Home DestinasjonerAsiaThailand Pattaya som feriemål, spennende men noen tja-sider

Pattaya som feriemål, spennende men noen tja-sider

by Reiseliv
Pattaya som feriemål

Pattaya er en av Thailands mest kjente feriemål. Byen, som en gang var en rolig fiskerlandsby, har utviklet seg til å bli et vibrerende turistmekka, kjent for sitt pulserende natteliv, vakre strender, og varierte aktiviteter.

Foto: Portraitor

Når du ankommer Pattaya, vil du straks merke energien som preger byen. Strandpromenaden er fylt med liv og røre, hvor turister og lokale innbyggere nyter den tropiske solen.

Pattaya Beach er hovedstranden og et populært sted for soling, bading, og ulike vannsportaktiviteter som jetski og parasailing. For de som søker en roligere atmosfære, tilbyr Jomtien Beach et mer avslappet alternativ med en lang strekning av gyllen sand og klare vann.

Byen har også mye å tilby utover strender og natteliv. Sanctuary of Truth er et imponerende tretempel som er et mesterverk av thailandsk arkitektur og håndverk. Nong Nooch Tropical Garden er en annen perle, kjent for sine vakre landskapshager, orkidéutstillinger, og tradisjonelle thailandske kulturforestillinger.

Pattaya tilbyr også mange familievennlige aktiviteter, som besøk til akvarier, vannparker, og fornøyelsesparker.

Men som alle steder har også Pattaya sine utfordringer. Byens rykte for sex-turisme kan være avskrekkende for noen besøkende. Du bør være oppmerksom når man navigerer i visse områder av byen.

Til tross for disse utfordringene fortsetter Pattaya å tiltrekke seg millioner av besøkende årlig, takket være sin unike blanding av natur, kultur, og underholdning. Enten du er på jakt etter et sted å slappe av på stranden, oppleve spennende natteliv, eller utforske thailandsk kultur og natur, har Pattaya noe å tilby for alle typer reisende.

Hovedstranden Pattaya Beach

Pattaya Beach, hovedstranden i Pattaya, strekker seg over omtrent fire kilometer langs byens sentrum. Denne stranden er et pulserende knutepunkt for både lokale og turister, og tilbyr en rekke aktiviteter og fasiliteter som gjør det til et populært valg for en dag i solen.

Stranden er delt inn i flere seksjoner, hver med sin egen unike atmosfære. Den nordlige delen av Pattaya Beach er mer rolig og avslappet, perfekt for de som ønsker å nyte solen og havet uten altfor mye støy og folkemengder. Her finner du mange hoteller, restauranter, og kafeer med fantastisk utsikt over bukten.

Den midtre delen av stranden, som strekker seg langs Beach Road, er hjertet av Pattaya Beach. Denne delen er livlig og energisk, med mange strandbarer, restauranter, og butikker. Du kan leie solsenger og parasoller for en rimelig pris, og det er mange leverandører som tilbyr forfriskninger, snacks, og suvenirer. Vannsport er svært populært her, med muligheter for jetski, parasailing, bananbåtturer, og mye mer.

På dagtid kan du fortsatt nyte stranden og havet, men det er på kveldstid området virkelig våkner til liv. Mange av de beste nattklubbene, barene, og restaurantene i Pattaya ligger i dette området, og det er et populært sted for besøkende som ønsker å oppleve byens berømte natteliv.

Til tross for sin skjønnhet og aktivitet, har Pattaya Beach også sine utfordringer. Stranden har tidvis vært plaget av forurensning, både i vannet og på land. Trafikken langs Beach Road kan også være intens, spesielt i høysesongen, noe som kan påvirke den generelle opplevelsen.

Sammenfattende er Pattaya Beach en destinasjon som tilbyr noe for alle. Enten du vil slappe av i solen, delta i spennende vannsport, nyte et måltid med utsikt over havet, eller oppleve Pattayas natteliv, er denne stranden et sentralt sted for å starte ditt eventyr i Pattaya.

Nattvandring i Walking Street

Walking Street i Pattaya er en av byens mest kjente og ikoniske attraksjoner, spesielt kjent for sitt pulserende natteliv. Denne gaten, som strekker seg over omtrent én kilometer fra Beach Road til Bali Hai Pier, blir omgjort til en gågate etter solnedgang, fylt med neonlys, musikk, og et yrende folkeliv.

Walking Street har haugevis av barer, nattklubber, restauranter, og underholdningssteder. Musikken varierer fra thailandske poplåter til internasjonale hits, og det er alltid noe som skjer på hvert hjørne. Mange av barene har live musikk eller DJ-er som spiller hele natten.

Restauranter langs Walking Street tilbyr et stort spekter av mat, fra autentisk thailandsk kjøkken til internasjonale retter. Du kan finne alt fra gatekjøkken som serverer fersk sjømat, til fine dining restauranter med utsikt over havet. For de som søker noe mer eksotisk, er det også mange steder som tilbyr mat fra forskjellige deler av Asia og verden for øvrig.

Underholdning er en stor del av opplevelsen på Walking Street. Utover barer og klubber, finner du også cabaret-show, boksing-arenaer, og gatemusikanter som bidrar til den elektriske atmosfæren. Mange kommer hit for kikke på de berømte Ladyboy-showene, kjent for sine fargerike kostymer og imponerende opptredener.

Walking Street har sine negative sider. Området er kjent for sex-handel, og kan være avskrekkende for noen. Du bør være bevisst på din egen sikkerhet, spesielt sent på kvelden. Folkemengdene er støyen og overveldende. Området har en energisk og kaotisk atmosfære.

Walking Street er en unik opplevelse som tiltrekker seg turister fra hele verden, og det er et must for de som ønsker å oppleve Pattayas natteliv på sitt mest intense og fargerike. Enten du er der for å danse hele natten, nyte en god middag, eller bare oppleve den elektriske atmosfæren, vil et besøk til Walking Street definitivt være et minneverdig innslag fra Pattaya.


Thailand Badeferie Tips

BADEFERIE I THAILAND!
HER HAR DU EN PRAKTISK PAKKELISTE

Les også
* THAILAND: BESTE TIPS OM SOL OG REGN MED VÆRKART
* PERLER I THAILAND DU BØR OPPLEVE PÅ FERIE DER
* CHIANG MAI I THAILAND ER KÅRET TIL Å HA VERDENS BESTE SYKKELRUTER


Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.