Hjem DestinasjonerAsia Reise til Thailand og Kambodsja!

Reise til Thailand og Kambodsja!

av Reiseliv
Reiseliv TCK - 1009 Hoved

GoAfrica setter igang med kombinasjonstur til Thailand og Kambodsja. I november kan du oppleve kultur, historie, folkeliv og matlagingskurs.

Reisen inkludere først en kveld i verdensbyen Bangkok. I fargerike og overraskende Chiang Rai blir det kveldsvandring i Night Bazar. Det blir tur til tidligere beryktede Det Gyldne Triangel mellom Burma, Laos og Thailand.En rask båttur over elven til Laos hører også med. Endelig går turen til Kambodsja. Her blir det besøk i Angkor Wat, matlagingskurs, folklore, Mekong-elven og Phnom Penh.

Les mer på GoAsia.no

Allerede på Gardermoen i Oslo møter den norske reiseleder Katrine Solhaug gruppen.

Neste dag er det ankomst i Bangkok, og insjekking på hotell rett ved Chao Phraya River. Ikke langt herfra ligger også den berømt raritetsgata Khao San Road. Gata har en lang rekke restauranter og barer, der folk fra alle verdens land møtes og diskuterer sine reiser. De siste årene har stedet blitt populært blant byens kunstnere, og hele gata ser nå ut som ett stort marked, hvor det er salg av håndverk, malerier, silke, kjoler, sjal, t-skjorter med artige trykk, thai-bukser, mat, bøker og ellers det meste som kan være nyttig og unyttig. Man kan sitte ned og titte på alt liv i gata i timevis uten å gå lei. På kvelden er det middag pål Bangkoks høyeste hotell, Boyoki Hotel, hvor du kan nyte utsikten over hele byen.

Neste morge blir det tur til berømte Floating Market. Her skjer all handel fra småbåter som er kommet inn til Bangkok med frukt, grønnsaker, håndverksprodukter og alt som kan selges. Deretter en kulturtur i Bangkok, samt et lite elve-cruise. Etter en lang dag spiser vi mid-dag på hotellet, New Siam Riverside.

Neste dag blir det morgenfly til vakre Chiang Mai. Det meste av dagen er fridag og alle kan nyte det egne sysler og shopping. På kvelden oppleves Chiang Mai Night Bazar. Her er det et yrende folkeliv, salgsboder, småbutikker og møteplass for fargerike thailandske, burmesiske, kinesiske og laotiske minoriteter. En eksotisk og spennende shoppingopplevelse! Middag og overnatting på hotellet Loghome Boutique, nær nattmarkedet. Vi spiser middag på hotellet som har en meget bra restaurant.

Etter Chiang Mai går turen nordover til Chiang Rai, men underveis et besøk i det fascinerende hvite templet. Trelandsgrensen; Thailand, Burma og Laos, er kjent som Det Gyldne Triangel fra tiden da det var betydelig dyrking av valmuer og opiumproduksjon her. I dag er dette slutt, og på jordene dyrkes det mat. Et stort og moderne museum viser den lange og dramatiske historien i denne delen av verden. Det blir også en sightseeingtur på elven, inkludert en snartur innom Laos, med muligheter for litt shopping på et marked ved elvebredden.

Vi fortsetter kulturopp-levelsene i Chiang Mai-området, blant annet besøk i Doisuthep-templet, besøk hos småindustri på hjemmenivå og besøk i en landsby bebodd av minoritets-folket kalt ”Long neck”, på grunn av kvinnenes forlengede hals og tunge messingringer de bærer rundt halsen fra barnsben av. Ettermiddagsfly til Siem Reap i Kambodsja.

I Siem Reap blir det besøk på en silkefarm, et barnehjem i tillegg til en åpen dag hvor de reisende kan rusle rundt som de vil.

