Home Din reiseartikkel Transsibirske jernbane fra Moskva til Beijing
transsibirske jernbane

Transsibirske jernbane fra Moskva til Beijing med Tsars Gold – også kjent som Zarengold – er en togreise på den transsibirske jernbane. Å kjøre fra den ene siden av Russland til Kina, er et av de mest fantastiske eventyrene du kan gjøre på et tog.

 Du får utforsket noen av verdens mest dramatiske landskap på en 16-dagers reise fra Moskva til Beijing. Reisemåten kan minne om å være på cruise, hvor du hver dag stopper opp i en ny by.

Jeg har alltid tenkt at tog er det beste transportmiddelet. De forurenser mye mindre enn en bil, og du kan se ut av vinduet, slappe av, kanskje kjede deg litt og nyte at verden beveger seg forbi. Vi hadde lenge tenkt på at en tur men transsibirske jernbane ville være ideelt. At valget falt på Zarengold, et privat chartret tog fra det tyske reiseselskapet Lernidee Trains & Cruises, var egentlig en tilfeldighet.

Vi så på muligheten for å bestille reisen via de offentlige togene også, men endte opp med at et privat tog ville gi en mer rolig og behagelig ferie, med tanke på stoppene vi ville gjøre i Russland og Mongolia.

Transsibirske jernbane fra Moskva med Zarengold?

Zarengold er et privat tog som starter i Moskva og ender i Beijing. Det er også mulig å ta turen andre veien. Turen er på 16 dager og starter med omvisning i Moskva både “by night” og “by day”.

Underveis gjøres stopp i Kazan, Ekaterinburg, Novosibirsk, Krasjojarsk, Irkutsk, Baikalsjøen, Ulan Ude, Ulan Bator, de mongolske fjellene og Gobi ørkenen. Turen avsluttes med 3 overnattinger i Beijing, med de største høydepunktene byen har å by på. Deretter avslutter vi på egenhånd i Shanghai.

Underveis overnattet vi på hotell i Irkutsk og på hotell eller i ger i Ulan Bator.

Ulike reisemetoder med Transsibirske

transsibirske jernbane
8939 kilometer fra Lørenskog stasjon til Shanghai

Vi voksne hadde booket flybilletter fra Oslo til Moskva. Etter avslutning i Beijing tok vi alle 4 høyhastighetstog fra Beijing til Shanghai, med fly hjem derifra. Billetter og hotell i Shanghai booket vi selv.

Den eldste ungdommen i reisefølget ønsket å ta togreisen “helt ut” fra vest til øst, og hadde følgende rute frem til Moskva: Åndalsnes -> Lillestrøm -> Oslo -> Gøteborg ->Hamburg -> Warsawa -> Kiev -> Moskva. Togbillettene frem til Moskva ble booket via internett bortsett fra den siste strekningen fra Kiev til Moskva. Der måtte det hjelp til fra et reisebyrå, da billettene blir tilgjengelig veldig tett på avgangen. Første forsøk på å bestille billett for strekningen fra Warsava til Kiev kom aldri i posten og måtte bookes på nytt med kureer.

Det viste seg at det var ganske krevende å bestille en slik togreise selv.

Toget er en god mulighet til å koble fra alt, noe som er uunngåelig under deler av reisen da det er dårlig med signaler. Kupeene har stikkontakter og det er også noen stikkontakter i gangene. Hvis du setter mobiltelefonen din på “flymodus”, vil batteriet vare lenger.

Mat og drikke ombord

Vi hadde 3 måltider daglig, bortsett fra de dagene hvor vi spiste lunsj i byene. Vi hadde også et besøk i en dasha hvor vi fikk middag og en grillaften ved Baikalsjøen.

Det var totalt 3 spisevogner om bord og vår gruppe hadde sin faste vogn. Frokosten var servert som buffet, lunsj og middag var alltid 3-retters. Maten var svært bra og besto av alt fra lokale russiske til mer internasjonale retter.

Det var også en bar i den ene restaurantvognen hvor man kunne handle forfriskninger, sosialisere eller spille kort.

Er det dyrt å reise med Zarengold?

transsibirske jernbane
En av våre to søte konduktører, Hélena.

Prisen bestemmes av flere faktorer. Tidspunkt, klasse og hvor du bestemmer deg for å kjøpe billetten. Du kan bestille gjennom et norsk reisebyrå som kan ordne alt for deg eller du kan bestille direkte fra Lernidee Trains & Cruises, som er billigere. Da ordner du fly til Moska og fra Beijing selv.

Vi betalte € 4410 per. person. Dette inkluderer 16 dagers tur med alle måltider og aktiviter (inkludert 6 netter på hotell). 

Du må i tillegg beregne visumkostnader til 3 land (Russland, Mongolia og Kina).

Dette er et utdrag fra min blogg, og du kan lese hele artikkelen og se mange bilder her: Transsibirske fra Moskva til Beijing – Zarengold

Ønsker du å sjekke ut muligheten for å reise med offentlig tog er dette nettstedet et godt utgangspunkt:  https://www.seat61.com/Trans-Siberian.htm

Liker du artikkelen om Transsibirske jernbane fra Moskva til Beijing?

Liker du artikkelen om Transibirske jernbane fra Moskva til Beijing, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Vil du ha nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

North Borneo Railway, takket være tobakk og gummihjul til T-ford

North Borneo Railway

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.