Home DestinasjonerAsiaM - Macao Malaysia Maldivene Myanmar/Burma Øyhopping på Maldivene, og ned i dypet

Øyhopping på Maldivene, og ned i dypet

by Per Henriksen

Maldivene er selve symbolet på idyllisk paradisferie, og kjent for hvite sandstrender, turkisblått hav og fantastisk maritimt liv. Øyene har et stort utvalg luksuriøse feriehoteller som ofte dekker en hel øy hver. Hver øy har sitt eget særpreg, så om man vil oppleve ulike strender og snorkle på så mange rev som mulig, er det lureste å dra på øyhopping og besøke flere ulike steder.

Øyhopping: Nord for den internasjonale flyplassen i Male ligger feriehotellet Angsana Ihuru. Turen hit tar 20 minutter med speedbåt fra flyplassen. Angsana Ihuru er et mindre feriested som spesielt passer for par som ønsker en opplevelsesrik og intim ferieopplevelse.

Stedet er svært populært blant dykkere på grunn av det gamle skipsvraket som kun ligger 70 meter fra øya. Angsana Ihuru er det eneste feriestedet på Maldivene som har et skipsvrak på sitt private rev.

I nærheten av øya finner du ikke mindre enn 11 av Maldivenes beste dykkesteder – basert på det svært varierte og fargerike sjølivet. For de som ikke dykker, er det også gode muligheter for å utforske dyrelivet fra havoverflaten med snorkelutstyr.

Angsana Ihuru har stort fokus på å bevare det fantastiske sjølivet, og inviterer derfor gjester med på for eksempel planting av koraller og rengjøring av havbunnen. Feriestedet har også små fredete øyer hvor skilpadder kan legge egg uten fare for at de skal bli stjålet.

Sør for Angsana Ihuru ligger et annet populært feriehotell ved navn Banyan Tree Vabbinfaru, og her har gjester blitt ønsket velkommen i 21 år. Stedet har til sammen 48 villaer, og det er personlig service, intim atmosfære og avslappet feriestemning som står i høysetet – og dessuten er det tilrettelagt slik at man kan gå barføtt over hele øya.

Fasilitetene på Vabbinfaru omfatter blant annet et prisbelønt spa og en romantisk hage. Stedet er generelt kjent for sin romantiske stemning, og hvis man ønsker en middag utenom det vanlige, flytter restauranten gjerne serveringen ned i vannkanten eller inn i en krok av den store hagen.

Villaer midt ute i havet

Blant de mer avsidesliggende feriehotellene finner du Angsana Velavaru, som du må bruke sjøfly for å komme deg til. Angsana Velavaru er et mindre feriehotell som spesielt er kjent for sine for sine «InOcean»-villaer, som – slik navnet antyder – ligger midt ute i havet.

Alle villaene har solterrasse og eget basseng, og med panoramautsikt over det turkisblå havet kan man nyte soloppgangen fra første rad.

På grunn av den avsidesliggende beliggenheten har Angsana Velavaru et ytterst variert sjøliv som kan utforskes med enten dykker- eller snorkelutstyr. I tillegg kan man dra på delfinsafari med feriehotellets private katamaran.

Les mer:
Angsana Ihuru: www.angsana.com/en/em-maldives-ihuru
Banyan Tree Vabbinfaru: www.banyantree.com/en/em-maldives-vabbinfaru
Angsana Velavaru: www.angsana.com/en/em-maldives-velavaru

Artikkelen er levert av Banyan Tree
Et intimt feriehotell med fantastiske dykkemuligheter, ferie uten sko, eller avsidesliggende ferieboliger midt ute i havet? Maldivenes mange øyer skjuler en lang rekke luksuriøse feriehoteller, som hvert har sitt eget unike særpreg – selv om alle har det turkisblå havet og de hvite sandstrendene til felles.

 

Fra hotellet Banyan Tree på Maldivene.

Fra hotellet Banyan Tree på Maldivene.

En av de nærmere 1100 øyene som utgjør ferieparadiset Maldivene.

En av de nærmere 1100 øyene som utgjør ferieparadiset Maldivene.

Rundt de fleste øyene på Maldivene er det mulig både å snorkle og dykke og oppleve det fascinerende livet under vannflaten.

Rundt de fleste øyene på Maldivene er det mulig både å snorkle og dykke og oppleve det fascinerende livet under vannflaten.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.