Hjem DestinasjonerAsia Kjempeinsekter for hele familien

Kjempeinsekter for hele familien

av Reiseliv
2013-07-16 Singapore familieferie.jpg

Du er like stor som en bille, går rundt i en labyrint av kjempehøye gresstrå i skogbunnen og plutselig møtter du på en skorpion eller edderkopp på størrelse med et menneske. Fantastisk? Spennende? Skummelt?

På utstillingen Megabugs Return! i Singapore kan du stille nysgjerrigheten din.

Megabugs Return! er en utstilling som passer for hele familien. Den tar deg med inn i en fascinerende kriblende og kravlende verden. Science Center Singapore står bak familieutstillingen, og senteret setter sin ære i å gjøre vitenskap spennende for folk i alle aldre.

Megabugs Return! er en fantasiverden hvor barn og voksne får oppleve hvordan det er å være små som insekter blant de store herskerne av underskogen. Utstillingen har enorme proporsjoner. I ett øyeblikk nyter du skyggen under en sommerfugls utspente vinger, og i det neste står du ansikt til ansikt med en tre meter lang kneler, før du plutselig støter på skorpionens dødelige brodd.

Vær Spiderman for en dag

I tillegg til å komme tett på “monstrene”, kan barna prøve å klatre og ha fotfeste på ujevne underlag, ved hjelp av borrelås – akkurat som Spiderman. Barna kan også klippe ut og fargelegge yndlingsinsektene sine, eller få de laget som ballongdyr. Det finnes masse morsomme og lærerike opplevelser for barn i den sørasiatiske bystaten.

Ekte insekter er hovedpersonene

Megabugs Return! er en kjempeopplevelse både visuelt og lydmessig, men det er også gjort plass til de egentlige hovedpersonene: De seksbente krypene. I den siste delen av utstillingen finner du nemlig både levende insekter og godt bevarte eksemplarer av sjeldne arter. I tillegg får du mye informasjon om de mindre kjente delene av insektenes liv, som mat, sex og den ultimate overlevelsen.

Du kan besøke utstillingen Megabugs Return! frem til 18. august. Les mer om utstillingen her


Om Singapore

Singapore er en moderne og dynamisk bystat sør på Malayahalvøyen. Dette er en levende asiatisk metropol omgitt av vakker regnskog og frodige parker. I Singapore lever kinesere, malayer, indere og eurasiere sammen i fred, og de ulike tradisjonene og religionene blir omfavnet og feiret. Utforsk de kulturelle distriktene og religiøse landemerkene på øyen, og bli kjent med Singapores flerkulturelle samfunn. Enten du blir med på en guidet omvisning eller gjør deg kjent med Singapore på egen hånd er du sikret glimt av en historie, et kulturelt mangfold og en livsstil som garantert vil imponere deg.

Med sine omtrent 720 km2 er Singapore ett av verdens minste land. Landet består av en rombeformet hovedøy og omlag 60 mindre øyer utenfor kysten i sør, og ekvator er bare 137 kilometer unna. Derfor kan du trygt planlegge et besøk til Singapore når som helst på året og forvente en gjennomsnittstemperatur på rundt 28 grader. Singapore har en befolkning på nesten fem millioner.

Du vil sikkert like disse artiklene også