Hjem Destinasjoner Bor virkelig nissen i Sverige?

Bor virkelig nissen i Sverige?

av Reiseliv
2012-12-18 Nissen i Sverige.jpg

Hvor bor nissen? Finnene mener Finland, nordmennene mener Norge. Nå er svenskene overbevist om at han bor i Sverige. Uansett, her er svenskenes “bevis”. Prøv selv!

Det hersker mange teorier og meninger om hvor julenissen holder til. I Sverige har de funnet svaret på gåten, og tusenvis av voksne og barn vil kunne forberede seg til julefeiringen med eventyr, nissestreker og ønskelister.

I Tomteland i Mora går julenissens reinsdyr på flyskole mens det bakes og snekres for fullt i nissens verksted. Årets nyeste attraksjon er en fire meter lang og over 300 kilo tung slede i pepperkakedeig.

Nissen og hans medhjelpere i Tomteland er allerede i full sving med sine forberedelser til årets julefeiring. Barna som besøker nissens lille land kan ta del i praktiske gjøremål for å fremskynde julen, men også oppleve andre spennende eventyr. I skogen lurer trollene, skogsnissene titter frem fra hjemmestedene sine og mellom trærne danser alvene.

Nedenfor har VisitSweden plukket ut noen av høydepunktene ved et besøk i Tomteland.Sveriges største pepperkakesledeEndelig får nissefar sin egen pepperkakeslede. Sleden er hele 4 meter lang, 1,50 meter bred og 1,20 meter høy. Ikke mindre enn 200 kilo med pepperkakedeig og 100 kilo sukker har gått med i produksjonen av nissens aller første, og Sveriges største, pepperkakeslede. Vi håper reinsdyrene har gått en god flyskole.

Smånissenes verkstedI verkstedet jobber smånissene for fullt med å realisere årets julegaveønsker. I nissens hus, som er et av Europas største tømmerhus, kan barna også besøke ønskerommet, det magiske rommet med nissekraften, postkontoret og teddybjørnfabrikken.

Heng med nissene på trollsafariDe som ønsker litt fart og spenning kan henge med nissene på trollsafari i Trollskogen. Nysgjerrige barn og voksne lærer her om hva trollene spiser, hvordan de kler seg og hva man bør tenke på dersom man skulle møte på et troll.HekseskoleFrister det med en nærmere titt på andre eventyrlige karakterer, kan man dra videre på hekseskole. Denne skolen har voksenforbud og lærer barna mange morsomme pek og triks man kan få bruk for i en leken hverdag.HälgelandI en egen avdeling i eventyrlandet har tegneseriefiguren og elgen Hälge flyttet inn sammen med andre figurer fra serien. Her er det mye å gjøre for barn i alle aldre, med aktiviteter som fototavle, skytebane etc.TeaterI sommer presenterte Tomteland sitt nyskrevne teater som sørget for stående applaus og besøksrekord. Nå gjentar de suksessen med et rykende ferskt teaterstykke for små og store. Deler av stykket presenteres på den store Trollscenen i Trollrike.Til slutt, glem ikke å levere årets ønskeliste til julenissen før dere takker for dere og reiser hjem igjen. God jul!Mer informasjon om Tomteland og programmet for desember finnes her: http://www.santaworld.se/

Du vil sikkert like disse artiklene også