Hjem DestinasjonerAsia Nordmenn elsker vakre Alanya

Nordmenn elsker vakre Alanya

av Kjell Edvardsen
Tyrkia Alanya Konsulat 0803 Hoved

Norge åpner et konsulat i feriebyen Alanya på Den Tyrkiske Riviera. Konsulatet skal være i drift innen sommeren.

Det har lenge vært et ønske om at norske myndigheter skal få representasjon i Alanya.

Byen er ett av de mest populære feriemål for nordmenn, og i tillegg er det over 1.000 nordmenn som har kjøpt egen feriebolig i Alanya. Populariteten skyldes annet kort reisetid, billige biletter og lave priser på eiendom. Prognoser viser at i løpet av de neste årene vil adskillig flere nordmenn kjøpe bolig her.

– Vi arbeider nå med å få utnevnt en honorær konsul i Alanya. Vi har fått det godkjent i Utenriksdepartementet hjemme, og venter nå på bekreftelse fra tyrkiske myndigheter.

Slikt tar alltid litt tid, sier Norges ambassadør til Tyrkia, Cecilie Landsverk. Honorær konsul er leder for et honorært konsulat som gjerne opprettes dersom et land ikke har egne diplomater i byen med et visst samkvem med senderlandet. En honorær konsul er oftest statsborger i vertslandet.

Konsulatet blir dermed ikke bemannet med norsk personell, men en tyrkisk statsborger som påtar seg å være Norges representant.

– Det er en forutsetning at vedkommende skal hjelpe nordmenn på en del områder på vegne av ambassaden, men han har naturligvis begrensede operasjonsmuligheter som ulønnet representant for Norge, sier Landsverk.

– Jeg håper på å få dette på plass så raskt som mulig, og i alle fall før sommeren, sier ambassadør Cecilie Landsverk.

– Opprettelsen av et norsk konsulat har stor betydning for nordmenn som bor, eller ferierer i Alanya-området. Det å ha norske myndigheter representert i Alanya løfter selvsagt også byens status, sier direktør Tom Richard i RIPO HOMES Eiendom. Det norskeide selskapet har formidlet salg av boliger, tomter og næringseiendommer i Alanya-området siden 2004.

Alanya betegnes av mange som byen som har alt. Sol og bading i det vakre og rene Middelhavet er bare en av de utallige valgmulighetene. Alanyaregionen er et levende og ledende turistmål året rundt, og trekker til seg turister fra hele Europa.

Også svenske myndigheter planlegger å åpne konsulat i Alanya. Det er foreløpig ikke avklart når dette åpner.

Se mer på www.
RIPOHOMES.com

Du vil sikkert like disse artiklene også