Hjem DestinasjonerAsia Finn det spennende i Thailand på mobilen

Finn det spennende i Thailand på mobilen

av Reiseliv
2012-06-20 RL Thailand nye apper HOVED.jpg

Nå begynner reisen til Thailand allerede med mobilen! ”Thailand in your hand” er navnet på de 19 nye appene til Thailands turistbyrå. Disse gjør det enklere både å planlegge reisen.

Bruk mobilen til å finne spennende opplevelser når du er i Thailand. Du kan også la mobilen ta oppgaven som tolk!

De nye appene ble internasjonalt lansert i april og kan lastes ned gratis. En av de mest populære tjenestene er Speak Thai – appen som fungerer som en personlig tolk på reisen. Man velger et engelsk ord eller uttrykk i menyen under en kategori, og mobilen svarer med det thailandske uttrykket, for eksempel ”Hva koster det?”, som blir ”Raakhaa thaorai”.– Med de nye appene er det enklere for besøkende å finne inspirasjon og å planlegge reisen på forhånd. Man slipper å bære med seg guidebøker og kan slappe av og bare nyte opplevelsen, i stedet for å bruke tid og energi på å lete etter informasjon, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for Thailands turistbyrå i Stockholm.Det finnes 19 apper som dekker til sammen 10 000 temaer som for eksempel matlagingskurs, medisinsk turisme og kulturtips i byer som Chiang Mai eller Phuket.

Appene er på engelsk, er kompatible med smarttelefoner som iPhone, iPad, Android, BlackBerry og Nokia og kan lastes ned gratis på http://mobile.tourismthailand.org

Thailands turistbyrå gir tips om fire anvendelige apper:Med appen Lifestyle Thailand finner du utvalgte tips til de spesielle opplevelsene som gjør reisen magisk. Uansett om du har lyst på spennende eventyr i naturen, barnevennlige opphold nær stranden eller moteshopping i trendy storbymiljø, så finner du inspirasjon, tips og fakta på Lifestyle Thailand.

Lær å snakke thaiMed appen Speak Thai kan du snakke thai med mobilen. Appen fungerer som en personlig oversetter og inneholder cirka 2500 ord og uttrykk i praktiske kategorier for turister (som hotell, restaurant, lege osv.). Finnes med språkene engelsk, kinesisk, fransk, japansk og russisk.

Bli inspirert til grønnere reiserDet blir stadig flere naturnære og bærekraftige tilbud for turister i Thailand, og appen Green Tourism hjelper deg med å finne frem. Her finner du tips om grønne reisemål og overnattingssteder både på landsbygda og nær by og strand. Det er også mulig å dele sine grønne tips med andre.

Tips om gode restauranter i BangkokAppen Eat Drink BKK hjelper deg med å finne – og finne frem til – gode restauranter og barer i Bangkok. Restauranttipsene og anmeldelsene er søkbare etter område, så det er lett å finne en anbefalt restaurant akkurat i det kvartalet der du befinner deg.

Du vil sikkert like disse artiklene også