Hjem DestinasjonerAsiaT - Thailand Tyrkia Ukjente perler i Thailand

Ukjente perler i Thailand

av Reiseliv
ukjente perler i thailand

Ukjente perler i Thailand: Hvorfor ikke besøke noe nytt og mindre kjent neste gang du reiser til Thailand? Khanom og Khao Sok har en fantastisk natur vel verd et besøk.

Khanom ligger ved kysten på Thailands sørøstre odde og er et rolig område der paradisiske strender ligger på rekke og rad med vakre fjell i bakgrunnen. Kontrastene med høye fjell, turkisblått vann og øyene utenfor er betagende.

Ao Khanom er den største bukten i det sørøstlige Thailand med noen få pittoreske, små hoteller og restauranter som serverer ekte thaimat. Fra Khanom kan man også dra på hyggelige båtutflukter med mulighet til å se rosa delfiner.

Khao Sok ligger nesten på den andre siden av kysten, vestkysten, og er en gigantisk nasjonalpark med en urgammel regnskog og et unikt dyre- og planteliv. Nasjonalparken er med på Unescos verdensarvliste og er noe man absolutt ikke må gå glipp av hvis man likevel er i regionen.

200 dyrearter og verdens største blomst

I jungelen finnes det over 200 dyrearter og verdens største blomst som heter Refflesian. Her kan man se ville tigre, leoparder, aper og andre spennende dyr. En hyggelig måte å ta seg frem i Khao Sok på er å reise med kano langs Sok-floden, og dersom man ønsker mer eventyr kan man vandre i jungelen med guide.

I Khao Sok finnes flere enkle hoteller og det er også mulig å bo i bungalower som er bygd høyt oppe i trærne eller på såkalte ”Raft Houses” (flytende bungalower).

– Både Khanom og nasjonalparken Khao Sok er fantastiske steder; Khanom med sine kritthvite strender og Khao Sok med sin fantastiske natur.

Man kan enkelt kombinere to dager i Khao Sok med noen dager i Khanom og det er fortsatt relativt få turister her, så vi vil gjerne at flere skal oppdage disse mindre kjente, men utrolig vakre omgivelsene, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for Thailands turistbyrå i Stockholm.

Slik kommer du deg til Khanom og Khao Sok:

Khanom ligger strategisk til mellom flyplassene i Suratthani og Nakhon Si Thammarat hvorfra det tar knapt to timer til Kahnom med bil eller buss. Khao Sok ligger tre timers bil- eller bussreise vestover fra Khanom, i nærheten av Andamankysten.

Lenker med mer informasjon om Khanom og Khao Sok: www.khaosok.comogwww.icefamilytour.com/package02.php

 

Liker du artikkelen om ukjente perler i Thailand?

Liker du artikkelen om ukjente perler i Thailand, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du vil sikkert like disse artiklene også