Home DestinasjonerAsiaThailand Byferie i Bangkok, reisetips utenfor turisttråkkene

Byferie i Bangkok, reisetips utenfor turisttråkkene

by Trond Thorud

Byferie i Bangkok, Thailands levende hovedstad, gir deg mange muligheter til å oppleve den unike thaikulturen. Byens store mangfold gjenspeiles i et bredt spekter av kreative kunstarrangementer, obskur kunst, svimlende arkitektur, moderne kunstnere og innovative smykker. Her får du seks forskjellige måter å finne ut litt om hva dette innebærer. Her har Reiseliv noen forslag til deg:

Dette er et reisetips som handler om: Thailand, Bangkok, kunst, historie og museer

Queen Sirikit tekstilmuseum
Hennes Majestet dronning Sirikit, som er svært interessert i mote, silkeproduksjon og tekstilindustri, åpnet dette tekstilmuseet i 2003. Det huser gallerier, kursstudio, bibliotek og det første tekstilkonservatoriet i Thailand. Fit for a Queen («En dronning verdig») er en av utstillingene, og den inneholder flere enn 30 av Hennes Majestets flotte kjoler fra Balmain, med tilbehør fra Louis Vuitton.  
Adresse: Bygningen Ratsadakorn-bhibhathana ved Grand Palace.

Paintbar Bangkok
Hvis du liker å male, spise og drikke, er dette stedet for deg! Paintbar Bangkok er en bar som serverer deg tapas og drikke mens du lager ditt eget mesterverk. Mottoet deres er «mal, drikk og gjenta», og her vil de altså at du skal lage kunsten selv. Hver dag stilles det ut et nytt maleri du kan la deg inspirere av mens du lager ditt eget verk og nyter et måltid med gode venner. 
Adresse: 46/4 Sukhumvit Soi 49, Klhong Tan Watthana.

Siam Museum 
Dette museet gir deg god innsikt i Thailands historie, fra svunne tider og helt frem til i dag. Den permanente utstillingen presenteres i 17 ulike rom, og museet presenterer historien interaktivt og på en moderne og engasjerende måte. Hvert av de mange rommene har en informativ video over det aktuelle temaet. Thaienes nasjonale identitet er et gjennomgående tema, og målet er å skape nye opplevelser gjennom mottoet Play + Learn = joyously («lek + læring = moro»).  
Adresse: 4 Sanam Chai Road.

MahaNakhon, nybygget i Bangkoks sentrum med den merkelige arkitekturen. Ja, hvorfor ikke ta en tur innom når det er åpnet i 2018.


MahaNakhon
Nyt den svimlende utsikten fra skyskraperen MahaNakhon. Skyskraperen ligger i forretningsdistriktet Sathorn og er med sine over 300 meter det høyeste bygget i Bangkok. Den spesielle skulpturformen skiller MahaNakhon ut fra de andre skyskraperne i byen, siden det gir et inntrykk av dekonstruksjon og uferdighet. Skyskraperen er bygget for å passe inn i Bangkoks silhuett og er ment å være et nytt landemerke. Den spektakulære skyskraperen rommer et hotell, et torg, en utkikksplass og en sky-bar med 360 graders utsikt over den funklende elven og det pulserende bylivet.  
Adresse: 92 Narathiwat Ratchanakharin Road.

Museum of Contemporary Art
Ved Museum of Contemporary Art eller «Samtidskunstmuseet» kan du gjøre deg kjent med Thailands fantastiske kunsthistorie. Den romslige fem etasjes bygningen inneholder kunstverk og skulpturer laget av kunstnere fra forskjellige deler av Thailand og er et must for kunstelskere. Den thailandske kunsthistorien er dokumentert med både tradisjonell kunst og internasjonalt anerkjent «akademisk kunst». Museet ble grunnlagt i 2011 av forretningsmannen Boonchai Bencharongkul og inneholder den største samlingen av skulpturer og privat kunst i Thailand.   
Adresse: 499 Vibhavadi Rangsit Road.

Atta Gallery
Atta Gallery er det første og eneste smykkegalleriet Thailand og ble åpnet av smykkemakeren Atinuj Tantivit i 2010. Her vektlegges «selvekspresjonisme», noe også galleriets navn gjenspeiler: Atta betyr «egen» eller «selv» på den eldgamle buddhistiske språket pali. Atta stiller ut og selger gjenstander og bærbare kunstsmykker laget av smykkekunstnere og designere, både lokale og internasjonale. Ambisjonen er å introdusere unike smykkegjenstander fra hele verden til Thailand, og vice versa. Samtidig ønsker man å skape oppmerksomhet og verdsettelse av moderne kunstsmykker hos publikum. 
Adresse: Unit 1109-1110, OP Garden 4, 6 Charoenkrung Soi 36, Charoenkrung Road.

Døgnet rundt er det noe å gjøre i Bangkok, noe som er en del av byens larm, noe om er steder der du kan trekke deg tilbake og nyte stillheten. Foto: Pixbay

Hvordan planlegge reise og ferie til Bangkok og Thailand? Da kan du lese mye om dette på kategorien Thailand her på Reiseliv.

Liker du artikkelen byferie i Bangkok?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:


  Bangkok – slik gjør du storbyen på ett døgn

  Bangkok: Shopping, natteliv, kultur og underholdning.


  Leave a Comment

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.