Home DestinasjonerAsiaThailand Chiang Mai i Thailand er kåret til å ha verdens beste sykkelruter

Chiang Mai i Thailand er kåret til å ha verdens beste sykkelruter

by Per Henriksen
Chiang Mai i Thailand

Chiang Mai i Thailand, helt nordvest i landet er kåret til verdens beste by for å oppleve vakre sykkelturer. Chiang Mais rykte som et av verdens ledende turistmål, tross luftforurensingsproblemene i deler av året, gjør ikke oppmerksomheten mindre etter at MoneyBeach ved hjelp av Instagram-data har sagt sitt om det fortreffelige å sykle i fjellene i dette området.

Chang Mai har mange severdigheter rundt byen, helt opp til Chiang Rai, i trekryssgrensa mot Laos og Burma.

MoneyBeach er en søkemotor for sykkelforsikring i England og Wales. De har nå offentligjort resultatene av studien med «Verdens beste byer for en vakker sykkeltur».

#ChiangMaiCycling-hashtag er oversvømmet med bilder av syklister som gleder seg over Inthanon Challenge, hvor syklister hvert år ivrig sykler 47 km til toppen av Doi Inthanon, 2595 moh – det høyeste punktet i Thailand. Hvor høy er Galdhøpiggen? Jo, kun 2 468,8 meter over havet.

Ifølge MoneyBeach laget de en liste over over 120 populære turistbyer over hele verden. Så brukte de Instagram-data for å finne hvor mange bilder som er lastet opp til plattformen i forhold til sykling i hver enkelt by.

Det ble analysert over 350 000 aktuelle sykkelhashtags på Instagram, og dette er utgangspunktet for å se hvilket sted som hadde flest snaps delt under dem. Resultatene ble deretter vektet mot bystørrelse (km²) for å avsløre forholdet mellom bilder som ble tatt i forhold til byens skala. Byen med flest bilder per km² ble da kronet som den mest pittoreske. Alle data er mai 2021.

Med over 6400 hashtags på Instagram, har Chiang Mai betydelig færre bilder som deles under sykkelhash-kodene enn Miami som kom på andreplass, men de relativt små kvadratfilmene plasserer alikevel Chiang Mai på førsteplassen – med 161 sykkelbilder delt per kvadratkilometer!

Fantastisk fjellområde nord i Thailand

Verdens vakreste sykkelturer finner du i fjellene i Nord-Thailand, rundt byen Chiang Mai. Video © Reiseliv.no

Chiang Mai ligger i et fantastisk fjellområde i Nord-Thailand, og her har sykkelinteressen økt voldsomt de siste årene, både blant internasjonale turister og thaier. Sykling som sport, trening og naturopplevelse er voksende i Thailand. Hvert år arrangeres det store sykkelopptog i bygater landet rundt, under navnet «Bike for Mom». «Mom» er den populære dronningen Sirikit og hundretusener setter seg på sykkelsetet for å hylle dronningen.

Chiang Mai pleide å være hovedstaden i Lanna Thai Kingdom og er fortsatt en av de mest kulturelt viktige delene av landet. Med sin beliggenhet opp i fjellene er det kjøligere temperaturer her enn i resten av det thailandske tropiske klimaet. De fantastiske varierte fjellveiene gjør disse til en syklists drøm.

Hvis høyden og terrengsykkelrutene er for mye for deg, kan du sykle rundt i byen og besøke noen av de imponerende, gamle templene som fortsatt står frem til i dag.

Sykkelruter i Norge, det finner du på hjemmesiden til Statens vegvesen

Liker du artikkelen om sykkelturer i Chiang Mai i Thailand, så gi oss en like på Facebook.

Dette er en artikkel om å nyte naturen når du er ute og reiser, både i Norge og andre land. Du finner mange artikler under Natur Safari VillmarkDu liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.