Home DestinasjonerAsiaVietnam Hanois Old Quarter med historie 1000 år bakover

Hanois Old Quarter med historie 1000 år bakover

by Reiseliv
Hanois Old Quarter

I Hanois Old Quarter kan du oppleve en virvelvind av liv, farger og kultur som tar deg med på en reise gjennom tid og historie. Utforsk de smale gatene, oppdag lokale skatter, av lukten av eksotiske krydder, lyden av larmende handelsfolk og synet av fargerike lanterner som svaier i vinden. Nyt den autentiske atmosfæren i denne historiske delen av byen.

Foto: Pixabay

Bach Ma-tempelet – 1000 år gammelt

Bach Ma-tempelet, eller White Horse Temple, er et av de eldste templene i Hanoi, og det har en lang og fascinerende historie som strekker seg tilbake over tusen år. Tempelet ble opprinnelig bygget i det 9. århundre under keiser Ly Thai Tongs regjeringstid og ble dedikert til den hvite hesten som angivelig bar keiserens klær og sko da han bestemte seg for å bygge en ny hovedstad i Hanoi.

Tempelet har gjennomgått flere restaureringer og endringer opp gjennom årene, men det har alltid beholdt sin unike arkitektur og historiske betydning. I dag er det et av de mest besøkte templene i Hanoi, både av lokale innbyggere og turister.

Når du besøker Bach Ma-tempelet i dag, kan du beundre den vakre arkitekturen og de intrikate detaljene som preger tempelet. Gå inn i tempelet og opplev den rolige atmosfæren og den åndelige stemningen som hersker der. Du kan også lære mer om tempelets historie og betydning ved å snakke med de lokale munkene som bor der.

Bach Ma-tempelet er også et flott sted å ta vakre bilder og nyte den fantastiske utsikten over Hanoi fra tempelets høyder. Et besøk her er en reise tilbake i tid og en mulighet til å oppleve den rike kulturen og historien som gjennomsyrer dette vakre landet.

Keiser Ly Thai Tong, også kjent som Ly Thai To, var en keiser i det vietnamesiske Ly-dynastiet. Han regjerte fra 1028 til 1054 og er kjent for å ha flyttet hovedstaden i Vietnam fra Hoa Lu til Thang Long, som senere ble omdøpt til Hanoi.

Ly Thai Tong er også kjent for sine bidrag til vietnamesisk litteratur og kunst. Han var en dyktig poet og forfatter og skrev flere berømte verk, inkludert «Ly Anh Tong Chi» (Ly Anh Tongs historie) og «Thi Sach Yen Linh Tap» (En samling av hellige dikt).

Under Ly Thai Tongs regjeringstid opplevde Vietnam en periode med fred og stabilitet, og landet blomstret både økonomisk og kulturelt. Han blir ofte sett på som en av de største keiserne i Ly-dynastiets historie og blir fremdeles beundret for sitt bidrag til Vietnams utvikling og kultur.

Den gamle Quan Chuong-porten

Quan Chuong-porten, også kjent som Quan Chuong-gate, er en av de få gjenværende byportene i Hanoi og et viktig historisk landemerke. Porten ble bygget i det 10. århundre under Ly-dynastiet og ble brukt som en del av byens festningsverk for å beskytte Hanoi mot angrep.

Porten har gjennomgått flere restaureringer opp gjennom årene, men den har alltid beholdt sin opprinnelige struktur og arkitektur. I dag står Quan Chuong-porten som et symbol på Hanois historie og kulturelle arv.

Quan Chuong-porten er et populært turistmål, og mange besøkende kommer hit for å ta bilder og lære mer om portens historie. Porten ligger i en livlig del av Hanoi, omgitt av lokale butikker, restauranter og markeder, noe som gjør det til et flott sted å oppleve byens pulserende atmosfære.

I dag er Quan Chuong-porten et fredelig og rolig sted, og det er en flott mulighet til å utforske Hanois historie og kultur. Besøkende kan spasere rundt porten, ta bilder og nyte den vakre arkitekturen og den rolige atmosfæren som hersker der. Det er også flere informasjonstavler rundt porten som gir interessante fakta om dens historie og betydning.

