Hjem DestinasjonerAsiaThailand Barnslig moro i Thailand

Barnslig moro i Thailand

av Reiseliv
2012-02-15 Thailand Hoved

Lange sandstrender, turkis vann, vennlig lokalbefolkning og god mat. Thailand har blitt en feriefavoritt for mange barnefamilier. Her opp ni barnevennlige aktiviteter på tre populære turiststeder.

– Mange ser på Thailandsferien som en tiltrengt pause i småbarnslivet uten en masse plikter. I Thailand finnes det noe for alle, og vi vil fortsette å arbeide for at barnefamiliene skal trives i Thailand, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for Thailands turistbyrå i Stockholm.

Chiang MaiChiang Mai i nordre Thailand byr på et rikt kulturliv og en fantastisk natur. Chiang Mai passer perfekt for familier som liker utendørsaktiviteter, kulturopplevelser og god mat. Klimaet i nordre Thailand er svalere enn i sør, og det råder en hyggelig stemning i byen som passer for barnefamilier.

Aktiviteter i Chiang Mai:Elefantpassere for en dag: Elefantridning pleier å være populært blant barna. Patara Elephant Farm er en elefantfarm som – i tillegg til elefantridning – tilbyr et program hvor deltakerne får prøve å være elefantpassere for en dag og ri på, bade og fôre elefantene. Passer for barn fra seks år og oppover. Mer informasjon finner du på: Patara Elephant Farm.

Matlagingskurs: Chiang Mai er kjent for sitt kulinariske tilbud og det finnes flere matlagingskurs i byen. Chiang Mai Thai Cookery School passer svært bra for barnefamilier. Skolen ble grunnlagt og drives av den internasjonalt kjente tv-kokken Sompon Nabnian. På Chiang Mai Thai Cookery School er det også mulig å kombinere matlagingskurs med homestay. Mer informasjon finner du på: Thai Cookery School.

Se ville dyr: Barn elsker dyreparker, og i Chiang Mai ligger både Chiang Mai Night Safari, en av verdens vakreste kveldssafarier, og Chiang Mai Zoo & Aquarium. Her har barna mulighet til å se tigre, sjiraffer, store pandaer, krokodiller, neshorn og mye mer. Gå ikke glipp av den store akvarietunnelen på Chiang Mai Zoo. Mer informasjon finner du på: Chiang Mai Night Safari og Chiang Mai Zoo .

PhuketPhuket er Thailands største øy beliggende i Andamansjøen i sørvestre Thailand. Phuket er blant annet kjent for sine kritthvite sandstrender, sin flott natur og gjestmilde lokalbefolkning. Phuket har blitt mange barnefamiliers favorittdestinasjon. I tillegg til alle de barnevennlige strendene, finnes det mange aktiviteter for barn.

Aktiviteter i Phuket:Spille minigolf: Dino Park Mini Golf ligger i nærheten av Karon beach og er kjent for å være Phukets mest spektakulære golfbane da det gjennomgående temaet er dinosaurer. Golfbanen har 18 hull og en bar- og restaurantdel hvor de besøkende kan nyte god mat og drikke etter golfrunden. Mer informasjon finner du på: Dinopark.

Snorkle i Andamansjøen: Dykking i Thailand holder verdensklasse, og snorkling er en aktivitet som passer de fleste barn fra åtte år. Snorkling er dessuten en utmerket introduksjon til dykking. Det går fint å snorkle ved strendene rundt Phuket, men de beste snorklingsplassene ligger et stykke ut fra fastlandet og kan nås med båt. Den beste perioden for å snorkle med barn er fra desember til mars da vannet er roligst.

Phuket Fantasea: Phuket Fantasea er et fantastisk kveldsshow som barna vil huske i lang tid. Her opptrer thailandske musikere og dansere sammen med elefanter, tryllekunstnere, klovner og trapesartister. Showet kan kombineres med en middagsbuffé. Restauranten har plass til over 4 000 personer. Phuket Fantasea ligger på Kamala Beach. Mer informasjon finner du på: Phuket Fantasea.

Hua HinHua Hin er Thailands eldste badeby og ligger kun noen timers bil-, buss- eller togreise fra Bangkok. Med fantastiske sandstrender, masser av skalldyrrestauranter, et livlig kveldsmarked og flere utendørsaktiviteter, er Hua Hin perfekt for barnefamilier. Hua Hin er dessuten verdenskjent for sine golfbaner.

Aktiviteter i Hua Hin:Besøk en nasjonalpark: Khao Sam Roi Yot National Park ligger cirka fire mil sør for Hua Hin og er en perfekt dagsutflukt for barnefamilier. Her finnes høye kalksteinsklipper, grotter, strender og et rikt dyreliv. Parkens navn betyr ”de tre hundre toppene”. Nasjonalparken er vanskelig å komme til med kollektivtransport, så det anbefales å kjøre dit med bil.

Kombiner vingård med elefantriding: Den relativt nyåpnede vingården Hua Hin Hills har på kort tid blitt svært populær og et besøk her er noe som passer både store og små. Hua Hin Hills tilbyr de besøkende elefantridning rundt vingården, vinsmaking av hele sortimentet samt god mat i restauranten. Mer informasjon finner du på: Hua Hin Hills Vineyard.

Opplevelser i Hua Hin: På Hua Hin Safari & Adventure Park og det nærliggende Hua Hin Water Sport kan barna ri på elefanter og hester, kjøre firhjuling, bananbåt og vannski, fiske og mye mer. Opplevelsesparken ligger kun fem minutter fra sentrum i Hua Hin. Mer informasjon finner du på: Hua Hin Safari.

Mer om Thailand på

Thailands turistbyrå

Les også

GoAsia.no

Du vil sikkert like disse artiklene også