Home DestinasjonerAsiaThailand Bidra frivillig under Thailand-ferien

Bidra frivillig under Thailand-ferien

by Reiseliv
Bidra frivillig under Thailand-ferien

Bidra frivillig under Thailand-ferien: Det finnes mye å velge mellom for alle som ønsker å arbeide som frivillig i Thailand, for eksempel å arbeide på barnehjem, undervise i engelsk eller delta i naturtilsynsprosjekter.

Som frivillig får du mulighet til å komme nærmere Thailands kultur, tradisjoner og mennesker utenfor de vanlige turistområdene og samtidig gi noe tilbake til befolkningen.Som frivillig får du mulighet til å utforske Thailand på en annerledes og mer givende måte sammenlignet med en vanlig feriereise.

Samtidig som du hjelper lokalbefolkningen, får du delta i deres hverdag og kultur. Vel hjemme igjen etter reisen vil du sikkert føle deg beriket som menneske, du har skaffet deg nye venner fra hele verden og fått minner for livet.

– Frivillighetsarbeid er en interessant måte å komme i nær kontakt med den lokale kulturen. Mange vil komme hjem fra feriereisen med unike opplevelser som de kan dele med andre. Det er en spennende erfaring å delta i hjelpearbeid, samtidig som man virkelig gjør nytte for lokalbefolkningen, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for det thailandske turistbyrået i Stockholm.

En rekke reisearrangører arrangerer frivillighetsreiser i samarbeid med ulike hjelpeorganisasjoner som engasjerer frivillige som arbeider gratis for veldedige formål. Reisene varer fra to uker til opptil tre måneder eller lengre, og kostnadene dekker f.eks. transport, opphold og donasjoner. Man kan også ta kontakt direkte med hjelpeorganisasjoner i Thailand.

Bidra frivillig og arbeide med barn og ungdom

or den som ønsker å arbeide med barn og ungdom, finnes det mange muligheter til frivillighetsarbeid på barne- eller skolehjem, f.eks.:
* Arbeide på barnehjem i Thailand. Her er det bruk for ulike ferdigheter, enten man er flink til å bake, drive med hagearbeid, håndverk eller snekring, eller har interesse for datamaskiner.
* Arbeide på skolehjem, ta hånd om barna og delta i byggeprosjekter som forbedrer barnas miljø, f.eks. å bygge kjøkken og lekeplasser. Om ettermiddagen kan du hjelpe barna med leksene, og om kvelden tar du hånd om de minste barna.
* Bidra i undervisningen på en skole for burmesiske flyktningebarn. Les for, snakk, lek med og stell for glade, ivrige barn som vokser opp under vanskelige forhold. Du våkner opp med en fiskedam og risavlinger rett utenfor vinduet, fjell i horisonten og mer enn 50 barn som venter på din oppmerksomhet.

Undervise i engelsk

For den som vil undervise i engelsk, kan man arbeide i alt fra store, offentlige skoler til små tempelskoler eller skolehjem. Mange frivillige underviser barn på småskoletrinnet, men det er også mulighet til å arbeide med eldre barn.* Undervise barn og ungdom i engelsk på et barnehjem tre timer nord for Bangkok. Du underviser i det mest grunnleggende i engelsk, får prøve livet som lærer og utføre dagligdagse aktiviteter på barnehjemmet. * Undervise engelsk til munkenoviser i et buddhisttempel i Chiang Mai.

Naturtilsynsprosjekt

For dyre- og naturinteresserte finnes det også mange alternativer. Kan du tenke deg å bo i en bungalow, ta dykkersertifikat og delta i et marint naturtilsynsprosjekt langs Thailands vestkyst? Ved å observere og analysere skadene på korallrevene og dyrelivet i revene bidrar du til å utvikle planer for hvor miljøvernet kan forbedres og hvordan man unngår skader fra turismen. Når du ikke dykker, vier du tiden din til skogplanting for å forhindre erosjon, besøker skoler og omkringliggende byer for å informere om prosjektet og om å holde strendene rene. Hvis besøket i Thailand varer lengre enn 30 dager, må du ha turistvisum. Du kan søke om visum via den thailandske ambassaden i Oslo.

For mer informasjon om visumreglene, se www.thaiembassy.no.
Det thailandske turistbyrået tipser deg om organisasjoner i Thailand som tilbyr frivillighetsarbeid: · Andaman Discoveries: www.andamandiscoveries.com· Volunteers Without Borders: www.volunteers-without-borders.org/pages/aboutus.html· The Green Lion: www.thegreenlion.net· Volunteer in Thailand: www.volunteerworkthailand.org/volunteer-thailand.php· Wildlife Friends Foundation: www.wfft.org

Liker du artikkelen Bidra frivillig under Thailand-ferien?

Liker du artikkelen Bidra frivillig under Thailand-ferien, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.