Dong Xuan-markedet er et av de største og eldste markedene i Hanoi, og det er et viktig landemerke og handelssenter i byen. Markedet ligger i Hanois Old Quarter, nær Hanois gamle byport, og det er et populært reisemål for både turister og lokalbefolkningen.

Dong Xuan-markedet ble opprinnelig bygget på midten av 1800-tallet under den franske kolonitiden og har gjennomgått flere renoveringer og utvidelser siden den gang. Markedet er nå delt inn i flere forskjellige områder som selger alt fra klær og sko til mat og suvenirer.

Hva som selges på Dong Xuan-markedet

På Dong Xuan-markedet kan du finne et bredt utvalg av varer og produkter. Markedet er spesielt kjent for sitt store utvalg av klær, sko og tilbehør, inkludert tradisjonelle vietnamesiske klær som ao dai og non la. Du kan også finne elektronikk, hjemmeartikler, matvarer, smykker og mye mer.

Prisnivået på Dong Xuan-markedet varierer avhengig av hva du kjøper og din evne til å prute. Som et generelt råd bør du prøve å prute på prisen, spesielt hvis du er turist. Lokalbefolkningen har ofte bedre pruteferdigheter og kan oppnå bedre priser enn turister. Det er også lurt å sammenligne prisene mellom forskjellige boder før du kjøper noe.

Dong Xuan-markedet er populært blant både turister og lokalbefolkningen. For turister gir markedet en autentisk opplevelse av vietnamesisk handel og kultur, og det er et flott sted å kjøpe suvenirer og gaver. For lokalbefolkningen er Dong Xuan-markedet et viktig sted for å kjøpe dagligvarer og varer til rimelige priser.

Dong Xuan-markedet et levende og fargerikt sted som gir et innblikk i Hanois livlige handelskultur. Enten du er ute etter å handle, utforske eller oppleve den lokale atmosfæren, er Dong Xuan-markedet definitivt verdt et besøk når du er i Hanoi.

Den franske kolonitiden i Vietnam

Franske kolonitiden i Vietnam var en periode som varte fra midten av det 19. århundre til midten av det 20. århundre, da Vietnam var en del av Fransk Indokina. Dette var en tid preget av politisk undertrykkelse, økonomisk utnyttelse og kulturell påvirkning fra Frankrike.

Koloniseringen av Vietnam begynte på midten av 1800-tallet, da Frankrike etablerte et fotfeste i Sør-Vietnam og gradvis utvidet sitt territorium nordover. Etter den fransk-kinesiske krigen i 1884-1885 ble hele Vietnam en del av Fransk Indokina, sammen med Laos og Kambodsja.

Under den franske kolonitiden ble Vietnam underlagt en streng politikk med økonomisk utnyttelse. Franskmennene innførte plantasjer med gummi, ris og kaffe, som ble drevet av vietnamesiske bønder under harde forhold. Mange vietnamesere ble tvunget til å jobbe som billig arbeidskraft på plantasjene og i franske fabrikker og gruver.

Den franske kolonitiden førte også til en stor grad av kulturell påvirkning. Franskmennene introduserte vestlig utdanningssystem, språk, kultur og arkitektur i Vietnam. Dette førte til en kulturell sammenstøt mellom det tradisjonelle vietnamesiske samfunnet og de vestlige ideene og verdier som ble introdusert.

Motstanden mot den franske kolonitiden begynte å vokse på slutten av det 19. århundre, og den nasjonale bevegelsen for uavhengighet tok fart på 1900-tallet. Ledet av revolusjonære figurer som Ho Chi Minh, startet vietnameserne en lang kamp for uavhengighet, som kulminerte i den vietnamesiske nasjonale frigjøringskrigen mot Frankrike og senere mot USA.

Den franske kolonitiden i Vietnam endte offisielt i 1954 etter den avgjørende slaget ved Dien Bien Phu. Vietnam ble delt i Nord-Vietnam, styrt av kommunistpartiet under ledelse av Ho Chi Minh, og Sør-Vietnam, som var støttet av USA. Så kom Vietnamkrigen. Men det er en annen historie for årene fra 1957 til 1975.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.