Soloppgang ved Angkor Wat, verdens største religiøse byggverk er en selvfølge å få med seg. Angkor Wat er av National Geografic omtalt som en av verdens tre viktigste kulturelle attraksjoner. I tillegg er tempelet også å finne på UNESCOS liste over bevaringsverdige kulturelle attraksjoner. Angkor Wat er ikke bare én bygning men tusenvis av templer. Templene, Angkor Wat, Bayon og Ta Phrom er en selvfølge å se på. Landminemuseet skal også gruppen innom. Mannen som startet dette museet, har under krigen selv vært med på å sette ut miner. På grunn av dette hadde han det så vondt i ettertid, at han bestemte seg for å vie hele livet sitt til å rydde miner. Prosjektet hans har utviklet seg til å bli et museum, men også et hjem for landmineofre. Solnedgangen oppleves ved Phnom Phnom Bakeng. Det er også muligheter for den som vil ta ballongferd eller helikopter for å se Kambodsja fra lufta.

Kambodsja er også de flytende landsbyer (chong Khneas). Ute på Tonle Sap-sjøen bor fattige vietnameserne i flytende hus. De har ikke lov å eie land i Kambodsja. De har flytende skoler, flytende restauranter, flytende grisehus, posthus, politistasjon, grønnsakshaver, ja til og med basketballbane. Turen bå Tonle Sap er med en long-tail båt og den kjører i «vanngatene» mellom flytende hus og haver. Ute på Kampong Pluk er husene bygget på 10 meter lange bambuspåler pga stigning av vannstanden i regntiden. Folkene smiler og vinker til deg. Kanskje vi møter en fiskebåt og får se hvordan fiskerne jobber. Det blir middag ute på Tonle Sap-sjøen med solnedgang på den enorme båten Tara Riverboat.

Endelig er det kokkekurs på restauranten Le Tigre De Papier, besøk i National Museum, Cultural Village og Angkor Hospital for Children og Old Market.

En 6 timers busstur til hovedstaden Phnom Penh og innsjekking på hotell ved elva, på selve Sisowath Quay, som er promenaden mot Mekong-elven og selve hjertet i Phnom Penh. Her finner du mange av de beste restaurantene og barene i Phnom Penh. Her kryr det av mennesker som sitter og nyter synet av den mektige elven som rolig renner forbi. Middag på FCC, med utsikt over punktet der elvene Mekong og Tonle Sap møtes. Her slapper vi av mens sola går ned.

En dag blir det besøk i fengslet Toul Sleng, det som også kalles S21. Hit kom mange tusen som ble mistenkt for å være fiender av Pol Pots regime. De ble torturert på det mest grusomme før de til slutt ble drept. Besøkende kan gå fra celle til celle, hvor mange av torturredskapene fortsatt ligger igjen. Sterkest inntrykk gjør de mange tusen svart-hvitt portrettene som torturistene tok av alle fangene. Så går turen til The Killing Fields. Hit ble fangene fraktet etter avhørene i Toul Sleng for å bli henrettet. I dag er det reist et stort tårn til minne om de drepte, fylt med hodeskaller etter ofrene. Nesten 9000 døde er funnet i massegravene i dette området.

Lunsj blir på Romdeng som drives av en lokal organisasjon som jobber med kambod-sjanske gatebarn og familiene deres. I restauranten lærer tidligere gatebarn praktiske ferdigheter for senere å klare seg i arbeidsmarkedet. Det er fokus på å bygge opp selvtillit, gi selvrespekt, gi kunnskaper om hygiene og gi førsteklasses service. Restauranten er laget for å promotere kambodsjansk kultur og mat. All profitt fra restauranten går til prosjektet for tidligere gatebarn. Det blir også besøk i The Royal Palace. Palasset er kanskje det mest imponerende byggverket i Phnom Penh. Store deler av området, inkludert sølvpagoden, er åpent for publikum. Palasset byr på nydelig kunst, flott arkitektur og gir et blikk inn i overklassens liv.

Ettermiddagsfly til Bangkok og avreise fra Suvarnabhumi-flyplassen kl. 00:35.

Hent programmet som PDF-dokument

Les også mer på GoAsia.no

Du vil sikkert like disse artiklene også