Home DestinasjonerAmerikaUSA De amerikanske sørstatene har utallige festivaler

De amerikanske sørstatene har utallige festivaler

by Reiseliv
De amerikanske sørstatene

De amerikanske sørstatene har et omfattende og variert tilbud av festivaler. Her er det musikk og matglede i rikt monn. Du kan smake deg gjennom delstatene på matfestival etter matfestival.

Er du en musikkenelsker kan du nyte de skarpe og vakre tonene på de mange festivalene. Og er du i tillegg glad i kultur,så  er det flere muligheter til å fordype deg i lokale tradisjoner.

Sør-Carolina

Du er kanskje glad i god mat og vin? Da bør du ikke gå glipp av festivalen Charleston Wine + Food. Som navnet tilsier, er dette en festival med vin og mat.

Festivalen arrangeres i Sør-Carolina. Du kan lære om de amerikanske sørstatenes kjøkken og delstatens unike matvariasjoner, kultur og oppskrifter. Det er bare å besøke et av de mer enn 50 ulike arrangementene som finner sted i dagene 1.-5. mars 2023.

Du kan for eksempel besøke Grand Tasting Tent. Her kan du nyte mat og drinker fra mer enn 80 forskjellige leverandører. Eller du kan ta del i intime middager tilberedt av nasjonalt anerkjente kokker

Nord-Carolina

I Nord-Carolina er festivalen MerleFest blant årets høydepunkter. Her feirer festivalen musikksjangeren «traditional plus», som ble skapt av gitaristen Doc Watson og hans avdøde sønn Eddy Merle Watson.

Festivalen ble arrangert for første gang i 1988 til minne om sønnen, som døde i 1985.

Sjangeren består av tradisjonell musikk fra Appalachene – blandet med forskjellige andre stiler. Derfor byr festivalen også på konserter der artister du aldri hadde sett for deg spille sammen, står på samme scene.

Festivalen arrangeres i 2023 for 35. gang, fra 27.-30 april.

Tennessee

Er du mer interessert i motorsykler og fart? Da bør du ta turen til den prisbelønte festivalen Tennessee Motorcycles and Music Revival i dagene 18.-21 mai 2023.

Her kan du se imponerende motorsykkelshow. Videre kan du oppleve konserter på tre ulike scener. Navn som Billy F. Gibbons and Friends, Tim Montana og The Outlaws har tidligere spilt på festivalen.

Når mørket faller på, kan du slå leir under stjernene – på festivalområdet.

Kentucky

I Kentucky kan du stikke innom Railbird Festival. Denne arrangeres i Lexington 3.-4. juni 2023.

Her kan du fordype deg i en blanding av musikk og noe av det Kentucky er mest kjent for, nemlig hesteveddeløp og bourbon. Her kan du også oppleve konserter på tre scener og sette penger på favoritthesten din.

I tillegg er det selvsagt utallige muligheter for å nyte et glass deilig bourbon, både under guidede smakinger og med spesielle kulinariske opplevelser der bourbon er inkludert i menyen.

Alabama

I Alabama har de viet en hel festival til peanøtter – for å feire årets innhøsting og hylle bøndene.

På festivalen, som sies å være landets største, kan du boltre deg i et bredt program som byr på fornøyelser, show, konserter, kunst, konkurranser, matopplevelser og en parade – og selvfølgelig tonnevis av peanøtter.

I år arrangeres festivalen 4.-13. november.

De amerikanske sørstatene

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.