Home DestinasjonerAsiaThailand Slow travel trend i Thailand

Slow travel trend i Thailand

by Reiseliv
2013-06-03 Slow trend.jpg

Slow travel trend i Thailand: Slow Travel innebærer at man virkelig drar i håndbremsen og opplever stedene man besøker på en genuin måte.

Reiseopplevelsen baserer seg på den thailandske livsfilosofien som innebærer at man lever i harmoni med både tiden og årstidene. Det lokale og naturvennlige er dine beste venner når du reiser i samsvar med Slow Travel-filosofien.

For deg som ønsker å oppleve et roligere Thailand bortenfor turistparadisene, kommer nå Slow Travel-turisme. Det handler om å tilbringe lengre tid på samme sted og ta seg tid til å oppleve hvordan lokalbefolkningen lever, satse på å bo på lokalt eide hoteller og engasjere lokale guider for å støtte den lokale økonomien.

– Innenfor Slow Travel forkastes fly- og bilreiser til fordel for transportmidler som genererer mindre utslipp av drivhusgasser, som ferje og tog. Og i den grad det lar seg gjøre, går man til fots. På den måten skåner man ikke bare miljøet, man får også oppleve mer og sparer dessuten reisepenger, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for det thailandske turistbyrået i Stockholm.

Det thailandske turistbyrået gir tips om tre grønne destinasjoner for deg som ønsker å reise i samsvar med Slow Travel-filosofien:

Wiang Sa-distriktet i Nan-provinsen
I Wiang Sa i den sentrale delen av Nan-provinsen i nord finnes det imponerende grotter og vakker landsbygd. Fjellene og naturen gjør området ideelt for rolig og kontemplativ reise. Besøk også tempelområdene og ta en piknik ved det naturskjønne elveleiet, hvor du også kan ta et svalende bad i fossen.

Chiang Khan i Loei-provinsen
Et steinkast fra Laos i det nordøstre Thailand ligger Chiang Khan, et populært helgereisemål for thailendere som vil bort fra stresset i Bangkok. Hit drar alle som lengter etter det uberørte Thailand. Sykkel er den perfekte måten å ta seg frem i de smale gatene. Nyt naturen på stranden ved Mekong-elven mens du inntar en drink eller kaffe.

For mer informasjon og brosjyre om Slow Travel:
http://inter.tourismthailand.org/fileadmin/upload_img/Multimedia/Ebrochure/371/special-slow-travel.pdf

Økoturismeøya Koh Klang
Ko Klang i Krabi er en liten og rolig øy som er perfekt for deg som søker avkobling og lengter etter å komme nær naturen. Lokalbefolkningen jobber for å ivareta øyas rike naturressurser. Som besøkende kan du selv delta på gjenplanting av mangrovetrær, kajakkpadling eller fugletitting.Lenke: www.islandakrabi.com

Liker du artikkelen Slow travel trend i Thailand?

Liker du artikkelen Slow travel trend i Thailand, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.