Home Destinasjoner Bilferie året rundt? God idé, og slik velger du bil

Bilferie året rundt? God idé, og slik velger du bil

by Content Marketing
Bilferie året rundt

Bilferie året rundt, det kan være Spania, det. Flere foretrekker å reise rundt som et alternativ til strandliv, for å oppleve spansk kultur og hverdagsliv. Da er leiebil aktuelt, og ikke minst leie fra et anerkjent selskap. Utvalget leiebiler blant disse er stort, og prisene varierer.

Bilferie året rundt viser også store variasjoner i priser, avhengig av sesonger. Men ved å sjekke gjennom Leiebilguiden, finner du fort frem til den bilen du helst vil ha, og ikke minst sammenligne priser.

Bilferie året rundt, og norsk førerkort

Men aller først, i hvilke land kan du kjøre med ditt norske førerkort? EØS-modellen (bankkortformat) av førerkort er gyldig i alle EU- og EØS-land. I tillegg finnes det rosa førerkortet som er gyldig frem til 2023. Statens vegvesen anbefaler å ha EØS-modellen (bankkortformatet) dersom du skal reise til utlandet, og også når du skal leie bil.

Når du kommer til Spania, er sør-kysten spesielt tiltrekkende, og ikke bare på grunn av lange strender og spansk kultur.

Her på Costa Del Sol finnes det mange fantastiske destinasjoner som er lett tilgjengelig med bil for hele familien.

Spania har lenge vært et yndet feriemål for sol-hungrige nordmenn på jakt etter den perfekte ferien.

I tillegg har flyselskaper bidratt til store økninger i antall norske ferierende, mye på grunn av lave priser på charter-ferier direkte til den spanske kysten.

Med Malaga som utgangspunkt

Bilferie året rundt
Sevilla er en by som det er verd å besøke. Foto: Pixabay

Et tips er å ha Malaga som utgangspunkt. Det er ikke lange avstander til mange av de fine byene som bare ligger omtrent to timer unna. Mange turist-destinasjoner som blant annet Sevilla, Cádiz og Tarifa er kun en liten biltur unna Malaga, og utflukter til disse byene kan gjøre ferien til den beste på lenge.

Fra Malaga kan du kjøre til Sevilla på to timer, hvor flere utrolige byggverk som blant annet Alcazar, er med på å tiltrekke besøkende fra hele verden.

Dersom det er kultur og tradisjon du er ute etter, er et besøk til “Casa de la Memoria de Al-Andalus” å anbefale, hvor du kan oppleve et utrolig flamenco-show.

Fra Sevilla tar det kun 1 time og 20 minutter før du ankommer Cadiz, hvor det også er mange flotte byggverk, men også flere flotte parker som blant annet parken “Genoves”. I parken kan omgivelsene bli tatt inn i ro og mak, hvor all bylarm og hektiske tilværelser kan bli gjemt og glemt i den varme solen.

Fra Cádiz til Tarifa

Man sparer alltid det beste til slutt, så fra Cádiz kan du kjøre til Tarifa som tar litt over en time. I Tarifa er det absolutt mer å gjøre enn å bare fokusere på kultur og historie. Her kan barna endelig få tid til å leke på stranden, og å utfolde seg i flere vann-aktiviteter.

En av de mest kjente strendene er “Playa de Bolonia”, hvor du kan forsøke deg på kite-surfing dersom du tør, i tillegg til vindsurfing og skimboarding ved de lange flotte strendene. Dette er kanskje noe som passer best for eldre barn og foreldre, eller du kan sitte og nyte fred og ro samtidig som du beundrer de modige surferne på bølgene.

Alt dette mens du drømmer deg bort om en bilferie året rundt, til neste ferie i dette vakre landet.

En bilferie til Spania krever mye planlegging. Selv om de aller beste feriene for mange er spontane avgjørelser og å utforske reisetips fra andre reisende underveis, må det likevel være noen sentrale faktorer i planleggingen for å gjøre ferien så smidig som mulig.

En god planlegging om bilferie året rundt, inkluderer budsjett, reiseruter og reisemål, pakking og ikke minst transport.

En komfortabel bil som du kan kjøre lange strekninger med, i tillegg til å fungere bra i hverdagen, er å anbefale. Sjekk ut biltype og priser her på Leiebilguiden som gir oversikt over mange utleiefirmaer – og spar inntil 70%.

Liker du artikkelen Bilferie året rundt?

Liker du artikkelen Bilferie året rundt, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Bodega med god mat og vin i Spania

Intimstemning i en bodega i Spania. Her får du god mat og god vin.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.