Home DestinasjonerAmerikaUSA Florida: Historiske øl-opplevelser i Florida Keys

Florida: Historiske øl-opplevelser i Florida Keys

by Yvette-Marie Solem

Florida: Øl, bitter og rom-fantaster kan pleie sine interesser i Florida Keys. Innovative bryggerier i toppklasse har etablert seg langs den tropiske øyrekken. Først og fremst er Islamorada og Key West en ”must” for besøkende som vil gi sine smaksløker en ny opplevelse og samtidig nyte den avslappende atmosfæren.

Øya Islamorada som er mer kjent som et mekka for sportsfiskere, kalles også med glimt i øyet for den tørste byen med fiskeproblemer. Islamorada byr på spennende og tradisjonelle ølsmaker på to av sine mest kjente bryggerier.

Islamorada Beer Company tilbyr øltesting og serverer noen av øyas mest solgte ølsorter siden 2014. Den mest originale av dem alle heter ”Sandbar Sunday” og den skal utstråle livsstilen i Florida Keys. Andre ølsorter som tilbys og som er et ”must” på solfylte dager ved vannet er Florida Keys lime- og kokosnøttinspirerte maltbrygg ”No Walk Zone”, ”Old Road IPA” med innslag av brent kaffe, og ”Sun Bum Honey IPA”. www.islamoradabeerco.com.

Florida Keys Brewing Company ligger i kunst- og kulturområdet Morada Way, og både drives og eies av det lokale paret Craig og Cheryl McBay. De produserer sesongsbetont øl og er oppvokst i Islamorada, og tar derfor vare på lokale smaker, som Key Lime, citrus og honning. Besøkende kan både teste og kjøpe øl på bryggeriet. Dette bryggeriet er kunstinspirert, og ølet tappes opp via kraner i ulike skulpturer, og malerier av lokale kunstnere pryder veggene. Populære ølsorter på bryggeriet er ”FlaKeys”, et øl med belgisk karakter, brygget på Key Lime og øltypen ”Hogfish”, med smak av citrus. www.floridakeysbrewingco.com.

Key West – festligheter med lokale smaker

Key West er nok mest kjent for den legendariske forfatteren Ernest Hemingways favorittsted, men det er også et sted med mange fester. Så pass på å prøve distinkt lokale smaker mens du morer deg på noen av de mange arrangementene som pågår gjennom hele året.

Waterfront Brewery ligger i Key Wests historiske havn, og tilbyr amerikanske mat-delikatesser sammen med de prisbelønta malt-sortene ”Key Lime Witness” og ”Crazy Lady Hone”, samt andre produkter fra Floridas mangfold av bryggerier. Bryggeriet har dessuten bar, restaurant, avdeling for smaksprøving og terrasse i øverste etasje. www.facebook.com/thewaterfrontbrewery.

Bone Island Brewing er grunnlagt av bryggemesteren Jim Bradys, en Cicerone-sertifisert øl-sommelier, og Richard Tallmadge, en lokal kjøpmann. Nano-bryggeriet serverer ulike sorter egenprodusert øl, fra lyst maltøl til mørkt irsk øl – og som bare kan kjøpes på stedet. Besøkende kan guides gjennom bryggeriprosessen og nyte testing med smaksprøver på bryggeriets egen ”Calusa Pale Ale”.  Bryggeriet ligger i restauranten Tallamadges, som er et landemerke i Key West. www.boneislandbrewing.com.

The Legal Rum Brand åpnet i 2013 i den tidligere Coca Cola-fabrikken. Besøkende er velkomne til å ta en guidet tur gjennom stedets særpregede historie, og samtidig nyte gratis rom-testing. På de guidede turene forteller grunnleggeren og den lokale kokken Paul Menta merkverdige og rom-dynkede historier om Key West. Det finnes et dusin ulike stilarter og smaker fra The Legal Rum Brand. Vanilje, brûlée og andre hvite romsorter, smakstilsatt med kokosnøtt eller Key lime. For å matcha bryggeriets innredning, som er preget av gamle aviser og bilder av fanger, prydes stedet av flaggskipsflasker og ølmugger fra de tidligere innbyggerne som ble funnet skyldige i lovbrudd knyttet til alkohol- og smuglergods. www.keywestlegalrum.com.

På Key West Distilling, som ligger i den gamle delen av Key West, kan man finne øyas første destillerte vodka og whiskey, samt ulike variasjoner av rom – og alt er egenprodusert. Brenneriet åpnet sine dører i 2013, og utvikler helt spesielle spritsorter som representerer Key Wests unike kultur og originale personlighet. www.kwdistilling.com.

Les også:

Øl – og så må det være belgisk!

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.