Hjem DestinasjonerAsiaT - Thailand Tyrkia Thaimat – «Go Local in Bangkok» i en kulinarisk verden

Thaimat – «Go Local in Bangkok» i en kulinarisk verden

av Trond Thorud
thamat

Thaimat – Bangkok – Kulinarisk – Storby

Bangkok er en storby som er berømt for maten sin. I dag kan reisende få en genuin opplevelse av thaimat og kulturen byen har å by på, sammen med lokalbefolkningen. Thailandske myndigheters Stockholm-kontor tilbyr tre aktiviteter som reisende fra Norge, Sverige, Danmark og Finland kan delta i, helt gratis i perioden 15. april til 1. juni 2018: Cooking Real Pad Thai, det vil si tilberedning av ekte pad thai. Aktivitetene kalles Bangkok Community Foodie Adventure og Chinatown by Night.

De tre aktivitetene man kan delta i, er «Cooking Real Pad Thai», «Bangkok Community Foodie Adventure» og «Chinatown by Night». Med Cooking Real Pad Thai kan du få delikate smaksprøver fra et av de beste matstrøkene i Bangkok: nabolaget Nang Loeng.

Her kan du lære deg å lage den klassiske nudelretten pad thai slik det gjøres på gaten, og nyte den til lunsj.

Bangkok Community Foodie Adventure lar deg oppleve et av de best gjemte stedene for en uovertruffen lokal matopplevelse i det gammelmodige Nang Loeng-strøket. Under denne aktiviteten får man prøve forskjellige lokale retter, fra varmmat til desserter, basert på oppskrifter man har holdt liv i siden annen verdenskrig, høre anekdoter og lære om den lokale kulturen.

Med Chinatown by Night får du spasere langs det travle Chinatown-distriktet (Yaowarat), som kan virke kjedelig på dagtid, men som våkner til liv om natten.

Lokale lekkerbiskener

Prøv forskjellige lokale lekkerbiskener, fra fyldige småretter til snacks og desserter, ved de mange fristende gatekjøkkenene.

Etter middag er det tid for en pubrunde i det trendy pubdistriktet med fremkomstmiddelet tuk-tuk. Denne opplevelsen gir et spennende innblikk i den thai-kinesiske kulturen i et av de eldste nabolagene i Bangkok.

– Målet med denne kampanjen er å stimulere det nordiske markedet til å reise til Thailand, samtidig som man støtter flyselskapene og reisebyråene utenom hovedsesongen. Vi er svært glade for å kunne tilby nordiske reisende ekstraturer til Thailand for å vise dem andre sider ved Bangkok enn de mest kjente, sier Pakkanan Winijchai, direktør for Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum, med kontor i Stockholm.

For å melde deg på en av de eksklusive turene, se www.tatnordic.com.

Betingelser for ekstraturene:

  • Utreise må finne sted fra Norge, Sverige, Danmark eller Finland.
  • Flybilletten må kjøpes tidligst 5. mars 2018.
  • Turene er tilgjengelige fra 15. april til 1. juni 2018

Fin artikkel? Ikke glem å gi oss likes på Reiselivs Facebook-side

Bangkok har 3 729 hoteller – Du kan bestille direkte her på Reiseliv

thaimat

Grønne gater – Det er mye grønt av all slag i thaimat.

Thaimat

Krydder og smaker av mange slag gir de rette kulinariske opplevelser ved thaimat.

thaimat

Tom Yum (tTom Yam) er en klassiker i det thailandske kjøkken. Foto: Pixabay

Thaimat

En uovertruffen lokal matopplevelse i Bangkok. Foto: Pixabay

Thailand, mye mer enn strender og Bangkok

Det hvite tempel – Wat Rong Khun er et fascinerende byggverk, og du må ta en stopp i landsbyen der, på vei til Chiang Rai.

Du vil sikkert like disse artiklene også