Hjem DestinasjonerAsia Sier ja til turister i Burma

Sier ja til turister i Burma

av Reiseliv
2012-01-24 RL BURMA Utenriksdepartementet - 1000

Regjeringen gjør helomvending. Fra å be turister holde seg vekk derfra, har nå regjeringen snudd og synes nordmenn kan reise til Burma (Myanmar).

Beslutningen er tatt på bakgrunn av den positive utviklingen i landet. Norge er fortsatt tilsluttet EUs sanksjonsregime, som vil bli vurdert nærmere senere i vår.

Dette betyr også at regjeringen nå sier det er helt greit å reise til Burma som turist. Blant annet sa uitenriksminister Jonas Gahr Støre dette i nyhetssendinger på NRK tirsdag 24. januar 2012.

Tidligere har regjeringen anbefalt nordmenn å ikke reise som turist til Burma (Myanmar).

– Mange politiske fanger er nå løslatt og det er tatt viktige skritt på veien mot forsoning og demokrati. Den norske endringen er et signal til myndighetene i Myanmar om at reformer nytter, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

– Landet trenger investeringer og handel for å skape sysselsetting, utvikling og redusere fattigdom. Bedre levekår vil også mobilisere for videre demokratiutvikling. Norge fjerner derfor sin oppfordring til nordmenn om ikke å handle med eller investere i Myanmar, sier Støre.

Utenriksminister Støre reiser nå til Myanmar, og dette vil være anledningen til å definere veien videre, skrive Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Norges offisielle holdning er å bruke navnet Myanmar, mens mange nordmenn fortsatt holder fast ved navnet Burma.

– Det er viktig at vi anerkjenner de positive endringene vi ser. Vi har fjernet de særnorske oppfordringene til ikke å handle og vi har endret visumrestriksjonene, sier Støre til Aftenposten.

– Norge vurderer nå også å følge USAs eksempel ved å ha en diplomatisk tilstedeværelse i Myanmar, sier han.

Les mer om Burma / Myanmar på

GoAsia.no

Du vil sikkert like disse artiklene også