det flere turstier for de som vil utforske naturen til fots. Det er også egne ruter for de som vil oppleve området fra hesteryggen. Både hovedstaden Bismarck og tvillingbyen Mandan er innenfor rekkevidde hvis du ønsker å dra på dagsturer til byene.

Bo i en prærievogn

De amerikanske bosetterne reiste over prærien med alle eiendelene sine i tildekkede vogner. I Fort Ransom State Park kan du overnatte i en slik tradisjonell prærievogn, bare utstyrt med moderne fasiliteter som senger, kjøleskap, mikrobølgeovn og klimaanlegg. Foruten Percheron Wagon finnes det også andre unike overnattingsmuligheter med inspirasjon fra slutten av 1800-tallet og med tilknytning til Skandinavia, slik som for eksempel Bjone House fra 1879 og den lille hytta Nils Olson Cabin. Herfra kan du utforske den naturskjønne Sheyenne River Valley National Scenic Byway til fots eller dra på kajakktur på elven, for deretter å nyte stjernehimmelen over prærien.

Camping og glamping
Her kan du overnatte i en prærievogn. Foto: North Dakota Tourism

Camping og glamping med inspirasjon fra 1870-tallet

Fort Seward i Jamestown kan du «glampe» i moderniserte militærtelt fra 1870-tallet. Teltene ligner veldig på måten folk levde på på den tiden, men du trenger ikke å gå på jakt for å få middag.

Hvis du vil utforske amerikansk historie ytterligere, kan du besøke Frontier Village i Jamestown og National Buffalo Museum. Til slutt kan du avslutte dagen med tradisjonell barbecue utenfor teltet mens solen går ned.

Tradisjonelle hytter

Camping og glamping
Nattestemning i en hytte i Cross Ranch. Foto: North Dakota Tourism

En jurt er et slags telt eller hytte som fremdeles brukes som hjem i visse kulturer. I Cross Ranch State Park man kan leie flere ulike typer jurt ved Missouri-elven – både enkle og mer luksuriøse varianter. Oppholdet kan kombineres med fotturer, fugletitting eller fisketurer i området.

Hvis du er interessert i historie, kan du følge i fotsporene til oppdagerne Lewis og Clark i områder som Washburn og Stanton. Et av hovedformålene med ekspedisjonene var å undersøke om det fantes en farbar vei fra Missouri-elven til Stillehavet.

Les mer om Nord-Dakota på www.ndtourism.com

Liker du artikkelen om camping og glamping i Nord-Dakota, så gi oss en like på Facebook.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.