Home DestinasjonerAsiaM - Macao Malaysia Maldivene Myanmar/Burma Koraller – 100 arter legger egg på Maldivene – reise dit

Koraller – 100 arter legger egg på Maldivene – reise dit

by Per Henriksen

Koraller: I løpet av få netter utskiller mer enn 100 ulike korallarter sperm og egg som senere blir til nye babykoraller. Én gang i året blir havet rundt Maldivene fylt med korallegg når korallene formerer seg – og i år skjer det rundt påske.

Er du på Maldivene i denne perioden, har du sjansen til å bli med på en helt unik korallsafari i måneskinn.

Det er flere faktorer som er avgjørende for at formeringen kan finne sted, som for eksempel vanntemperaturen, tidevannet, dagenes lengde samt biologiske og fysiske signaler.

I år finner formeringen sted noen dager etter fullmånen den 23. mars. I disse dager blir havet rundt Maldivene fylt med korallegg. Og fenomenet kan oppleves på nært hold med en spesiell korallsafari i måneskinn, på revet utenfor det sjarmerende strandhotellet Banyan Tree Vabbinfuru.

Hvis du ikke har lyst til å dykke eller snorkle, kan du i stedet velge å følge med fra stranden via en direkte videostrøm.

– Siden reproduksjonen er avhengig av mange faktorer, for eksempel tidevannet, krever det ofte litt tålmodighet for å oppleve dette naturfenomenet. Ofte kan vi gå i vannet få timer etter solnedgang, men i prinsippet må vi vente helt til midnatt, forklarer dr. Steven Newman, direktør ved Marine Conservation hos Banyan Tree Hotels & Resorts på Maldivene.

Banyan Trees hoteller på Maldivene – Banyan Tree Vabbinfaru, Angsana Ihuru og Angsana Velavaru – har generelt stor fokus på naturen og miljøet i nærområdet, og sørger blant annet for rengjøring av koraller og korallrev samt mating av tropiske fisker.

– Miljø, natur og bærekraftig utvikling er første prioritet her på Maldivene. Derfor arrangerer vi daglig aktiviteter for gjestene våre, som får lære mer om livet under vann og om hvordan vi sammen kan skape et bærekraftig havmiljø. Nattsafarien som vi arrangerer i forbindelse med korallenes reproduksjon, er et av årets absolutte høydepunkter i den forbindelse, forteller dr. Steven Newman.

I de seneste årene har det vært mange historier om døde koraller og mishandling av korallrev. Derfor vil Banyan Tree Hotels & Resorts på Maldivene nå fremheve en positiv historie om korallrevene, en fortelling om den ene gangen om året korallene formerer seg.

Mer om Maldivene? Reise dit og se koraller?
Les “Fakta om Maldivene”

Fargerikt rundt atollene på øyene på Maldivener.

Fargerikt rundt atollene på øyene på Maldivener.

Du skal ikke langt fra land før du ser vakre koraller.

Du skal ikke langt fra land før du ser vakre koraller.

Et av Banyan Trees hoteller på Maldivene.

Et av Banyan Trees hoteller på Maldivene.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.