Home DestinasjonerAsiaThailand Nasjonalparker i Thailand – forslag til naturopplevelser

Nasjonalparker i Thailand – forslag til naturopplevelser

by Reiseliv

Nasjonalparker med luftfuktige regnskogjungler, fuglerike mangrovesumper og urørte koralløyer. I Thailand finnes det over hele landet en enorm variasjon av økosystemer i vernede nasjonalparker. Den eksotiske naturen er også lett tilgjengelig for turister da flere av de beste nasjonalparkene ligger bare et par timer fra turiststeder som Chiang Mai, Hua Hin og Phuket.

I Thailand finnes det til sammen 110 nasjonalparker hvor naturen er vernet for å bevares for ettertiden. Enkelte av parkene består av ren villmark, i andre parker kan man leie hytter, campe og vandre langs anlagte turstier eller spise på restaurant. Det pågår for tiden et arbeid med å gjøre de mest eksotiske og unike nasjonalparkene mer tilgjenglige for naturturisme.

Infrastruktur og fasiliteter for naturturisme forbedres under strengt tilsyn av DPN (The Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservations). På deres nettside kan du finne informasjon om hva de ulike nasjonalparker kan tilby. Der kan man også bestille overnatting i eller nær parkene samt finne praktiske tips og råd før et besøk.

Mange setter pris å kombinere solferien med mer eksotiske naturopplevelser og for dem finnes det et bredt tilbud i Thailand. Det finnes lett tilgjengelige nasjonalparker over hele landet for turister som vil oppleve vår varierte natur med vintergrønn regnskog, fuglerike mangrovesumper og et fargesprakende marint liv.

For alle som planlegger et besøk i en nasjonalpark under sin thailandsferie, er det en god idé å ha med naturfargede klær som ikke skremmer eventuelle dyr, beskytte seg mot insekter samt ha med lommelykt siden det kan være begrenset tilgang på strøm. Les mer om naturturisme i de thailandske nasjonalparkene her: www.dnp.go.th/index_eng.asp.

Her får du tips om fem naturskjønne nasjonalparker i Thailand hvor besøkende kan oppleve det varierte økosystemet:

1. Mo Koh Phetra National Marine Park – et uoppdaget perlebånd med koralløyer. Denne nasjonalparken ligger i kystlandskapet rundt Trang og Satun sør for Krabi mot Malaysia og består av drøyt 30 øyer, som f.eks. Koh Phetra, Koh Khao Yai, Koh Bulong og Koh Laoliang. Parken består av blant annet sandstrender, kalksteinsformasjoner, regnskog, mangrovesumper og koralløyer.

2. Khao Sok National Park – populær utflukt for Phuket-turister. En av de mest populære nasjonalparkene i Thailand, ikke minst på grunn av nærheten til turiststedene Phuket og Khao Lak. Her tårner kalksteinsbergene seg opp mellom sjøer og elver i regnskogen hvor det finnes vandringsleder av ulike vanskelighetsgrader. I området tilbys både enklere og mer luksuriøse overnattinger i hytte eller telt, elefantridning og elverafting.

3. Mo Koh Chang National Marine Park – lokker til øyhopping i øst. En av de største marine nasjonalparkene ligger cirka 30 mil øst for Bangkok i Trat-regionen nær Kambodsja. Parken består av et 50-talls øyer som inntil 70 prosent er vernet mot eksploatering. Med den største øya Kho Chang som base, kan man utforske parkens unike natur med uberørte strender, regnskogjungler og koralløyer.

4. Doi Inthanon National Park – vandring ved Thailands høyeste fjell. Denne nasjonalparken ligger i nordre Thailand sørvest for Chiang Mai nesten på grensen mot Burma. Dette er landets høyest beliggende nasjonalpark med vandringsleder rundt landets høyeste fjelltopp Inthanon på 2 565 meter. Her er klimaet svalere og vegetasjonen mindre enn i parkene i sør – noe som innbyr til lengre vandringer. Fuglelivet er rikt, det skal visstnok finnes over 360 ulike fuglearter i parken.

5. Kaeng Krachan National Park – uoppdaget villmark nær Hua Hin. I Phetchaburi, noen timer sør for Bangkok og vest for Hua Hin på grensen mot Burma, ligger denne relativt ukjente og eksotiske parken. Det er framfor alt den ville og vakre naturen som lokker med regnskogkledde åser, fosser og campingmuligheter. Her finnes også ville dyr som blant annet elefanter, gibbonaper og villsvin.

Les mer ved å lese på Thailands turistbyrå – www.tourismthailand.org/no

Ta et kurs – reis og skriv og bli reisejournalist

eller om du vil, ta bedre bilder når du reiser

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.