Hjem DestinasjonerAsia Turister gir til skole på Sri Lanka

Turister gir til skole på Sri Lanka

av Pelle Nilssen
Sri lanka Tsunami Jomfrureiser 07-12 Hoved

Turoperatøren Jomfrureiser med gjester har i år samlet inn 180 000 kroner til jentskole på Sri Lanka, plass til 2500 tsunami-rammede barn.

Turoperatøren Velværereiser/Jomfrureiser har i to år drevet innsamling til en skole for jenter i Galle på Sri Lanka. Bakgrunnen er at jenteskolen ble helt ødelagt under tsunamien. Innsamlingen har i det vesentlige foregått blant turoperatørens kunder og gode kontakter.

Tidlig i 2007 ble det overført 180 000 kroner til prosjektet, og skolen står ferdig i disse dager, takket være donasjoner fra flere hold.

– Vi er fulle av takknemlighet til alle som har bidradd til å skape en ny fremtid for mange barn, sier Charlotte Ehde-Elisassen, gründer og eier av Velværereiser og Jomfrureiser/Spa Travel.

Hun formidler gjerne videre den takken hun har mottatt fra Project Sri Lanka. Dette er et uavhengig prosjekt som arbeider for å styrke livskvaliteten for barn ved gjenoppbygging etter tsunamien.Skolen er moderne og velutstyrt, blant annet med datarom og trimrom og gir plass for hele 2 500 jenter mellom fem og 18 år. Skolen har 12 klassetrinn, og vil bli overlevert til regjeringen i januar utbygget med full kapasitet.

Jomfrureiser fortsetter nå innsamlingen. Målsettingen er å få reist internat for de av elevene som behøver det og noen enkle bungalower i tilknytning til skolen med norske midler.

Flere norske lærere og andre fagfolk har allerede meldt sin interesse for å gjøre en frivillig innsats for skolen. De behøver å bo som en del av skolemiljøet.

– Her burde det være mulig å bygge et reiselivs-Norge i miniatyr. Jeg ser for meg en Rica-bungalow, en Choice-bungalow, en Thon-bungalow og en Europeiske Forsikring-bungalow, sier Charlotte Ehde-Elisassen og vil gjerne utfordre store aktører i norsk reiseliv.

Hun påpeker at intensjonen er å invitere alle som kan yte noe til å bo her for 20 kroner dagen. Da får man ta del i hverdagslivet og bidra med det man kan; lære jentene om prevensjon og HIV/Aids, lære dem å strikke, svømme, språk eller høytlesing.

Samtidig kan man nyte ferielivet i paradiske og helt fredelige omgivelse ved havet i sør på Sri Lanka.
Link til

Jomfrureiser

Du vil sikkert like disse artiklene også